cemetel 19.08.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Bartoszu, Jaki zastosowałes wkład ? Bardzo podoba mi sie szerokość wkładu /i komnstrukcja rowniez/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemetel 20.08.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witam Jestem właśnie na etapie poszukiwania wkłądu kominkowego. Interesuja mnie wkłady bardziej podłużne, może i panoramiczne jesli ich cena nie będzie zaporowa. Czy ktoś mógłby mnie pokierowac w obszarze jakich firm powinnam sie poruszac? Jestem totalnym laikiem w tej kwestii ale procz wygladu wkładu chciałabym, żeby był on porządny. Dodam, że kominek ma służyc do ewentualnego dogrzewania dołu (ok.70 m2) oraz gory do ktorej poprowadzone sa już rury wraz z anemostatami. Gora może miec ponad 100 m2, bo leżacy pod nia garaz nie bedzie ogrzewany kominkiem. Dziekuje bardzo z gory za ewentualne sugestie i porady. Pozdrawiam Jestem na tym samym etapie i prawie, ze zdecydowalem sie juz na Firmę Austroflamm - /model K 75 cm x 39 cm/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 23.08.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 oto nasz kominek, jeszcze trzeba to i owo doszlifowac ale postanowilam juz teraz sie nim pochwalic:) wzorowalismy sie na kominku Utka (mam nadzieje ze sie nie obrazi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 26.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 (edytowane) oto nasz kominek, jeszcze trzeba to i owo doszlifowac ale postanowilam juz teraz sie nim pochwalic:) wzorowalismy sie na kominku Utka (mam nadzieje ze sie nie obrazi:) Obudowa bardzo ładna. Szkoda tylko, że wkład żeliwny. Szyba będzie się brudzić, ale jak w każdym wkładzie o takiej konstrukcji. Jeżeli nie będzie zbyt mocno eksploatowany to kilka/kilkanaście lat wytrzyma. Pod warunkiem, że prawidłowo jest zainstalowany. Edytowane 29 Sierpnia 2011 przez margod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.08.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 i bardziej należy go wentylować (więcej i większe kratki)Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 26.08.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2011 Technicznie się nie znam, ale wkład do tej eleganckiej obudowy zupełnie mi nie pasuje. Nawet na moje oko jest jakiś kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niecha27 28.08.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 zgadza sie wklad to zwyklu uniflam jednak nasz kominek ma spelniac role dekoracyjna. nie zamierzam nim palic w sezonie czesciej niz raz na tydzien a z taka czestotliwoscia szybe moge umyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 29.08.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Hej:) Gratuluję wszystkim pięknych kominkow. Pokażę nasz, może się komuś spodoba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 29.08.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 po_la_ obejrzałam kuchnię i łazienkę i wszystko bardzo mi się podoba, kominek też i chciałabym zobaczyć więcej twojego domku i jeszcze podoba mi się podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 30.08.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Wiedziałam, że kominek też będzie fajny:) Pola zakładaj galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 30.08.2011 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Hej:) Gratuluję wszystkim pięknych kominkow. Pokażę nasz, może się komuś spodoba. Pozdrawiam.[ATTACH=CONFIG]72194[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]72195[/ATTACH] żeby ściany nie brudziły się od drewna proponuję zamontować na nie szkło hartowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
po_la_ 30.08.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2011 Witam.Synthia- podłoga to panele balterio,dąb tasmanski z v-fugą, znajomi myślą ze to decha;) Lukarna- galeria,może jak reszta będzie bardziej urządzona albo przynajmniej jak posprzątam;) margot- myslelismy o zabezpieczeniu tej ścianki ale doszlismy do wniosku ze jak drzewo tam caly czas bedzie leżec to brudnej sciany nie będzie widac;) Dziękuję, fajnie ze się kominek wam podoba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 01.09.2011 04:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Nasz .. przez nas budowany.. http://www.kafle-kominki.pl/kominek_krezce.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 01.09.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Opis . Specjalnie dla kolegi Foresta Natury ; Wkład kominkowy Spartherm Varia 2RLh 57 , kafle Mk barwa starobrązowa transparentna , kafle wzór NK i RK 220x280mm , klej zduński Kammal 30, fuga zduńska Sparal . Koszt całości... znany właścicielowi Projekt i realizacja Dariusz Bielawski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 01.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Witam. Ale ja to wszystko wiem - pisz własnie takie rzeczy (i więcej nawet) innym Forumowiczom w miejsce nachalnych reklam czeskiego producenta. Pozdrawiam. PS. Bardzo piękna w formie o kolorystyce realizacja kaflowa (to tak dla przeciwwagi Twojej niedawnej wypowiedzi o jednym z moich projektów jaką popełniłeś w swoim zacietrzewieniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 01.09.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ŚCIANY działowe robię z silki to może obudowę kominka wymurować silkąpewnie jakieś funamenciki pod to trzeba zrobić.chodzi mi o akumulację kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 07.09.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witajcie Mam pytanie do ekspertów co sadza o wkładzie KFD Eco Line 5172L- poniewaz nie bardzo sie orientuje w tym temacie prosze o informacje na w/w materiał.Co to jest, czy nie ma tam chińszczyzny i czy warto to kupić etc.dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 07.09.2011 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Witajcie Mam pytanie do ekspertów co sadza o wkładzie KFD Eco Line 5172L- poniewaz nie bardzo sie orientuje w tym temacie prosze o informacje na w/w materiał.Co to jest, czy nie ma tam chińszczyzny i czy warto to kupić etc. dzieki Zależy od tego jakie jest przeznaczenie . Jeżeli chcesz do sporadycznego przepalania , aby posiedzieć przy ogniu - tak. Jeżeli myślisz o funkcji bardziej grzewczej lub mocno wspomagającej ogrzewanie podstawowe -nie. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 08.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 dzieki Bader za odp.Właściwie to mało precyzyjnie sie wyraziłam w kwestii tego co potrzebuje. Poszukuje wkładu max.do 7 tyś , kominek ma tylko dogrzewać pomieszczenia(mam rozprowadzenie ciepła w pomieszczeniach na pietrze) i ogrzewac w porze przejściowej ,bez płaszcza wodnego, z narozną jednolita szybą bez słupka. Co polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 09.09.2011 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Proponuje http://www.wklady-kominkowe.com.pl/wklady_kominkowe_dynamic_szyba_podnoszona.htm Wkłady można zobaczyć na naszej wystawie lub innych punktach na terenie kraju . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts