Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

już odpowiadam akurat z popiołem nie ma problem dno jest dość głęboko a jak mam opróżnić to szufelka+ worek na śmieci i jest pusto , jak coś nawet wyleci na gres to odkurzacz , generalnie cała akcja max 5 min , przypomnę tylko , że szyby jeszcze nie czyściłem :) a parę metrów kominem poszło

ps. ten wkład nie ma popielnika , w poprzednim miałem i wam powiem , że głównie to się robi bajzel przez popielnik, ja kiedyś dziwnie zapatrywałem się na wkład bez popielnika obecnie jestem ich fanem :)

Edytowane przez Wojtek R

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo ładny kominek. Osobiście takie właśnie lubię, bez światełek, półeczek, cudów-wianków i innych "ufiaków". W tej realizacji to właśnie kominek gra pierwsze skrzypce i ogień ma być ozdobą i czarem a nie krzycząca obudowa, która jak dla mnie tylko psuje nastrój.

Nareszcie sensowne kominki, które chcielibyśmy widzieć w naszym wymarzonym domku. Czytając forum odnoszę nieodparte wrażenie, że jest to tablica autoreklamy kilku firm wykonawczych. Wszystkie wątki dyskusji opanowane są przez dobrze wbrew pozorom zgraną drużynę. Na pytania dotyczące budowy domu w technologi szkieletowej otrzymałem natychmiast 5 propozycji, w przypadku kominka ani jednej. W kwestii komików toczy się tu dyskusja jaką można nazwać ustawką, bitwa na argumenty na z góry ustalonych zasadach. Efekt końcowy jest jak w powiedzeniu: "Kruk krukowi oka nie wykole".

Pozdrawiam

Natan

PS Wykonawcę kominka znajdziemy poza forum

już odpowiadam akurat z popiołem nie ma problem dno jest dość głęboko a jak mam opróżnić to szufelka+ worek na śmieci i jest pusto , jak coś nawet wyleci na gres to odkurzacz , generalnie cała akcja max 5 min , przypomnę tylko , że szyby jeszcze nie czyściłem :) a parę metrów kominem poszło

ps. ten wkład nie ma popielnika , w poprzednim miałem i wam powiem , że głównie to się robi bajzel przez popielnik, ja kiedyś dziwnie zapatrywałem się na wkład bez popielnika obecnie jestem ich fanem :)

Od trzech lat proste paleniska buduję sam . W technologii bez rusztowej właśnie.

Zdają się być trwalsze od komercyjnie produkowanych , popiół wybiera się w nich

nawet raz w miesiącu (przy codziennym użytkowaniu ), no i nie trzeba kupować

raz po raz nieszczęsnego rusztu. Zaleta główna tych wkładów to szyba czystsza ,

od innych ,bo ta technologia tak po prostu ma.Front takiego urządzenia może

mieć nawet 60 cm wysokości i 75 cm szerokości.Pracować mogą też w dużo

wyższych temperaturach niż producenci chcieli by widzieć w swoich produktach.

A ja sobie składam kase na reklame. Teraz nie mam bo żona się stroi na wiosnę...

A jak sobie uciułam, oczywiście po kryjomu przed żoną to se opłace i też gdzie popadnie sobie będę wklejał.

Aha zapomniałem wkleić komina "brzydkiego" jaki wykonałem ładnych lat parę temu...

4.jpg3.jpg

Edytowane przez bohusz

bohuszu - biorąc pod uwagę, że kominek zupełnie nie w moim stylu, to ... podoba mi się :)

I życz ode mnie żonie udanych zakupów :) Niech będzie piękna nie tylko na wiosnę :)

P.S. U mnie kominka nie chciałeś zrobić :p Jak posłałam pytanie na priva to mi nie odpowiedziałeś. No to musiałam poszukać innego wykonawcy ...

bohuszu - biorąc pod uwagę, że kominek zupełnie nie w moim stylu, to ... podoba mi się :)

I życz ode mnie żonie udanych zakupów :) Niech będzie piękna nie tylko na wiosnę :)

P.S. U mnie kominka nie chciałeś zrobić :p Jak posłałam pytanie na priva to mi nie odpowiedziałeś. No to musiałam poszukać innego wykonawcy ...

A to kanalia:D

Panowie kominkowi piszący na forum to aroganci i gbury , dobrym przykładem jest post powyżej , demonstracyjnie olewający normalnych czytelników . Pisanie takich postów poza demonstrowaniem swojej arogancji ,ma jak sądzę ,nabijanie licznika tak aby pojawił się napis ELITA FORUM . Widocznie to tych panów dowartościowuje .

Panowie kominkowi piszący na forum to aroganci i gbury , dobrym przykładem jest post powyżej , demonstracyjnie olewający normalnych czytelników . Pisanie takich postów poza demonstrowaniem swojej arogancji ,ma jak sądzę ,nabijanie licznika tak aby pojawił się napis ELITA FORUM . Widocznie to tych panów dowartościowuje .

Nie przesadzaj, ja odebrałem to jako żart:)

Co niektórych należy najpierw lepiej poznać zanim się ich osądzi;)

Witam.

Nareszcie sensowne kominki, które chcielibyśmy widzieć w naszym wymarzonym domku. Czytając forum odnoszę nieodparte wrażenie, że jest to tablica autoreklamy kilku firm wykonawczych. Wszystkie wątki dyskusji opanowane są przez dobrze wbrew pozorom zgraną drużynę. Na pytania dotyczące budowy domu w technologi szkieletowej otrzymałem natychmiast 5 propozycji, w przypadku kominka ani jednej. W kwestii komików toczy się tu dyskusja jaką można nazwać ustawką, bitwa na argumenty na z góry ustalonych zasadach. Efekt końcowy jest jak w powiedzeniu: "Kruk krukowi oka nie wykole".

Pozdrawiam

Natan

PS Wykonawcę kominka znajdziemy poza forum

Natannatan - Ty jesteś tu od kilku dni zaledwie ... ja ... dziewięć lat z "okładem". Jak sobie wspomnę jak dziewięć lat temu ludzie czytali najpierw FM a potem inteligentnie zabierali głos w dyskusji, tak że człowiek aż sam z chęcią za friko im chciał pomagać, to nijak to ma się do obecnej sytuacji, gdzie większość nowych Forumowiczów "już" po trzech wpisach domaga się wręcz rzucenia wszystkiego i poświęcenia im tylko uwagi, to powiem brzydko - mam mdłości i czytać mi się już nie chce nawet takich wypowiedzi jak Twoja. Mam za złe zarówno Redakcji, jak i niecierpliwym ludziom Twojego pokroju, którzy myślą że są "pępkami świata" za to, że zrobili z FM targowisko i drugi serwis Alle...muratoro w miejsce platformy wymiany myśli, poglądów i własnych doświadczeń - zawodowych również ...

Normalnie aż płakać mi się chce że nie będziemy mogli sobie tutaj zrobić "casting" na to kto wykona kominek dla Ciebie ...

Zastanów się lepiej czy w takiej sytuacji w ogóle wypada Ci mieć kominek - przecież poza FM nie ma żadnych porządnych "kominkarzy" w naszym całym kraju ...

Pozdrawiam.

Witam.

Źle napisałem - kiedyś ludziom chciało się czytać. Dzisiaj widocznie co niektórzy zatracają pomału tę umiejętność - wolą pismo "obrazkowe" ...

O pisaniu nie wspomnę ... ani o manierach ...

Pozdrawiam.

Pozwolenie na budowę mu może cofnęli , może żona go bije ,

to tu za Rambo by chciał uchodzić :D

Wojtek R jakiej grubosci wyszla u Ciebie scianka kominkowa i z czego robiles zabudowe wkladu? Moj wykonawca zaproponowal mi plyty grenaisol. Przeczytałam kilka wypowiedzi i sama nie wiem czy upierac sie na zmiane materialu np na superisol czy faktycznie pozostawic mu w tym temacie wolna reke.

Napiszcie prosze z czego najlczesciej obecnie wykonuje sie obudowy wkladow (obudowa zimna)

A to kanalia:D

Ale pożaliłam się dopiero po zakończeniu roboty, bo a nuż musiałabym na kolanach prosić ;) ;) ;)

Co do wypowiedzi Foresta - masz rację. Ja też jestem na forum bardzo długo. Kiedyś panowała niepisana zasada - poczytaj, pomóż a potem ewentualnie proś o pomoc. Teraz jest "ja wymagam". Sporo nowych użytkowników ma trzy wpisy na zasadzie "kto mi zrobi" (czytaj kto za mnie zrobi) i po kilku godzinach pisze - "zauważyłem, że na tym forum olewa się nowych"..... I tak w każdym wątku!! Mnie to powoli zaczyna krew zalewać!!! (A dla nowicjuszy dodam, że Forest zrobił mi kominek w aktualnym mieszkaniu za co bardzo mu jestem wdzięczna - szczególnie po ostatniej zimie :). Co do nowego kominka się nie dogadaliśmy - ja nie mam żalu. Mam nadzieje, że Forest też nie.)

Co do wypowiedzi natannatana - takiego aroganta i gbura jak ty chłopie, to ze świecą szukać ... Opcja druga - masz spore problemy z czytaniem ze zrozumieniem - proponuje wrócić do szkoły. Kiedyś tam też uczyli dobrych manier ...

A ja sobie składam kase na reklame. Teraz nie mam bo żona się stroi na wiosnę...

A jak sobie uciułam, oczywiście po kryjomu przed żoną to se opłace i też gdzie popadnie sobie będę wklejał.

Aha zapomniałem wkleić komina "brzydkiego" jaki wykonałem ładnych lat parę temu...

[ATTACH=CONFIG]49388[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]49389[/ATTACH]

To nie jest brzydki kominek według mnie to jest prosty klocek np. z OBI bez udziwnień i finito.Wykonuje go flanelowy majster na fotce i fajno jest.Dodam ,że jak dla mnie drewno jako "okucie" kominka po latach wygląda ohydnie.