Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najbardziej pasują tutaj te łupy drewna.

Bez obrazy ale dla mnie to jak krematorium.

a gustach się nie dyskutuje ....

ale hmm , no ten cokół to by można dopracować ( płytki dociąć pod kątem w tej "jamie" pod kominkiem , tak samo narożniki , najwyraźniej płytkarzowi się już nie chciało chyba , że jeszcze nie wykończony , jak go inwestor ma to zrywać i niech to zrobi porządnie :)

a jak będzie twierdził , że się nie da albo za trudno to go pożegnać i niech kafelkuje gdzieś obory :)

DSC_1897.JPG mój skromniusienienieńki do wykończenia

Kominek jest cacy , mimo odmiennego zdania speców od krematoriów:D.

Niebanalna forma ,łamiąca konwencję "szafy".

Te kratki do d.... , fakt , cokół makabra. Żadnych plastykowych listew,

bo to pod lincz się kwalifikuje... Wystarczą kratki z boku (dół góra).

Czy to przypadkiem nie jest srebrna kratka ? Jeśli tak, to daj cokół

też z paska blachy (stal szlachetna szlifowana). Można tez powtórzyć

kamień (odpadki). Niech kamieniarz rozetnie ten 3 centymetrowy

materiał na pół . Powstaną pasy (cokoły) 1,2 -1,3 cm grube , których

górną krawędź też można wypolerować i wkleić bez "listwów", brrrrrr

pokaż te kratki z prawej...:)

odkurzacz przy kominku ! super!

Edytowane przez eniu

powiedzcie mi proszę czy ja tą "jamę" mogę zabudować na głucho? widoczna jest rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz. u góry od frontu i z boku mam kratki wentylacyjne czy na dole też musi być jakaś wentylacja? wkład z PW. będę wdzięczna za odpowiedź.

Wojtku wszystko będzie zrobione na cacy, cokoły zerwane i ucięte pod kątem, pan się tłumaczył że listwa aluminiowa (z góry) będzie bardzo poszarpana i dlatego robił tak a nie inaczej a poza tym zabrakło mi płytek :(

to jak z tą jamą?????????????

Zastrzegam , że nie jestem wykonawca jak połowa aktywnych w tej kategorii :)

co do "jamki " to przy zabudowach potrzebne jest przewietrzanie ( producenci zazwyczaj określają min wielkości kratek ) , jeśli masz możliwość możesz zrobić z boku na dole i u góry ( masz jeszcze jakaś u góry kratkę oprócz tej fantazji na środku czy zbiera się gorące powietrze i dogrzewa strop ? :) )

no i brak jamki = brak schowka na pająki :)

Tak, wygląda to lepiej. Nie jestem zwolenniczką kratek, sratek i falbanek dlatego pytałam czy mogę zabudować przynajmniej "jamę" pod wkładem.

U mnie kratka od frontu była konieczna żeby dojść jakoś do rewizji w kolanie (podobno się przydaje).

Przy budowie drugiego kominka będę już bardziej obcykana ale pewnie i tak będzie to coś w stylu "krematorium" :).

W każdej chwili będziesz mogła wsadzić tam męża jak się znudzi:lol2:.

piec c.o..jpg

A to mój z płaszczem wodnym. Całkowicie zamknięta komora spalania, pobór powietrza tylko z zewnątrz.

Część frontowa i boczna w salonie, tył wraz z wyjściem rury dymowej i c.o. w kotłowni.

Moc 8KW, 4 H20/4 powietrze, mniejszego niestety nie mogłem znaleźć. Będzie grawitacyjnie zasilał kombinowany bufor ciepła.

Cały układ c.o. zasilany jedną pompką o mocy 15W. 100% ogrzewanie podłogowe.

Edytowane przez Tomek B..

Żeby nie zaśmiecać forum wiadomości do mnie pisz na priva, poczytam sobie przed snem. A swój piecyk koniecznie pokaż jak już umieścisz we wnętrzu. W końcu w tym wątku nie chodzi o pokazanie wkładu a pomysł jak go wkomponować we wnętrzu. Powodzenia!

Oj jak Mistrzu się dowie , że znowu kogoś w kominku

sfajczyć chcecie, to komisję sejmową powoła ...:D