Liwko 20.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Taki ? http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny23.html Nie, niższy i szerszy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.09.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Na żartach się nie znasz? Znam. Fajnie sobie żartujemy nie po to zabieram głos w kominkach by się kłócić,,,,,, bo w następnym sezonie zamierzam postawić nowe monstrum w swojej chałupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 20.09.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Też z falami, szamotowy. Odlewy szamotowe wykonane własnymi ręcami. Wkład UNICO Hermes 3 modern Czas realizacji u klienta 3 dniówki. Edytowane 20 Września 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 21.09.2011 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Fajny Szkoda tylko że nie z małych cegiełek / płytek 32mm / wtedy praca trwałaby z tydzień.. ... a połączeń szamot-klej byłoby setki .;) Każdy materiał ma swoje zastosowanie , należy tylko dobierać je optymalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.09.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Z małych elementów nie robimy. Zakładając, że prosta obudowa to około 6 m2 powierzchni, to koszt płyt szamotowych jest niewielki - 800 zł - 1200 zł. Edytowane 21 Września 2011 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.09.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 (edytowane) Witam. Miało być dla Qbelka tym razem "bezkaflowo" ... ale jakoś nie mogłem się powstrzymać ... coś z kamienia będzie "kolejnom razom". Wesoły Miro 2. Druga realizacja wzorowana na twórczości katalońskiego surrealisty Joan Miro - tym razem inspiracją dla inwestorów był jego "Ogród". Piec kaflowy oparty podobnie jak prezentowany wcześniej biały "kaflak" na doskonałym palenisku piecowym Termokaust (opisałem tam go dokładniej). Całość pieca ważąca ok. 1,5 tony, jest wprost wyśmienicie ulokowana do tego by stanowić główne źródło ciepła w tym domu. Domek - nie za wielki, z tak usytuowanym kominem (zadbano o to na etapie projektu) by piec stał dokładnie pośrodku bryły domu, na wprost schodów wiodących na górę. Dodatkowo wentylacja grawitacyjna "wzbogacona" została w małą sztuczkę dla polepszenia cyrkulacji i wymiany powietrza pomiędzy parterem a piętrem. Oczywiście oprócz pieca dom wyposażony jest w bezobsługową instalację grzewczą ale jak życie pokazało dwie zimy temu, to co na prąd - może być jego pozbawione nawet i na dwa tygodnie ... a taki piec może śmiało przejąć praktycznie całość roli grzewczej w domu. Tak jak to onegdaj właśnie piece czyniły. Projekt pieca i wykonanie - Pracownia Zduńska Forest Natura Kafle i grafika na nich wykonana - Kafel-Art / Jadwiga "Yadzik" Gajda-Lusina Napis (data) na kaflu wieńczącym - projekt i wykonanie (własnoręcznie) ... sześcioletni syn Inwestorów ... radochy i satysfakcji co niemiara Pozdrawiam. Edytowane 21 Września 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 21.09.2011 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Wspaniały!Aż ...brak słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rumunezz 22.09.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Forset ...szacun. ale... Dodatkowo wentylacja grawitacyjna "wzbogacona" została w małą sztuczkę dla polepszenia cyrkulacji i wymiany powietrza pomiędzy parterem a piętrem. mógłbyś to rozwinąć troszkę... .Czyżby jakiś kanał, przepust w suficie, dodatkowy kanał w kominie ... pozdrawiam rumunezz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurajJack 22.09.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Forest, mi również ta realizacja bardzo się podoba, wprawdzie takie wykończenie nie pasowałoby do mojego stylu domu, ale tu prezentuje się bardzo atrakcyjnie. Oj będę musiał pogadać z Tobą o swojej obudowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 23.09.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 (edytowane) To już drugi kominek w tym stylu zrobiony przez Foresta. Piękny!!!! I pewnie znow wzór zastrzeżony? Ja dla siebie znalazłam grafikę Picassa lub obrazki malarki ze znanej mi tylko strony Nie pokażę i od razu zastrzegam Forest to jest podłoga drewniana u klienta? http://img29.imageshack.us/img29/8696/kominkikafelart.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 23 Września 2011 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.09.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 To już drugi kominek w tym stylu zrobiony przez Foresta. Piękny!!!! I pewnie znow wzór zastrzeżony? Ja dla siebie znalazłam grafikę Picassa lub obrazki malarki ze znanej mi tylko strony Nie pokażę i od razu zastrzegam Forest to jest podłoga drewniana u klienta? Podłogą sie nie przejmuj - to tylko atrapa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 23.09.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Za to kratka wentylacyjna z kafla.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 24.09.2011 00:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam. Niby dwa podobne piece ... a wielkość, proporcje i przede wszystkim to co jest umieszczone w ich środku - całkiem różne i inne od siebie. No i co za tym idzie funkcja i przeznaczenie (ja to nazywam ideologią grzania) też odmienne. Ten przypomniany przez Aleksandrytę to "szybkoogrzewacz" wieczorno - weekendowy na 2-3 godziny palenia. Konwekcja plus lekka akumulacja (żeby ciepły był). Większy, z Żyrafą () to "długodystansowiec do ciężkich zadań". Na podłodze przed pierwszym - cotto czyli płytki ceglane ręcznie formowane, ale gładkie i bez glazury czy angoby. Świetne na ogrzewanie podłogowe. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 24.09.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Niewątpliwą zaletą polskich kafli jest możliwość zamawiania z pięknymi artystycznymi malowaniami . Mnogość motywów które są proponowane jest naprawdę ogromna , prawie nieograniczona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellwirka 30.09.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Witam Chciałabym sie poradzic w sprawie doboru wkladu kominkowego ( producent, model). Kiedys ktos mi tu napisał ze powinnam znalesc watek kominkowy techniczny i tam zostanie mi udzielona pomoc. Jednak nie znalazlam takowego aktualnego. Jesli ktoś byłby tak miły i podal mi linka to byłabym wdzieczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.09.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?17906-Poradzcie-jaki-kominek-kupić/page6 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?187426-Który-kominek-do-sporadycznego-rozpalania-który-da-jednak-ciepło-w-pokoju I nie spamuj w wątku, w którym pokazuje się zrealizowane kominki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luke_p 30.09.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Nasz kominek powstał kilka tygodni temu. Postawiliśmy na prostą bryłę ale z ciekawym kamieniem i delikatną półeczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 30.09.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 wooow sliczny, taki rudasek Co to za kamien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 30.09.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 wooow sliczny, taki rudasek Co to za kamien? Travertino rosso persiano - całkiem wdzięczna nazwa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravJG 30.09.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/kominek2.jpg Witam serdecznieProszę o radę z czego wykonać tą wygiętą część obudowy w kolorze pomarańczowym, bo jestem na etapie planowania budowy takiego kominka, cała obudowa ma być wykonana z płyty SILCA ale jej nie da się tak wygiąć aby osiągnąć taki efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts