Monika B 11.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 JM! Zapytam trochę z innej beczki. Mianowicie mam podobnie rozwiązanie schodów z kominkiem (tylko pod schodami zamiast betonu - pustka). Jak zamierazsz to wykończyć? Robicie zwykłą barierkę czy coś fikuśnego? Szkoda chyba zabudować taką fajną przestrzeń, nie? Ale z kolei całkiem bez barierek trochę niebezpiecznie dla dzieci...Jak zrobię fotkę to wkleję moje rozwiązanie, może coś doradzicie. ominek też chcę taki prosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 11.10.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 Monika BJa się upieram i żona zresztą też ( teściowa niestety jest innego zdania ) żeby nie robić tam nic. I tak najprawdopodobniej zostanie. Jeżeli chodzi o dzieci to narazie i tak prowizorycznie na początku i na końcu tych schodów bedzie musiała być barierka. Jak już uznamy że dzieci są na tyle świadome niebezpieczeństwa schodów że będzie można je puścić same to i będą świadome że przez tę dziurę także można wypaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 11.10.2005 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 ...a jak reszta domku?? pokaż Pokażę jak już zamieszkam ...czyli za jakieś 2 miesiące. Narazie wszędzie wszystko rozbabrane i gołe niepomalowane w kolory ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 11.10.2005 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 A to mój jeszcze w wersji totalna surówka, ale za to już działa http://img176.imageshack.us/img176/1395/kominek8wu.th.jpg Wersja finalna przewiduje tylko dołożenie kratek ( są już założone ale nie mam zdjęcia ) i jakiś kolor tylko, czyli wersja totalna finalna surówka Od razu skoczyłam do pytań. Zdradź JM proszę: czy to firma, czy własne siły, z czego jest zrobiony - wygląda na tynk, a co jest pod spodem, jaki tynk? i w ogóle ile trzeba mieć w sakiewce? - chciałabym aby mój kominek był taki sam (w pomyśle i założeniu) - mam kominek narożny i chcę go po prostu od góry do dołu schować w "ścianie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 11.10.2005 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 taJoasia Kartongips, taki specjalny do kominków na stelażu z profili aluminiowych takich od zabudowy poddaszy, sam kominek oczywiście posadowiony na wymurowanym "stelażu". Od środka tradycyjnie to co w każdym kominku czyli specjalna wata z termoizolacją i parę rurek doprow. i rozprowadzających powietrze. Robiła mi to można nazwać "firma", która robi mi większość prac wykończeniowych. Co do sakiewki to raczej nie drogo się opędziłem ...ale to ew. tylko na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 11.10.2005 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 My mamy 2cm grubosci bo bylo taniej Poza tym zadnej korzysci nie widzialem z grubszej plyty. No własnie.. różnica jest zauważalna (dla kieszeni oczywiście ) i stąd moje pytanie. My mamy 3cm, bo płyta jest duża i przy 2-ch zachodziła obawa, że się może złamać. Obawy uzasadnione, aczkolwiek jeśli zlecić firmie, aby wykonała taką płytę z dostawą i montażem, to na nich spoczywałoby całe ryzyko... Dziękuje Wam za odp. Może jeszcze Joola "się przyzna" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 11.10.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2005 joola się przyznaje do trzech cm....bo taka mi się po prostu bardziej podobała Za to półeczki z boku kominka mam 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carl 12.10.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 joola się przyznaje do trzech Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 12.10.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 taJoasia Co do sakiewki to raczej nie drogo się opędziłem ...ale to ew. tylko na prv. Straszne dzięki i bez kasy - po wiekach budowania mam już pojęcie o skali wielkości. A tak z dziedziny szczegółów, to zdradź proszę co masz przy samym wkładzie (no chyba, że masz duuuuże powiększenie ładnego zdjęcia). Widziałam projekt z wkładem obmurowanym klinkierem, ale to była tragedia, wolałabym gładko do ścianki wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JM 12.10.2005 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 taJoasiaNie mam tam nic, szpara ok. 0,5cm. nie widać jej jak się stoi koło kominka. Na razie tak zostanie i jak w dalszym ciągu nic się nie będzie działo wokół wkładu to tak zostanie aż do zmiany koncepcji kominkowej a ta jak mniemam szybko nie nastąpi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.10.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2005 tak wyglada nasz. Zdjecie troche słabe , ale w przyszłym tygodniu postaram sie o lepsze, z oswietleniem półek i ujeciami z kilku stron. http://foto.onet.pl/upload/13/92/_538967_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taJoasia 13.10.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 Piotrek1 - tyz pikny ten kominek. Czy masz tylko stelaż i płyty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 13.10.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 sam wkład bo to makroterm ocieplony "Firmowo" wełną a reszta to stelaz i GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 13.10.2005 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 moglibyście polecić mi jakiś wkład kominkowy ? warunek konieczny to drzwiczki/szyba otwierana do góry, zależałoby mi na tym aby był on jak najwęższy. z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.10.2005 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Witam. Wkleję coś znowu http://foto.onet.pl/upload/32/24/_541062_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/0/99/_541063_n.jpg Wkład Tarnava Comfort 16 kW, czekoladowo-brązowy gres i czerwono-wiśniowa kolorystyka kominka z podświetleniem wnęk i półeczek. Detale wykońvczeniowe - aluminium i nierdzewka. Projekt: inwestor/autorski Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 15.10.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 fajny ale ta prawa odnoga brazowa jakoś burzy mi cały porządek tego kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.10.2005 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Witam."Na żywca" właśnie ta ława "robi" asymetryczny urok kominka, tak jak czerwone "pudło" obudowy, które jest wysunięte 3 cm przed brązowy gres.Wnęka po prawej stronie na ławie jest przeznaczona na drewno.W kominkach staram się unikać idealnej symetrii. Jak się ją złamie jakimś detalem czy częścią obudowy efekt jest przyjemniejszy dla oka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 17.10.2005 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 No to jeszcze się pochwalę że ten kominek powyżej (bordowo-czekoladowy) Forest robił u mnie w domu Wnętrze jeszcze nie wykończone, ale z drugiej strony (symetrycznie do tej brązowej odnogi) będzie niziutka komódka w kolorze ciemny orzech, nowoczesna, ze srebrnymi wykończeniami i mam nadzieję, że w całości z kominkiem będzie dobrze wyglądać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.10.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 17.10.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 jeszcze raz mój makroterm http://foto.onet.pl/upload/31/49/_542893_n.jpghttp://foto.onet.pl/upload/36/93/_542898_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts