monia234 08.07.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 czemu ja nie widzę żadnych zdjęć?????pomóżcie mi proszeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 08.07.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Ponieważ ,iż , dla tegoż że mało kto je zamieszcza od jakiejś czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 09.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) mój skromniusienienieńki do wykończenia Najbardziej pasują tutaj te łupy drewna. Bez obrazy ale dla mnie to jak krematorium. Edytowane 9 Lipca 2011 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 11.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Najbardziej pasują tutaj te łupy drewna. Bez obrazy ale dla mnie to jak krematorium. a gustach się nie dyskutuje .... ale hmm , no ten cokół to by można dopracować ( płytki dociąć pod kątem w tej "jamie" pod kominkiem , tak samo narożniki , najwyraźniej płytkarzowi się już nie chciało chyba , że jeszcze nie wykończony , jak go inwestor ma to zrywać i niech to zrobi porządnie a jak będzie twierdził , że się nie da albo za trudno to go pożegnać i niech kafelkuje gdzieś obory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Najbardziej pasują tutaj te łupy drewna. Bez obrazy ale dla mnie to jak krematorium. Tomek , czy Ty masz coś z Mistrzem Z. wspólnego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 11.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 mój skromniusienienieńki do wykończenia a ja uważam, że bardzo ładny, skromny i praktyczny, akurat to ujęcie nie oddaje klimatu tej obudowy. Aczkolwiek ta dziura pod wkładem to makabra !!! Można by cokolik również wykonać z granitu a nie z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz-w 11.07.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Voila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 "kratków" nie za wiele jak na takie bydlę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) mój skromniusienienieńki do wykończenia Kominek jest cacy , mimo odmiennego zdania speców od krematoriów:D. Niebanalna forma ,łamiąca konwencję "szafy". Te kratki do d.... , fakt , cokół makabra. Żadnych plastykowych listew, bo to pod lincz się kwalifikuje... Wystarczą kratki z boku (dół góra). Czy to przypadkiem nie jest srebrna kratka ? Jeśli tak, to daj cokół też z paska blachy (stal szlachetna szlifowana). Można tez powtórzyć kamień (odpadki). Niech kamieniarz rozetnie ten 3 centymetrowy materiał na pół . Powstaną pasy (cokoły) 1,2 -1,3 cm grube , których górną krawędź też można wypolerować i wkleić bez "listwów", brrrrrr pokaż te kratki z prawej... odkurzacz przy kominku ! super! Edytowane 11 Lipca 2011 przez eniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Margod , Eniu czy mogę zabudować tą dziurę pod kominkiem? Mąż twierdzi że musi być :/ Jeśli to PW starczą kratki z boku - walcz z ignorantami estetycznymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 11.07.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 powiedzcie mi proszę czy ja tą "jamę" mogę zabudować na głucho? widoczna jest rura doprowadzająca powietrze z zewnątrz. u góry od frontu i z boku mam kratki wentylacyjne czy na dole też musi być jakaś wentylacja? wkład z PW. będę wdzięczna za odpowiedź. Wojtku wszystko będzie zrobione na cacy, cokoły zerwane i ucięte pod kątem, pan się tłumaczył że listwa aluminiowa (z góry) będzie bardzo poszarpana i dlatego robił tak a nie inaczej a poza tym zabrakło mi płytek to jak z tą jamą????????????? Zastrzegam , że nie jestem wykonawca jak połowa aktywnych w tej kategorii co do "jamki " to przy zabudowach potrzebne jest przewietrzanie ( producenci zazwyczaj określają min wielkości kratek ) , jeśli masz możliwość możesz zrobić z boku na dole i u góry ( masz jeszcze jakaś u góry kratkę oprócz tej fantazji na środku czy zbiera się gorące powietrze i dogrzewa strop ? ) no i brak jamki = brak schowka na pająki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 11.07.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 u siebie zrobiłem to tak tzn . bez jamki i kratki z boku ( kominek też PW ) http://img818.imageshack.us/img818/4008/kominek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.07.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 u siebie zrobiłem to tak tzn . bez jamki i kratki z boku ( kominek też PW ) http://img818.imageshack.us/img818/4008/kominek.jpg Tutaj już wygląda bardziej po ludzku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.07.2011 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Tak, wygląda to lepiej. Nie jestem zwolenniczką kratek, sratek i falbanek dlatego pytałam czy mogę zabudować przynajmniej "jamę" pod wkładem. U mnie kratka od frontu była konieczna żeby dojść jakoś do rewizji w kolanie (podobno się przydaje). Przy budowie drugiego kominka będę już bardziej obcykana ale pewnie i tak będzie to coś w stylu "krematorium" . W każdej chwili będziesz mogła wsadzić tam męża jak się znudzi:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.07.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 (edytowane) A to mój z płaszczem wodnym. Całkowicie zamknięta komora spalania, pobór powietrza tylko z zewnątrz. Część frontowa i boczna w salonie, tył wraz z wyjściem rury dymowej i c.o. w kotłowni. Moc 8KW, 4 H20/4 powietrze, mniejszego niestety nie mogłem znaleźć. Będzie grawitacyjnie zasilał kombinowany bufor ciepła. Cały układ c.o. zasilany jedną pompką o mocy 15W. 100% ogrzewanie podłogowe. Edytowane 11 Lipca 2011 przez Tomek B.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek B.. 11.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 A jednak doszukałeś się jakiegoś plusa w moim kominku . Przynajmniej będzie praktyczny Obawiam się tylko o głębokość wsadu:lol2:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 11.07.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Żeby nie zaśmiecać forum wiadomości do mnie pisz na priva, poczytam sobie przed snem. A swój piecyk koniecznie pokaż jak już umieścisz we wnętrzu. W końcu w tym wątku nie chodzi o pokazanie wkładu a pomysł jak go wkomponować we wnętrzu. Powodzenia! Oj jak Mistrzu się dowie , że znowu kogoś w kominku sfajczyć chcecie, to komisję sejmową powoła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.07.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Voila Bartosz, bardzo fajnie wyszło. U nas będzie prawie identycznie, ale narożny kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaR 18.07.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 A to nasz kominek: http://www.empikfoto.pl/albumy37/157081/1123791/previews/41663603_dsc00528.jpg http://www.empikfoto.pl/albumy37/157081/1123791/previews/41663606_dsc00529.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.07.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam.Kolejny "bezkratkowiec" ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts