bajanadjembe 15.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Czas pochwalić się jakimś kominkiem. Prezentowany na zdjęciach posiada palenisko ceramiczne naszej własnej produkcji z szybą łukową. W środku ukryty oczywiście zestaw kumulacji zbudowany w oparciu o kształtki szamotowe naszej konstrukcji. Siadając na ławeczce mamy ciepło i w tyłek, i w plecy. Kafle niemieckiego producenta - Jasba. W tym przypadku dojście do wyczystek jest możliwe przez kratki, które demontuje się bardzo łatwo, a stosując takie z żaluzją nie wentylujemy bez potrzeby obudowy pieco-kominka. Ładniusi, taki rozległy... mój musi iść bardziej w górę (mało miejsca); jednak strefę bezpośrednio nad paleniskiem wolę w kaflach (Jasba - oglądałam, wpadła mi w oko manufaktura, a kolory marone i ... kurczę, nazwa mi uciekła... trawertyn) Czy kaflowy piecyk, oddający ciepło jedynie na zasadze promieniowania, musi mieć kratki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.03.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Żeby na zanudzić forumowiczów kaflami, dzisiaj daniem dnia jest kominek wykończony kamieniem. Obudowa rustykalna z wkładem kominkowym Spartherm Varia 1Vh, który pozwala na korzystanie z funkcji kominka otwartego. Część kamienna to twardy portugalski marmur o nazwie Rosso Portugalo. Elementy wycinane w całości łączą się z płytkami o złamanych krawędziach. Na podłodze sporych rozmiarów płyta w jednym kawałku o mocno zeszlifowanych krawędziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Czas pochwalić się jakimś kominkiem. Prezentowany na zdjęciach posiada palenisko ceramiczne naszej własnej produkcji z szybą łukową. W środku ukryty oczywiście zestaw kumulacji zbudowany w oparciu o kształtki szamotowe naszej konstrukcji. Siadając na ławeczce mamy ciepło i w tyłek, i w plecy. Kafle niemieckiego producenta - Jasba. W tym przypadku dojście do wyczystek jest możliwe przez kratki, które demontuje się bardzo łatwo, a stosując takie z żaluzją nie wentylujemy bez potrzeby obudowy pieco-kominka. Kurde ..Nie masz sobie równych tu na FM.Zajefajnie się reklamujesz.Wszyscy moi znajomi na czele ze mną pytają czy masz może w swoich technologiach kominek który obudowany jest keramzytem?Np. takim http://www.google.pl/images?hl=pl&biw=1680&bih=935&q=keramzyt&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.03.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 (edytowane) Kominki Piotr Batura, a może też pokażesz jakiś ładny pionowy kominek? Edytowane 16 Marca 2011 przez naberia poprawka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kominki Piotr Badura, a może też pokażesz jakiś ładny pionowy kominek? Mylisz go z kimś innym on jest" Kominki Piotr Batura" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.03.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kurde ..Nie masz sobie równych tu na FM.Zajefajnie się reklamujesz.Wszyscy moi znajomi na czele ze mną pytają czy masz może w swoich technologiach kominek który obudowany jest keramzytem?Np. takim http://www.google.pl/images?hl=pl&biw=1680&bih=935&q=keramzyt&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi Taki keramzyt w kominkach funkcjonuje już od kilkunastu lat. Najpowszechniejsze i doskonałe jakościowo elementy pod nazwą Brulapor robi firma Brula. Brula jest na polskim rynku od kilkunastu lat, ale bez większych sukcesów. Stan ten znacznie się zmieni, gdyż firmę kupił właśnie właściciel Sparthermu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.03.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Mylisz go z kimś innym on jest" Kominki Piotr Batura" Mów mi Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.03.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kominki Piotr Batura, a może też pokażesz jakiś ładny pionowy kominek? Myślę że ten jest ładny, przy okazji można zerknąć na blendę ze stali szlachetnej, której foto obiecałem kilka dnie wczesniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 16.03.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Piotr - dowcipas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.03.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 trzeba było Piotrze od razu napisać, że takich jeszcze nie robiłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.03.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 trzeba było Piotrze od razu napisać, że takich jeszcze nie robiłes Nie robił ale zrobi....Piotr już zrobiłem ci reklamę w lubelskim...Skutek odczujesz po zleceniach. Dzięki za odp z keramzytem.Możesz to opisać praktycznie.?Nie musi być tu na FM.Lepiej na prv ...konkurencja czuwa. serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.03.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam. Konkurencja to akurat nie tutaj i nie wśród tutaj piszących ... (no ... są tzw. "czeskie wyjątki"). Niktspecjalny - nie próbuj nawet wciągnąć Piotra w dyskusję ze sobą ... bo się zrazi do pisania ... Pozdrawiam. PS. Żarcik taki ... ale z morałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.03.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 trzeba było Piotrze od razu napisać, że takich jeszcze nie robiłes Robiliśmy już takie kominki. Często łatwiej jest nam zrobić ładny kominek niż dobre zdjęcie, bo to trzeba jeszcze umieć Na zdjęciach komineczek z kafli Jasba model Scala, złocone elementy - swego czasu dość drogi, dzisiaj oddam za niewielkie pieniążki, oferty mile widziane na mail pozdrowienia dla niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.03.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Jednak jak się poszuka w komputerze, to się coś zawsze znajdzie. Mam jeszcze kilka superasów, ale nie chcę zapychać wątku wszystkimi fotami na raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 17.03.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Jednak jak się poszuka w komputerze, to się coś zawsze znajdzie. Mam jeszcze kilka superasów, ale nie chcę zapychać wątku wszystkimi fotami na raz. Dzięki Piotrze, choć chodziło mi o coś bardziej nowoczesnego, w prostej formie, ale ten też jest sympatyczny Z jakiego kamienia jest zrobiona obudowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.03.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Kominek w formie pieca, z kafli MK Profi, z wkładem kominkowym Romotop Dynamic KV025 FR02. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.03.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 A tu ten sam zestaw kafli - replika pieca skandynawskiego, wykonanie typowo piecowe, z tradycyjnym paleniskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 17.03.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam.Ooo ... "kopie" Kafel-Karu ... całkiem udane nawet ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 17.03.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Cześć ! Ooo .... muszę Was zmartwić, to niestety nie są kopie Kafel-Karu. MK Profi produkuje wzór ten pieca Nordica od 2002 roku, stopniowo powiększając ofertę o nowe korony i gzymsy, aktualnie mamy skatalogowane 16 wersji tego pieca. We wzorniku na 2010 r. mamy 74 kolory szkliw. Kafle podstawowe są w wysokości 34,5 cm oraz 30 cm, powierzchnia kafli jest gładka, w przypadku kafli z Kafel-Kar są "powgniatane". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 17.03.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 w tej kwocie powinno sie zmiescic takie cosik.z systemem nadmuchu powinno byc akurat na ta powierzchnie:) http://img233.imageshack.us/img233/1605/00wkad.jpg wklad arysto 900 Witajcie myślę o powyższym wkładzie Arysto - czy mogę prosić o opinie??? jak się sprawuje itp....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts