eniu 10.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dokładnie tak jest,ale niektórzy myślą,że zawłaszczyli sobie wątek "Kominki" w dziale "Instalacje-wymiana doświadczeń" . Na jedno pytanie,pojawiło się kilkanaście odpowiedzi z TWA kominkowej o tym jaki to ten pytający jest... Możesz przejąć ten dział . Nabierze szczególnej wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 10.09.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Ja zrobiłem ok 1200 kominków i pieców. Ty 1 (słownie jeden) . O czyim błądzeniu ty piszesz ? Przecież w żadnym poście nie podważam braku wiedzy fachowej tu piszących, pomyliłeś się po prostu w ocenie rozmówcy (sam to przyznałeś), ale tak odważna samokrytyka robi wrażenie (z taką spotykam się na FM po raz pierwszy), chociaż jesteś młody stażem na FM. Nie napisałem ile kominków zrobiłem, ten w moim domu był pierwszy, ale nie ostatni, znajomym również pomagałem w postawieniu kominka, ale faktem jest że z tego nie żyję i nie uważam się za fachowca z tej branży. Co do ceny - nie powiem. ok pomiń, projekt, szamot, wkład, podaj proszę aktualną cenę kompletu kafli, o ile to również nie jest słodką tajemnicą. jaki fajny kominek czy piec zrobiło się właśnie u "frajera", którego "zdoiło się" na kilka tysiączków ... daj w niedzielę na tacę aby Twoi klienci tego nie przeczytali Edytowane 11 Września 2011 przez kbab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.09.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Nie jestem dystrybutorem/wykonawcą kominków i mnie to nie interesuje ale będę się wcinał P.S. Nie wiem,czemu cena wykonania kominka jest tajemnicą,skoro na forum znamy ceny wszystkiego np. PCi od 30 do 80tys.zł po kafle od 30 do 200zł/m2. Czegoś się boicie ? Dlatego jesteś tu persona non grata .A wcinających się warchołów przeczekamy ... nie pierwszy to zresztą raz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 10.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Nie jestem dystrybutorem/wykonawcą kominków i mnie to nie interesuje ale będę się wcinał P.S. Nie wiem,czemu cena wykonania kominka jest tajemnicą,skoro na forum znamy ceny wszystkiego np. PCi od 30 do 80tys.zł po kafle od 30 do 200zł/m2. Czegoś się boicie ? Przecież to żadna tajemnica - cena kompletnego kominka waha się od 5 do 50 tys. lub więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 ok pomiń, projekt, szamot, wkład, podaj proszę aktualną cenę kompletu kafli, o ile to również nie jest słodką tajemnicą. Od 5000,- do 50.000,- PLN , w zależności od producenta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 11.09.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Prosimy o większą kulturę dyskusji. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.09.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) To co ? Jakiś komineczek na zgodę Mistrzu ! Wklejamy ?! Coś fikuśnego może ? To : http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny5_5s.html albo to: Edytowane 11 Września 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 11.09.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 To co ? Jakiś komineczek na zgodę Mistrzu ! Wklejamy ?! Coś fikuśnego może ? To : http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny5_5s.html KPB jak się dokłada drzewo do takiego wkładu na poziomie oblicza? Wąsów nie przypali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 11.09.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Przecież to żadna tajemnica - cena kompletnego kominka waha się od 5 do 50 tys. lub więcej. A można na rat(h)y bez pierwszej wpłaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.09.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 KPB jak się dokłada drzewo do takiego wkładu na poziomie oblicza? Wąsów nie przypali? Może maska spawalnicza na facjatę ? Dla "niziołków" może być wersja z podpiłowanymi nogami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 11.09.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Nie jestem dystrybutorem/wykonawcą kominków i mnie to nie interesuje ale będę się wcinał P.S. Nie wiem,czemu cena wykonania kominka jest tajemnicą,skoro na forum znamy ceny wszystkiego np. PCi od 30 do 80tys.zł po kafle od 30 do 200zł/m2. Czegoś się boicie ? Powtarzam jeszcze raz, te informacje są dostępne w internecie. Wystarczy trochę własnej inicjatywy i pomyślunku. Kaflarni w Polsce jest dużo, każda ma swoją stronę internetową, a na niej dane do kontaktu. Wystarczy zadzwonić, lub napisać maila z konkretnym zapytaniem. Lub osobiście odwiedzić kaflarnie, zobaczyć, popytać. Tutaj przykładowo są podane orientacyjne ceny kompletu kafli do konkretnego kominka: http://www.cermik.com.pl/c,pl,8,2,1,0,long,kominki+kaflowe.html Z własnego doświadczenia wiem, że są klienci którzy uparcie chcą sobie sami zamówić kafle. Mają złudzenie, że są bardzo zaradni i samodzielnie wyszukają i kupią tanio.... Jednak wtedy ich problem z jakością. Zamówienia na własną rękę muszą jednak złożyć zgodnie z od nas otrzymaną specyfikacją. Edytowane 11 Września 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 12.09.2011 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Bohusz : Jakoś nie do końca wierzę w te ceny kafli .. pamiętaj o dopłatach do kolorów ... nawet biały jest +5% inne + 25% ,+35 % . Często takie dopłaty to wielkie zdziwienie w oczach klienta , bywa nawet + 60% lub +100% , który przecież wszystko:D sobie skalkulował . Część klientów którzy szukają na własną rękę kafli czy szamotu czy klejów do kafli , popełnia jeden podstawowy BŁĄD zakładają że u producenta kupią TANIEJ Nic bardziej mylnego. Daje tu jednak o sobie znać " wiara w dobrego Cara i złego urzędnika ":stirthepot: takie przekonanie że to my wykonawcy/sprzedawcy narzucamy TAKIE ceny gdy tymczasem tyko stosujemy cenniki od producentów Dodatkowo kupując z usługą klient płaci VAT 8% , u producenta jest 23% , często wychodzi na to że firma budująca kominki sprzedaje kafle TANIEJ niż sama kupuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.09.2011 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Proponuję przenieść się z dyskusją do innego wątku , A najlepiej daćsobie z tym spokój . Z kaflami jest dokładnie tak jak M. napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Prosimy o większą kulturę dyskusji. Pozdrawiamy a ja uważam ,że REDAKCJA jest niesprawiedliwa.Może tak nie do końca REDAKCJA ale w dużej części jej moderatorzy. serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 12.09.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam, a oto mój nowiutki komineczek. Jeszcze parę dni i będzie buchał przyjemnym ciepełkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam, a oto mój nowiutki komineczek. Jeszcze parę dni i będzie buchał przyjemnym ciepełkiem... Piękny .......ale co na na to znawca od kafli??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 zapewne powie tak.Źle usytuowany ,nie widzi ukrytych rozwiązań,mało informacji,zdjęcie niczego nie tłumaczy,brak opisu bo "ładność nie musi iść w parze z techniką":) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 12.09.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jestem gotowa na przyjęcie wszelkich uwag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 12.09.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam, a oto mój nowiutki komineczek. Jeszcze parę dni i będzie buchał przyjemnym ciepełkiem... A ta ściana przy oknie będzie też grzać? Bo widzę kafle na niej... czy to tylko same narożnikowe?... czy ona cała... "zrobiona na ciepło"? Kafle... Od kogo? PS. Cieszę sie, że ... http://manu.dogomania.pl/emot/admin_patrzy.gif. Przyznam, że sama zbyt... adekwatnie...choć bez obrażania epitetami... zareagowałam na pewne wypowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 12.09.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Kafle od Marka. Dokładnie z takich samych mam teraz budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts