Forest-Natura 10.01.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 (edytowane) Witam.Eniu ... przecież to normalne w dzisiejszych czasach ...Mercedesy, Audi, Fiaty, VW, Alfa Romeo, Lancia, Ford i kilka innych marek nie są przecież gorsze przez to, że niemal wszystkie plastiki, oświetlenie, fotele, poduszki powietrzne, skrzynie biegów i mnóstwo innych rzeczy do nich, robione są w kilku zakładach w Polsce, Rumunii, Czechach ... Ford Ka jest "made in Tychy", Ople niektóre to w Gliwicach "mieszkają", Audi TT to samochód węgierski, a wszystkie "koreańskie" Lanosy jeżdżące po Ukrainie , do niedawna robione były w Warszawie ...A wracając już do naszej branży ... większość włoskich piecyków i palenisk robią Węgrzy i Słoweńcy, Czesi i Polacy robią dla Niemców, Słowacy dla Belgów, Belgowie dla Norwegów ... a jak bardzo porządna firma niemiecka zaczęła nieco "nacjonalistycznie" podchodzić do swojej produkcji (pewnie wiesz jaka) to spadła jej sprzedaż niemal w całej Europie ...Takie czasy ...Pozdrawiam. Edytowane 10 Stycznia 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.01.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witam. Eniu ... przecież to normalne w dzisiejszych czasach ... Mercedesy, Audi, Fiaty, VW, Alfa Romeo, Lancia, Ford i kilka innych marek nie są przecież gorsze przez to, że niemal wszystkie plastiki, oświetlenie, fotele, poduszki powietrzne, skrzynie biegów i mnóstwo innych rzeczy do nich, robione są w kilku zakładach w Polsce, Rumunii, Czechach ... Ford Ka jest "made in Tychy", Ople niektóre to w Gliwicach "mieszkają", Audi TT to samochód węgierski, a wszystkie "koreańskie" Lanosy jeżdżące po Ukrainie , do niedawna robione były w Warszawie ... A wracając już do naszej branży ... większość włoskich piecyków i palenisk robią Węgrzy i Słoweńcy, Czesi i Polacy robią dla Niemców, Słowacy dla Belgów, Belgowie dla Norwegów ... a jak bardzo porządna firma niemiecka zaczęła nieco "nacjonalistycznie" podchodzić do swojej produkcji (pewnie wiesz jaka) to spadła jej sprzedaż niemal w całej Europie ... Takie czasy ... Pozdrawiam. Mnie ciekawi ile dobrych produktów francuskich ,żabojady robią sami ..., a producent to producent Ps . winunio i serki nie daj Boże czeskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.01.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 A ja se tam robie dla Polaków, ale tak naprawde to se robie dla siebie na zarobek. Przy okazji zarabia też kilka osób, no i firm. Bo przecie sam nie wydole, a i materiały też musze choinka kupować.. Ale przyznam, że dzwonią i piszą Polacy "zaklimatyzowani" poza Polską za wkładami i obudowami. Ale przeca najpierw tutaj w Polsce muszę się odrobić, no i nie mają normalnych pieniędzy tylko jakieś euro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.01.2011 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 A ja se tam robie dla Polaków, ale tak naprawde to se robie dla siebie na zarobek. Przy okazji zarabia też kilka osób, no i firm. Bo przecie sam nie wydole, a i materiały też musze choinka kupować.. Ale przyznam, że dzwonią i piszą Polacy "zaklimatyzowani" poza Polską za wkładami i obudowami. Ale przeca najpierw tutaj w Polsce muszę się odrobić, no i nie mają normalnych pieniędzy tylko jakieś euro... Zawsze należy wspierać produkty polskie a przynajmniej u nas produkowane:) Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 10.01.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Dodam jeszcze: ZAWSZE I WSZĘDZIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rikmen 10.01.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Zawsze należy wspierać produkty polskie a przynajmniej u nas produkowane:) Pzdr Jestem za a nawet przeciw:) tylko tych produktów jest coraz mniej i zaraz ich nie będzie wcale. Pzdr.Rik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.01.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Jestem za a nawet przeciw:) tylko tych produktów jest coraz mniej i zaraz ich nie będzie wcale. Pzdr.Rik Rikmen ,coś CI SIĘ POP.......ŁO ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rikmen 10.01.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 eniu- a czemu tak sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.01.2011 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 eniu- a czemu tak sądzisz? Być może zapomniałeś na jakim wątku piszesz . To co się dzieje w produkcji kominków ,wkładów i całej kominkowej otoczki w naszym kraju , nazwałbym "potopem" . Wytwórnie powstają jak grzyby po deszczu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.01.2011 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam. Wytwórnie powstają jak grzyby po deszczu ! To niestety prawda. Dlaczego niestety? Bo niektóre nasze rodzime "wy-tfu-rnie" produkują takie knoty i buble że aż robi się szkoda naiwniaków, którzy to kupują. Dobry marketing, tania cena i ... kaska sama spływa bo jest ssanie na rynku ... Mało ważne jest, że sami na dobrą sprawę nie wiedzą co robią, jak to mają robić i dlaczego akurat tak a nie inaczej. Paradoksem jest, że niektóre z takich firm uchodzą nawet za potentatów naszego rynku palenisk kominkowych (przynajmniej sądząc po ilości sprzedanych urządzeń). I właśnie dlatego często wychodzę z innego założenia niż Bohusz ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.01.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Witam. To niestety prawda. Dlaczego niestety? Bo niektóre nasze rodzime "wy-tfu-rnie" produkują takie knoty i buble że aż robi się szkoda naiwniaków, którzy to kupują. Dobry marketing, tania cena i ... kaska sama spływa bo jest ssanie na rynku ... Mało ważne jest, że sami na dobrą sprawę nie wiedzą co robią, jak to mają robić i dlaczego akurat tak a nie inaczej. Paradoksem jest, że niektóre z takich firm uchodzą nawet za potentatów naszego rynku palenisk kominkowych (przynajmniej sądząc po ilości sprzedanych urządzeń). I właśnie dlatego często wychodzę z innego założenia niż Bohusz ... Pozdrawiam. Forest ! powielić i rozesłać po wszystkich wątkach ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 11.01.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Drogi Forest-Natura, a czy mógłbyś podzielić się swoją prywatną listą TOP 5 naszych rodzimych producentów wkładów kominkowych??Bardzo cenię Twoje zdanie, więc byłaby to dla mnie ważna wskazówka przy wyborze wkładu dla mnie.Innych "wielkich tego wątku" równiez proszę o podzielenie się swoimi spostrzeżeniami.Z góry dzięki Panowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 11.01.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Zaraz powoli.Z jakiego ja założenia wychodzę Forest? To napewno, że popieram i chcę wspierać polski rozwój gospodarczy. Czysto polski, jeżeli się da i mam taką możliwość.No w pewnych sytuacjach nie mogę za bardzo, przykładowo jeżdże Fiatem DOBLO, chociaż mógłym Nysą z 1980 roku, bo taką syn kupił od Straży dla zabawy.No ale wole jechać na robotę, czy rozwozić wkłady fiatem DOBLO, bo jest większa szansa na dojechanie. Druga sprawa, to drastycznie staram się unikać narzekalnictwa, w szerokim zakresie tego słowa. Nawet uciekam z takiego towarzystwa gdzie takie tematy są poruszane.Przykładowo gdy sprzedaż nie idzie, czy jakoś chwilowa brak zleceń, to winie pierwsze siebie, za swoje ewentualne niedbalstwo, lenistwo, czy wybranie niewłaściwego kierunku działań.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 17.01.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Temat trochę zszedł na boczne tory więc może odświeżę główny wątek.Kominek wykonany 2 lata temu, fotka zrobiona przy okazji przeglądu gwarancyjnego. Wkład: Spartherm Varia 2Lh51Kamień: Brecia Sarda (Daino)http://img255.imageshack.us/img255/3875/nw9501medium.jpgBy margod at 2011-01-17 ps. W temacie popierania rodzimej produkcji - po latach doświadczeń z różnymi "wynalazkami do wędzenia drewna" skłaniam się do opinii Foresta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 18.01.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Temat trochę zszedł na boczne tory więc może odświeżę główny wątek. Kominek wykonany 2 lata temu, fotka zrobiona przy okazji przeglądu gwarancyjnego. Wkład: Spartherm Varia 2Lh51 Kamień: Brecia Sarda (Daino) http://img255.imageshack.us/img255/3875/nw9501medium.jpg By margod at 2011-01-17 ps. W temacie popierania rodzimej produkcji - po latach doświadczeń z różnymi "wynalazkami do wędzenia drewna" skłaniam się do opinii Foresta. Fajny kominas , nieżle "siedzi " w realiach salonu - ja bym popracował tylko nad kratkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filikominki 22.01.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 http://www.szczytno-kominki.pl/home.html WitamWykonuje Kominki na mazurach (Szczytno, Mrągowo, Ruciane Nida i okolice)Zbliża się wiosna wiec sezon na budowę kominków czas zacząć.Zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 22.01.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 http://www.szczytno-kominki.pl/home.html Witam Wykonuje Kominki na mazurach (Szczytno, Mrągowo, Ruciane Nida i okolice) Zbliża się wiosna wiec sezon na budowę kominków czas zacząć. Zapraszam Podaj konto to wyśle Ci 300 PLN na roczną reklamę w tym miejscu ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 22.01.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 margod - co masz na podłodze w salonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.01.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 margod, reprezentuje firmę wykonawczą kominka, ale może orientuje się co u tego klienta jest na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi1964 22.01.2011 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 margod, reprezentuje firmę wykonawczą kominka, ale może orientuje się co u tego klienta jest na podłodze. Nie zauważyłam, zapatrzyłam sie na zdjęcie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts