Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam chciałbym uzyskać odpowiedz na jedno nurtujące mnie pytanie .

Jeśli mam strop drewniany i koniecznie chciałbym mieć kominek w którym muszę zastosować DGP , to czy rury elastyczne (te odprowadzające ciepłe powietrze) mogą być bezpośrednio pod stropem ? Czy muszę dodatkowo osłonić strop w tych miejscach pod którymi będą rury elastyczne na całej ich długości .

W C...........ie gościu nie bardzo mógł mnie zrozumieć lub się nie orientował .

Dziękuję za odp.

Pozdrawiam !!!

Michał

A ja poszukuję kominka w stylu piramidy majów :) gdyby gdzieś ktoś coś - będę wdzięczna za podesłanie linka, foto, etc.

Pozdr

Chodzi Ci o taki jak ma Beata Pawlikowska?

http://www.beatapawlikowska.com//files/obrazki/mieszkanie_03_pbm.jpg

Link do galerii z mieszkaniem pani Beaty Pawlikowskiej

Anulek2005 dokładnie coś w tym stylu :) właśnie po obejrzeniu tego odcinka, zapragnelam go miec :) co prawda ze wzgl na wysokosc i szerokosc kominka cos musze jeszcze pokombinowac zeby nie zrobil sie kloc ze schodami :) ale punkt odniesienia juz jest - wielkie dzieki za link!! bardzo bardzo dziekuje :) Edytowane przez draconka

Chodzi Ci o taki jak ma Beata Pawlikowska?

http://www.beatapawlikowska.com//files/obrazki/mieszkanie_03_pbm.jpg

Link do galerii z mieszkaniem pani Beaty Pawlikowskiej

Żeby było jasne.Pani Beata ma normalny kominek,którego zabudowa górna przypomina piramidę Majów.Równie dobrze mogę się pokusić o stwierdzenie ,że np kominek jednego z forowiczów to "lodówka Eskimosa".Myślałem ,że autorka w wyglądzie i działaniu chce mieć taki kominek.Pomyliłem się niestety.

Żeby było jasne.Pani Beata ma normalny kominek,którego zabudowa górna przypomina piramidę Majów.Równie dobrze mogę się pokusić o stwierdzenie ,że np kominek jednego z forowiczów to "lodówka Eskimosa".Myślałem ,że autorka w wyglądzie i działaniu chce mieć taki kominek.Pomyliłem się niestety.

no moze nie wyraziłam sie jasno - mialam na myśli zabudowę kominka wzorowaną na piramidzie majów - podpatrzone kiedyś u Pawlikowskiej.

tamto działanie raczej nie spełniłoby tu funkcji, bo kominek już jest, na ścianie od tarasu, a na tarasie plecami do tego salonowego, drugi kominek.

w kazdy razie dzieki i tak :)