kruszka 24.11.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2005 Witros piękne te wasze realizacje, mam pytanie ile kosztowałaby obudowa kominka nr 23 z waszej strony internetowej, czy działacie na terenie całego kraju (np opolskie?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witros 26.11.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Witros piękne te wasze realizacje, mam pytanie ile kosztowałaby obudowa kominka nr 23 z waszej strony internetowej, czy działacie na terenie całego kraju (np opolskie?). Witam wycene wysłałem na skrzynkę w muratorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 A to nasz kominek , trójstronnie przeszklony . http://img169.imageshack.us/img169/7178/p10108944cv.jpg Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2005 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Piękny kominek! Pozdrawiam Bydgoszcz! Czasami jeździmy tam do rodzinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Piękny kominek! Pozdrawiam Bydgoszcz! Czasami jeździmy tam do rodzinki... Dzięki . Bydgoszcz a właściwie to Osielsko pod Bydgoszczą równie serdecznie Cię pozdrawiają i zapraszają w skromne acz gościnne progi I jeszcze raz kominek , tym razem od strony jadalni . http://img108.imageshack.us/img108/3000/p10108805sm.jpg Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 26.11.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Dzięki za zaproszenie, choć skromnie to u Was nie jest. Widzę tutaj prócz tego kominka to cala reszta jest piękna.., podłoga, drzwi, schody... Wszystko to co widać na zdjęciu jest ładne. Gratuluje takiego pięknego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 26.11.2005 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2005 Dzięki Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 27.11.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Witam.Kominek Maxtorki to dla mnie pod względem architektoniczno-funkcjonalnym "kwintesencja" współczesnego nowoczesnego kominka.Równie dobrze można było w to miejsce "wsadzić" ścianę działową i kominek frontem do salonu i też by kominek tam "był" - tyle że na zasadzie "bycia". Oddzielenie otwartego parteru od wejścia (te duże drzwi to rozumiem wejście do domu?) barierą prawie otwartego ognia (trzy szyby w kominku) to kolejny przykład że kominek nie można traktować tylko pod kątem "ekonomiczno-opałowym" jako swoisty polski kombajn grzewczy załatwiający problem sezonu zimowego.Brawa dla projektanta (firma kominkowa, architekt, inwestor?) kominka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 27.11.2005 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 28.11.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2005 Witam. Kominek Maxtorki to dla mnie pod względem architektoniczno-funkcjonalnym "kwintesencja" współczesnego nowoczesnego kominka. Równie dobrze można było w to miejsce "wsadzić" ścianę działową i kominek frontem do salonu i też by kominek tam "był" - tyle że na zasadzie "bycia". Oddzielenie otwartego parteru od wejścia (te duże drzwi to rozumiem wejście do domu?) barierą prawie otwartego ognia (trzy szyby w kominku) to kolejny przykład że kominek nie można traktować tylko pod kątem "ekonomiczno-opałowym" jako swoisty polski kombajn grzewczy załatwiający problem sezonu zimowego. Brawa dla projektanta (firma kominkowa, architekt, inwestor?) kominka. Pozdrawiam. Dziękujemy bardzo za życzliwe słowa , zwłaszcza że padają ust fachowca . Umiejscowienie i rodzaj kominka to nasza ( inwestorów ) wydumka , rodzaj obudowy podpatrzyliśmy w katalogu bodajże Chemineese Godin a wykonanie zleciliśmy profesjonaliście . Kiedy byliśmy na etapie przygotowawczym budowy (ale już po wybraniu projektu ) oglądaliśmy mnostwo gazet wnętrzarskich i zainteresował nas kominek dwustronny . Pomyśleliśmy , ze fajnie by było umieścić go na wprost wejścia tak by ogień od samego początku cieplutko witał gości i żeby mieć go równiez na oku siedząc w salonie . I tej wersji trzymaliśmy sie twardo do momentu kiedy zobaczyliśmy w salonie Jotula takie wielkie , trójstronne akwarium . To zasiało ziarno niepewności - a może by tak dodać jeszcze jedną szybę do naszego dwustronnego i w ten sposób mieć możliwość patrzenia na ogień jeszcze od strony jadalni ? Zaczęliśmy szukać takiego kominka , ale żeliwnego , bo ten Jotula był bodajże stalowy + cegła szamotowa i był otwierany tylko przez podniesienie wszystkich trzech szyb . I tak znaleźliśmy nasz Seguin Duteriez model Multivision 7000 półwyspowy lewy . Otwiera się z dwóch stron - od strony salonu uchylnie i do góry a od strony hallu uchylnie . Z tej też strony mamy kosz z drewnem . Po roku mieszkania śmiało możemy powiedzieć , że ten kominek to jedna najfajniejszych rzeczy w naszym domku . Odpalamy go codziennie wieczorkiem a w dni wolne nawet od rana . Ogień wprowadza taką niesamowitą atmosferę , ciepłą , rodzinną . A najfajniej jest wracać wieczorkiem i już przez szyby drzwi widzieć te migoczące światełka , po prostu bajka A jak się milutko przy nim zasypia Serdecznie pozdrawiam - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 30.11.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2005 Wysłałam zapytanie do Witrosa o kominek nr. 1 z ich oferty. Dziękuję bardzo za taka szybką odpowiedz. To już dobry początek, bo wiadomo, że klienta się szanuję. Dzięki Witros jeszcze raz. Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga KN 01.12.2005 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2005 Witros, rzeczywiście bardzo ładne realizacje. Gratuluje dodałam sobie Waszą stronę do ulubionych , kto wiem może za rok się odezwę. pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 15.12.2005 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 A ja wstępnie wybrałam takie:http://www.kominki-barok.com.pl/pics/209.JPGhttp://www.kominki-barok.com.pl/pics/304.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_anna 15.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 a jeszcze spodobał mi się taki (spotkałam go gdzieś na tym forum)http://bi.gazeta.pl/o/a/forum/276/7/276782.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 15.12.2005 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 to mój kominek, co gorsza wcele mnie nie zachwyca, zastanawiam sie jak go przerobic, moze pomalowac, moze belke wywalić, taraz bym caly z klinkieru zrobiła.http://foto.onet.pl/upload/43/67/_216714_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 15.12.2005 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2005 Muffi kominek nie jest zly, moze juz Ci sie troszke opatrzyl ale masz racje kolorek by mu sie przydal, bo tak to taki smutniutki on jakis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 18.12.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2005 Mufi, ladny ten kominek. Mi sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 21.12.2005 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Witam.Trochę "klasyki" przed świętami: http://foto.onet.pl/upload/21/83/_562284_n.jpg Wkład Spartherm Ambiente Prismo 770x510 Standart.Marmur Daino Reale (Brecia Sarda jak kto woli bo nazewnictwo jest różne), czerwone wstawki z włoskiego konglomeratu marmurowego Rosso Asiago. Jako ciekawostka - do budowy tego kominka wykorzystano prawie 10 m2 marmuru.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katja 26.12.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 (...) Tak dla odmiany coś zupełnie innego, dla odzwierciedlenia że kominek musi być dopasowany wyglądem do wnętrza które go otacza. http://foto.onet.pl/upload/12/99/_519956_n.jpg To dzieło mojego przyjaciela, też "kominkarza". Pozdrawiam. Forest, zainteresował mnie ten kominek, widzę coś takiego w mojej chałupie letniskowej. Proszę, napisz coś więcej o nim, co to za kamień, czy izolowany od wkładu, a może ciepły Mam wkład Comfort Tarnavy, myślę, że też by pasował do tego stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Evita 05.01.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2006 A ja chciałabym pokazać kolejne wcielenie kominka z projektu Is75 (chyba dobrze zacytowałam nick?). Ten projekt nas zachwycił i postanowiliśmy zlecić jego wierną realizację. Dodaliśmy tylko połkę z marmuru z przyczyn praktycznych, ale staralismy się by byla ona jak najmniej widoczna.http://edom380a322.photosite.com/Album1/?page=3 Wokół kominka neistety bałagan budowlany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts