Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To i ja sie swoim pochwale :)

Konstrukcja z plyt szamotowych, oklejony kamieniem (tymi recami), lacznie jakies 600 kg akumulacji.

Pozdrawiam

Przepraszam ale kominek ten mi się nie podoba. Dotychczas zachwycałem się pracami ,które wnosiły coś ciepłego ,"opływowego".Niestety, ale ten "kominek" to jak skrzyżowanie parowozu z wieżowcem.Jeszcze raz przepraszam ale tak to widzę.Cały czas szukam inspiracji.Tu jej nie znalazłem :(:(

...i jest , dlatego skojarzenia...

fajny!

eniu dlaczego nie wypowiesz się na temat tych białości?Zaiste kominek "fajny".Czy tak jak z TV nad kominkiem np. te biele nie zostaną po pewnym czasie z lekka przydymione?Proszę zwrócić uwagę ,że szyba lekuchno przykopcona a to za niedługi czas przeniesie się na drzewko z listkami.

Edytowane przez niktspecjalny

eniu dlaczego nie wypowiesz się na temat tych białości?Zaiste kominek "fajny".Czy tak jak z TV nad kominkiem np. te biele nie zostaną po pewnym czasie z lekka przydymione?Proszę zwrócić uwagę ,że szyba lekuchno przykopcona a to za niedługi czas przeniesie się na drzewko z listkami.

"Przykopcenie" szyby wynika z tego, iż inwestor wcześniej zainstalował sobie wkład z płaszczem wodnym. Przy tej klasie wkładu i zastosowaniu płaszcza wodnego jest raczej pewne ,że proces spalania drewna jest na granicy (spalanie/"wędzenie"). Zaznaczam ,iż ja zajmowałem się tylko obudową i dekoracją już zastanego zamontowanego wkładu ( foto w załączniku) Widać iż wkład był eksploatowany bez obudowy co najmniej 1 sezon.

DSC_0585.jpg

Edytowane przez micula

Witam.

Wow ... dwa dni wolnego i dwie bombowe rzeczy w wątku

Miloszenko - jak dla mnie bomba jak wyżej napisałem.

Druga to ... Krystyna na FM ... czyli "ikona stylu" jak by to ująć we współczesnej nowomowie ;)

Droga Krystyno ... właściwie nie musisz tu zamieszczać swoich prac ... wystarczy jak podasz swoją stronę ... którą i tak myślę że wszyscy znają. Byłaś tu już tyle razy wymieniona ...

Chociaż ... każdą nową rzecz wyczekuję jak przysłowiowa kania dżdżu ... :D

Pozdrawiam.

Dekoracja mozaikowa wykonana po dwóch stronach obudowy kamiennej . Z lewej strony relief "wici " która przechodzi "za kominkiem" na prawą stronę.

"świadomy eklektyzm". Tak bym zakwalifikował ten styl.

Zauważcie nowoczesne gadżety w mieszkaniu. Kominek w same

"krzaki" byłby demoniczny w takim wnętrzu. Z kolei same nowoczesne

klocki byłyby pewnie nijakie , co najwyżej - na miejscu. Połączenie

tych dwóch światów daje efekt trudny do zmiany , jak już go zobaczymy.

Klocki z kamienia niebanalne...