Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No fajne . Mi też to nie przeszkadza jak się z kogoś nabijam :D

Malwina , ale już wiesz jak się dobrać do tej szyby ?

O_Marek. Świat się rozwija , uczy , doświadcza .Te działania

powodują ,że sporo osób zmienia poglądy , bo pojawiły się

informacje ,że coś się nie sprawdziło, albo odkryto coś

lepszego. Zmieniła się też obsada forum ...pojawili się ludzie,

którzy zdobywali doświadczenia . Nowe doświadczenia wypierają

stare . Co jest lepsze zostawiam ocenie czytających...

Micula nie czepiał się się jakoś specjalnie Twojej zimnej obudowy.

Rura rzeczywiście mało profesjonalnie podłączona i tyle. Reszta

wporzo ... niejeden mógłby się uczyć...

To gdzie Na forum kazali Ci tak rurę wkleić ??

:)

Kozę .. a może piecyk ? Koza ..to moim zdaniem nietrafne przezwisko dla piecyków kominkowych . Koza to synonim biedy a o jakiej biedzie może być mowa w takim przypadku http://www.kafle-kominki.pl/koza024.htm :confused:

Eee tam, ponieważ nasza jest dużo skromniejsza i bardziej klasyczna od tej na zdjęciu z linka, wolę ją nazywać kozą :)

Wstałem wcześniej by spokojnie jeszcze raz popatrzeć na to ciacho wśród kominków :D.Nie wiem jak zabezpieczyłeś techniczne rozwiązania w tym pniu ale i bez tych danych wygląda zajefajnie.Brawo.

Witaj, wewnątrz pnia nad rurą spalinową ,znajduje się komora izolująca strop a jej podstawie wywierciłem otwór i umieściłem w nim izolowany kanał do dystrybucji ciepłego powietrza. Przebiłem strop osadziłem rurę i wyprowadziłem powietrze do pokoju nad kominkiem. A samą komorę przewietrzam dwoma małymi "dziuplami" na różnych poziomach (wlot i wylot.). Pozdrawiam

Witaj, wewnątrz pnia nad rurą spalinową ,znajduje się komora izolująca strop a jej podstawie wywierciłem otwór i umieściłem w nim izolowany kanał do dystrybucji ciepłego powietrza. Przebiłem strop osadziłem rurę i wyprowadziłem powietrze do pokoju nad kominkiem. A samą komorę przewietrzam dwoma małymi "dziuplami" na różnych poziomach (wlot i wylot.). Pozdrawiam

Ciekawe.....pozdrawiam.

Witam.

Jest zamurowana "na sztywno". Jak się będzie nagrzewać i rozszerzać to albo popęka zaprawa, zacznie się kruszyć i z biegiem czasu będzie powodować nieszczelności, albo będzie się dobrze trzymać w ścianie ale za to wkład zacznie wędrować po parę milimetrów to w lewo, to w prawo, to do góry i w dół.

Pozdrawiam.

No teraz to z rurami różne cuda się dzieją, może coś w powietrzu, albo pewnikiem przez te satelity i loty w kosmos.

Ale myślę że teraz po wyborach to uspokoi się z tymi rurami.

Albo trza robić tak jak robiło się to dawniej, a piecy było multum. W każdej chałpie praktycznie w każdej izbie.

A domów drewnianych ile było... zdecydowana większość.

Pozdrawiam

No teraz to z rurami różne cuda się dzieją, może coś w powietrzu, albo pewnikiem przez te satelity i loty w kosmos.

Ale myślę że teraz po wyborach to uspokoi się z tymi rurami.

Albo trza robić tak jak robiło się to dawniej, a piecy było multum. W każdej chałpie praktycznie w każdej izbie.

A domów drewnianych ile było... zdecydowana większość.

Pozdrawiam

Na pewno stoi za tym związek masoński ,który wymyślił przejście (rura dwu ścienna) do komina ceglanego. A teraz próbuje to wciskać wszystkim. Ach ta rozpasana konsumpcja.

Jeśli chodzi o rury wciągane w kosmos przez komin.. :D.. proponuje zatrudnić firmę/ ludzi wykonujących takie prace profesjonalnie . Przyłącze do komina prosta rzecz dla tych którzy robią to na co dzień .. Domy drewniane piec czy kominek jaki to problem ?? Załączam kominek grzejący jak piec , tzw hypokaustum Romotop kv025F 01 + kanały akumulacyjne szamotowe + kafle Hein + rury z CortenA , w domu całkowicie drewnianym http://www.kafle-kominki.pl/kominek_minsk.htm