Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam. O, jakie stare zdjęcia :) Teraz to trochę inaczej wygląda :).

A co do pytań, to pozwolę sobie odpowiedzieć z punktu użytkownika. Nie wiem jak to Forest kleił i jakich sztuczek używał, ale nic do tej pory nie odpadło, całość ma dobrze i działa wyśmienicie :).

[ATTACH=CONFIG]62949[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]62950[/ATTACH]

pozdrawiam,

toomyem

Fajna obudowa w moim prywatnym guście. No a ten sufit stopniowy nad kominkiem, cóż niektórych spraw się nie przeskoczy.

Zresztą wielu takie sufity robi u siebie z zwykłego "widzi mi się"

Pozdrawiam

Ok , widzę dyskusja się toczy , trochę przeze mnie :)

Ten nieszczęsny klocek(sufit) można było zrobić szerzej,

tak by nie zaczynał się równo z obudową . Nie robiłby

wrażenia tak przytłaczającego i że ...zaraz nam spadnie na głowę.

Nabrałby trochę lekkości . Nie wiem czy to było możliwe ,

ale mógłby mieć też mniejszą wysokość - należało do tego

dążyć .Wnęka na drewno do samego sufitu podkreśla jeszcze

przytłaczające wrażenie wiszącego "klocka".

Na koniec uwaga - moja krytyka jest możliwa , bi wiedzę efekt.

Łatwo jest coś oceniać widząc efekty. Trudniej natomiast jest

je przewidzieć . Przy następnym malowaniu , można to zmienić .

Edytowane przez Kominki Piotr Batura

Katia, to oświetlenie sprawia, że zabudowa robi wrażenia szerszej i masywniejszej na górze. Takie moje wrażenie. A może taki był zamiar?

A w ogóle to nie za prosty ten kominek. (Krawędzie, tzn. styk obudowy ze ścianą, raczej prosto nie wyszedł.) Pewnie pisząc prosty, miałaś co innego na myśli.

No właśnie o tym też tak pomyślałem. Ale ponoć mieszkają już 2 lata, często palą i nic się nie dzieje.

prostuję - mieszkamy blisko rok

kominek zimą rzeczywiście był często używany, ale drewna niestety do tej pory nic nie trafiło ....

Edit: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-się-zapytajcie-...&p=4784161&viewfull=1#post4784161

Edytowane przez Elena76

Katia, to oświetlenie sprawia, że zabudowa robi wrażenia szerszej i masywniejszej na górze. Takie moje wrażenie. A może taki był zamiar?

A w ogóle to nie za prosty ten kominek. (Krawędzie, tzn. styk obudowy ze ścianą, raczej prosto nie wyszedł.) Pewnie pisząc prosty, miałaś co innego na myśli.

co do zabudowy, to wygląda ona normalnie, może na zdjęciu sprawia wrażenie szerszej :)Poz tym ta zabudowałączy się jeszcze z drugim półkolem, ale tego nie widać na zdjęciu. A pisząc"prosty" miałam na myśli taki nie wydziwiany, tylko półokrągły pomaziany i zatarty farbą kominek :):)

bo może kominek jest źle zrobiony skoro w zasięgu pół metra od niego nic się nie sfajczyło do tej pory :rolleyes:

a z drugiej strony narożnego wkładu stoi kanapa, jakieś pół metra i też cała...

Bo może trzeba zacząć palić !? :D

Wiem , wiem , używacie go często, ale pojęcie "palić" bywa rożnie interpretowane.

Kierunek promieniowania z kominka ( z szyby) nie jest też bezpośredni .

Gdyby szyba była usytuowana tak,że promieniowanie odbywałoby się

prostopadle do schodów , pewnie mielibyście już nowe - z kamienia...

Forest Natura,bardzo serdecznie dziękuję za polecenie mi Pana Staszka.Dziś skończył prace przy moim kominku,który w rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż w moich marzeniach.Wszystko przebiegło bardzo sprawnie,z przyjemnością patrzyłam na Jego pracę i z pewnością ja również będę Go polecać.

DSC00668m.jpg

Pozdrawiam.

Wstawię nowe foty, wnęka jest wyłożona płytkami. Dzięki za ocenę. Całość kosztowała mnie około 6500 zł. Wkład to Adbar z szamotem, załatwiliśmy sprawę wysyłkowo. Chcieliśmy mieć poziomy, prosty kominek z miejscem na drewno i z dolotem powietrza z zewnątrz. Wygląda fajnie, skromnie ale fajnie. Szyba jest spora i robi wrażenie ta metrowa szerokość wkładu.

Pozdrawiam