niktspecjalny 17.03.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witam. Konkurencja to akurat nie tutaj i nie wśród tutaj piszących ... (no ... są tzw. "czeskie wyjątki"). Niktspecjalny - nie próbuj nawet wciągnąć Piotra w dyskusję ze sobą ... bo się zrazi do pisania ... Pozdrawiam. PS. Żarcik taki ... ale z morałem Szkoda ci odpowiadać.Powiem Ci jeszcze ,że nie wciągam go w dyskusje tylko robię reklamę a praktycznie czyli wykonanie to już nie na FM.Konkretny facet i tyle.Twój jadzik nadal działa. hehehe P.S Żarcik taki ... ale z morałem.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 17.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Może tutaj ktoś będzie wiedział:MAM WĄTPLIWOŚCI CO DO PRAWIDŁOWOŚCI MONTAŻU HAUBY: półkę mam od strony szyby, a na różnych rysunkach (dotyczą całej serii HKD) ze strony producenta widzę, że jest od strony tylnej ściany paleniska, o tak: http://img233.imageshack.us/img233/7786/hkd.png Czy HKD 2.2 ma odwrotnie?Wie ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.03.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Witajcie myślę o powyższym wkładzie Arysto - czy mogę prosić o opinie??? jak się sprawuje itp....... Opinii o tym wkładzie powinieneś szukać na wątku "Arysto" - chyba taki jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oldzia 17.03.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Opinii o tym wkładzie powinieneś szukać na wątku "Arysto" - chyba taki jest.... raczej chyba nie ma, bo szukałam i nic konkretnego się nie dowiedziałam....., ale jeśli na tutejszym forum ktoś mógłby się wypowiedzieć będzie SUPER!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romole 17.03.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Powinno być tak jak na rysunku. Taki labiryntowy układ lepiej służy dopalaniu, ale gorzej się zachowuje podczas otwierania drzwiczek w czasie palenia.Tylko, że ten wkład jest szczególny i nie lubi przewietrzania. Najlepiej załadować do "pełna", zamknąć i długo cieszyć się ładowaniem ciepełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 17.03.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Może tutaj ktoś będzie wiedział: MAM WĄTPLIWOŚCI CO DO PRAWIDŁOWOŚCI MONTAŻU HAUBY: półkę mam od strony szyby, a na różnych rysunkach (dotyczą całej serii HKD) ze strony producenta widzę, że jest od strony tylnej ściany paleniska, o tak: http://img233.imageshack.us/img233/7786/hkd.png Czy HKD 2.2 ma odwrotnie? Wie ktoś? Raczej bez znaczenia.... Ale Romole opisał to bardzo ładnie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 17.03.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Dzięks za odpowiedzi.Tak też mi się wydawało, że powinno być jak na rysunku.Myślę, że gdyby nie było półki od przodu, to miałabym bardziej czyste boczne szamotki, bo to gorąco nie szło by w głębi, tak bezpośrednio (jak strzała) w rurę, tylko miało by okazję "liznąć" trochę przód komory spalania i sklepienie. Hkd, który mam, przyjmuje w jednym wsadzie tylko 4 kg (max). A polana to max 33 cm długości ustawiane pionowo. - Tyle producent. pewnie to miałeś na myśli, romole, pisząc "do pełna". Edytowane 27 Marca 2011 przez bajanadjembe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.03.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dzięki Piotrze, choć chodziło mi o coś bardziej nowoczesnego, w prostej formie, ale ten też jest sympatyczny Z jakiego kamienia jest zrobiona obudowa? To portugalski Mocca Creme oraz włoski Breccia Sarda. Ciekawostka - zdobienia wykonano przy użyciu wody pod wysokim ciśnieniem na obrabiarce numerycznej wprowadzając rysunek wykonany w autocadzie. Rzecz jasna podstawą do całej operacji był projekt zrobiony przez artystę plastyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 18.03.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.03.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Była mowa o kominkach pionowych, trochę zapomniałem, a wstyd byłoby pominąć prezentowany na zdjęciach. Panie i Panowie: Spartherm Arte O. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 18.03.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A może masz Piotrze, skoro o Sparthermie mowa, mini Z1h h2o xl??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 18.03.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A to może jeszcze jakiś piecyk z zastosowaniem HKD zbudowałeś...Chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Była mowa o kominkach pionowych, trochę zapomniałem, a wstyd byłoby pominąć prezentowany na zdjęciach. Panie i Panowie: Spartherm Arte O. Ale jajo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomi78__ 18.03.2011 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Przepraszam za pytanie, bo napewno przewijalo sie juz na tym wątku pewnie nie raz ale : Ile płaciliscie za drewno kominkowe w tym sezonie ? Bardzo mnie to interesuje do pewnej analizy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.03.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Przepraszam za pytanie, bo napewno przewijalo sie juz na tym wątku pewnie nie raz ale : Ile płaciliscie za drewno kominkowe w tym sezonie ? Bardzo mnie to interesuje do pewnej analizy:) W tym sezonie jeszcze nie kupowałem. W 2009 kupiłem 2m3 buczyny porąbanej i wysezonowanej po 200 za metr. Jeszcze prawie metr mi został Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 18.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 W tym sezonie jeszcze nie kupowałem. W 2009 kupiłem 2m3 buczyny porąbanej i wysezonowanej po 200 za metr. Jeszcze prawie metr mi został Czy za metr przestrzenny? Bo to znaczna różnica. W tym sezonie w łódzkim ceny u sprzedawców- 220 za buk/grab. W lesie buk 310m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margoth1719503976 18.03.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Była mowa o kominkach pionowych, trochę zapomniałem, a wstyd byłoby pominąć prezentowany na zdjęciach. Panie i Panowie: Spartherm Arte O. Moim zdaniem nietypowy kominek w wyjątkowo brzydkim pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.03.2011 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Moim zdaniem nietypowy kominek w wyjątkowo brzydkim pomieszczeniu. O gustach się nie dyskutuje, szczególnie o gustach klientów... Kwestia indywidualnego upodobania. Podejrzewam że ten, nieco cieplejszy w odbiorze też pewnie komuś wybitnie może się nie podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 18.03.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wkład jakiś siakiś podobny do mojego ale obudowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek020 18.03.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Co sądzicie o firmie Matkowscy Kominki w Chojęcinie k.Kępna? Czy warto korzystać z ich usług? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts