niktspecjalny 10.10.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 O_Marek tyż się obraził...............coż to się dzieja???:D luzik Panowie i Panie.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.10.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 No fajne . Mi też to nie przeszkadza jak się z kogoś nabijam Malwina , ale już wiesz jak się dobrać do tej szyby ? O_Marek. Świat się rozwija , uczy , doświadcza .Te działania powodują ,że sporo osób zmienia poglądy , bo pojawiły się informacje ,że coś się nie sprawdziło, albo odkryto coś lepszego. Zmieniła się też obsada forum ...pojawili się ludzie, którzy zdobywali doświadczenia . Nowe doświadczenia wypierają stare . Co jest lepsze zostawiam ocenie czytających... Micula nie czepiał się się jakoś specjalnie Twojej zimnej obudowy. Rura rzeczywiście mało profesjonalnie podłączona i tyle. Reszta wporzo ... niejeden mógłby się uczyć... To gdzie Na forum kazali Ci tak rurę wkleić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 10.10.2011 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 skoro już wiem jak dobrać się do szyby, to napiszcie mi czy warto o takie poświęcenie w przypadku wkładu:Arysto 10 H 910x510 mam zamiar rozprowadzić ciepło do 5 pomieszczeń i dogrzewać się w sezonach niegrzewczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.10.2011 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 A może przenieśmy się do jakiegoś wątku technicznego ? ...tego szkoda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 10.10.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 ok. poszukam wątku technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 10.10.2011 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Kozę .. a może piecyk ? Koza ..to moim zdaniem nietrafne przezwisko dla piecyków kominkowych . Koza to synonim biedy a o jakiej biedzie może być mowa w takim przypadku http://www.kafle-kominki.pl/koza024.htm Eee tam, ponieważ nasza jest dużo skromniejsza i bardziej klasyczna od tej na zdjęciu z linka, wolę ją nazywać kozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 10.10.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Wstałem wcześniej by spokojnie jeszcze raz popatrzeć na to ciacho wśród kominków .Nie wiem jak zabezpieczyłeś techniczne rozwiązania w tym pniu ale i bez tych danych wygląda zajefajnie.Brawo. Witaj, wewnątrz pnia nad rurą spalinową ,znajduje się komora izolująca strop a jej podstawie wywierciłem otwór i umieściłem w nim izolowany kanał do dystrybucji ciepłego powietrza. Przebiłem strop osadziłem rurę i wyprowadziłem powietrze do pokoju nad kominkiem. A samą komorę przewietrzam dwoma małymi "dziuplami" na różnych poziomach (wlot i wylot.). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.10.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witaj, wewnątrz pnia nad rurą spalinową ,znajduje się komora izolująca strop a jej podstawie wywierciłem otwór i umieściłem w nim izolowany kanał do dystrybucji ciepłego powietrza. Przebiłem strop osadziłem rurę i wyprowadziłem powietrze do pokoju nad kominkiem. A samą komorę przewietrzam dwoma małymi "dziuplami" na różnych poziomach (wlot i wylot.). Pozdrawiam Ciekawe.....pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailorrob 10.10.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam Wszystkich Czy mozecie polecic firme z trojmiasta i okolic ktora zajmie sie wykonaniem i montazem kominka z plaszczem wodnym? Dzieki i pozdrawiam Przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura zagraniczna.Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 10.10.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam Wszystkich Czy mozecie polecic firme z trojmiasta i okolic ktora zajmie sie wykonaniem i montazem kominka z plaszczem wodnym? Dzieki i pozdrawiam Przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura zagraniczna. Robert Jezu !? Gdańsk znowu niemiecki !!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 10.10.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jezu !? Gdańsk znowu niemiecki !!!?? No co ty, polski!!! http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/298383_258209137555569_100000994558999_763063_853309287_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
O_Marek 11.10.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 To gdzie Na forum kazali Ci tak rurę wkleić ?? ... dowiem się w końcu; co z tą moją rurą jest nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.10.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam.Jest zamurowana "na sztywno". Jak się będzie nagrzewać i rozszerzać to albo popęka zaprawa, zacznie się kruszyć i z biegiem czasu będzie powodować nieszczelności, albo będzie się dobrze trzymać w ścianie ale za to wkład zacznie wędrować po parę milimetrów to w lewo, to w prawo, to do góry i w dół.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 11.10.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam Wszystkich Czy mozecie polecic firme z trojmiasta i okolic ktora zajmie sie wykonaniem i montazem kominka z plaszczem wodnym? Dzieki i pozdrawiam Przepraszam za brak polskich znakow ale klawiatura zagraniczna. Robert Jurkom Chwaszczyno . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 11.10.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 ... dowiem się w końcu; co z tą moją rurą jest nie tak? W uzupełnieniu wypowiedzi Foresta...widziałem na fotkach jak rurę na skutek rozkurczów i skurczów "wciągneło " do środka komina a tym samym rozszczelnił się przewód spalinowy. ( rura "wyszła" z kolana ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 11.10.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 No teraz to z rurami różne cuda się dzieją, może coś w powietrzu, albo pewnikiem przez te satelity i loty w kosmos.Ale myślę że teraz po wyborach to uspokoi się z tymi rurami.Albo trza robić tak jak robiło się to dawniej, a piecy było multum. W każdej chałpie praktycznie w każdej izbie.A domów drewnianych ile było... zdecydowana większość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 12.10.2011 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 No teraz to z rurami różne cuda się dzieją, może coś w powietrzu, albo pewnikiem przez te satelity i loty w kosmos. Ale myślę że teraz po wyborach to uspokoi się z tymi rurami. Albo trza robić tak jak robiło się to dawniej, a piecy było multum. W każdej chałpie praktycznie w każdej izbie. A domów drewnianych ile było... zdecydowana większość. Pozdrawiam Na pewno stoi za tym związek masoński ,który wymyślił przejście (rura dwu ścienna) do komina ceglanego. A teraz próbuje to wciskać wszystkim. Ach ta rozpasana konsumpcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 12.10.2011 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Jeśli chodzi o rury wciągane w kosmos przez komin.. .. proponuje zatrudnić firmę/ ludzi wykonujących takie prace profesjonalnie . Przyłącze do komina prosta rzecz dla tych którzy robią to na co dzień .. Domy drewniane piec czy kominek jaki to problem ?? Załączam kominek grzejący jak piec , tzw hypokaustum Romotop kv025F 01 + kanały akumulacyjne szamotowe + kafle Hein + rury z CortenA , w domu całkowicie drewnianym http://www.kafle-kominki.pl/kominek_minsk.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 12.10.2011 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Czy zawsze śmierdzi podczas pierwszego w sezonie palenia? Przedwczoraj śmierdziało a wczoraj już nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.10.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Czy zawsze śmierdzi podczas pierwszego w sezonie palenia? Przedwczoraj śmierdziało a wczoraj już nie... Zdefiniuj ten "smród". Bo to może jakiemuś skrzydlatemu piórka przypaliłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts