Liwko 26.06.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 A płytki się nagrzewają czy nie? Ładnie tam masz, kredensik też niczego sobie. Ogólnie prostota i elegancja. Brawo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.06.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Witam. O, jakie stare zdjęcia Teraz to trochę inaczej wygląda . A co do pytań, to pozwolę sobie odpowiedzieć z punktu użytkownika. Nie wiem jak to Forest kleił i jakich sztuczek używał, ale nic do tej pory nie odpadło, całość ma dobrze i działa wyśmienicie . [ATTACH=CONFIG]62949[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]62950[/ATTACH] pozdrawiam, toomyem Fajna obudowa w moim prywatnym guście. No a ten sufit stopniowy nad kominkiem, cóż niektórych spraw się nie przeskoczy. Zresztą wielu takie sufity robi u siebie z zwykłego "widzi mi się" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.06.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 (edytowane) Ok , widzę dyskusja się toczy , trochę przeze mnie Ten nieszczęsny klocek(sufit) można było zrobić szerzej, tak by nie zaczynał się równo z obudową . Nie robiłby wrażenia tak przytłaczającego i że ...zaraz nam spadnie na głowę. Nabrałby trochę lekkości . Nie wiem czy to było możliwe , ale mógłby mieć też mniejszą wysokość - należało do tego dążyć .Wnęka na drewno do samego sufitu podkreśla jeszcze przytłaczające wrażenie wiszącego "klocka". Na koniec uwaga - moja krytyka jest możliwa , bi wiedzę efekt. Łatwo jest coś oceniać widząc efekty. Trudniej natomiast jest je przewidzieć . Przy następnym malowaniu , można to zmienić . Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katia0005 28.06.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 mój prosty kominek http://images40.fotosik.pl/938/35171feaeba560a7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 28.06.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Katia, to oświetlenie sprawia, że zabudowa robi wrażenia szerszej i masywniejszej na górze. Takie moje wrażenie. A może taki był zamiar? A w ogóle to nie za prosty ten kominek. (Krawędzie, tzn. styk obudowy ze ścianą, raczej prosto nie wyszedł.) Pewnie pisząc prosty, miałaś co innego na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.06.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) No właśnie o tym też tak pomyślałem. Ale ponoć mieszkają już 2 lata, często palą i nic się nie dzieje. prostuję - mieszkamy blisko rok kominek zimą rzeczywiście był często używany, ale drewna niestety do tej pory nic nie trafiło .... Edit: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?90059-Schody-pochwalcie-się-zapytajcie-...&p=4784161&viewfull=1#post4784161 Edytowane 29 Czerwca 2011 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.06.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A dlaczego niestety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 29.06.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 A dlaczego niestety? bo może kominek jest źle zrobiony skoro w zasięgu pół metra od niego nic się nie sfajczyło do tej pory a z drugiej strony narożnego wkładu stoi kanapa, jakieś pół metra i też cała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katia0005 29.06.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Katia, to oświetlenie sprawia, że zabudowa robi wrażenia szerszej i masywniejszej na górze. Takie moje wrażenie. A może taki był zamiar? A w ogóle to nie za prosty ten kominek. (Krawędzie, tzn. styk obudowy ze ścianą, raczej prosto nie wyszedł.) Pewnie pisząc prosty, miałaś co innego na myśli. co do zabudowy, to wygląda ona normalnie, może na zdjęciu sprawia wrażenie szerszej :)Poz tym ta zabudowałączy się jeszcze z drugim półkolem, ale tego nie widać na zdjęciu. A pisząc"prosty" miałam na myśli taki nie wydziwiany, tylko półokrągły pomaziany i zatarty farbą kominek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 bo może kominek jest źle zrobiony skoro w zasięgu pół metra od niego nic się nie sfajczyło do tej pory a z drugiej strony narożnego wkładu stoi kanapa, jakieś pół metra i też cała... Bo może trzeba zacząć palić !? Wiem , wiem , używacie go często, ale pojęcie "palić" bywa rożnie interpretowane. Kierunek promieniowania z kominka ( z szyby) nie jest też bezpośredni . Gdyby szyba była usytuowana tak,że promieniowanie odbywałoby się prostopadle do schodów , pewnie mielibyście już nowe - z kamienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulka01 29.06.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Forest Natura,bardzo serdecznie dziękuję za polecenie mi Pana Staszka.Dziś skończył prace przy moim kominku,który w rzeczywistości wygląda znacznie lepiej niż w moich marzeniach.Wszystko przebiegło bardzo sprawnie,z przyjemnością patrzyłam na Jego pracę i z pewnością ja również będę Go polecać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.06.2011 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Witam. Na zdrowie Polecam wszystkim z okolic Siedlec i Białej Podlaskiej (bo warto). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olamil 30.06.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 bartosz-w, bardzo ładny kominek, pochwal się proszę co do szczegółów co to za wkład, czym obudowane i jeśli to możliwe to powiedz proszę ile całość kosztowała. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 30.06.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Spartherm Varia 2L ... łatwo poznać po klamce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 30.06.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Wstawię nowe foty, wnęka jest wyłożona płytkami. Dzięki za ocenę. Całość kosztowała mnie około 6500 zł. Wkład to Adbar z szamotem, załatwiliśmy sprawę wysyłkowo. Chcieliśmy mieć poziomy, prosty kominek z miejscem na drewno i z dolotem powietrza z zewnątrz. Wygląda fajnie, skromnie ale fajnie. Szyba jest spora i robi wrażenie ta metrowa szerokość wkładu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 01.07.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) . Edytowane 1 Lipca 2011 przez ANNNJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.07.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 . ...tyż pikny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.07.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 ...tyż pikny... Tylko jakoś tak trochę... za mały:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
solskjer 01.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 a oto mój projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 01.07.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Tak prezentuje się łupekhttp://images39.fotosik.pl/934/8466f9e936a8b43b.jpghttp://images40.fotosik.pl/943/a614316d65c95131.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts