Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Kolejny "przerywnik" pomiędzy szamotem i kaflami. "Dizajnerski kaprys" pasujący do całości wnętrza, i mający w nim udomowić żywioł ognia.

"Granitowy pryzmat" - odpowiedni kamień i jego ukształtowanie ... i można się poczuć trochę jak Bruce Lee w finałowej scenie jego kultowego filmu ...

Kamień wokół paleniska to granit Star Galaxy, przed nim (ten śnieżno - biały) to marmur Sivec Snow White. Palenisko - Spartherm Varia Sh.

Kominek konwekcyjny ... ale kratek nie widać. Są, ale w tylnej części - stąd tafle mlecznego, hartowanego szkła, na ścianach po bokach zabudowy, które ciepło przyjmują i odbijają, kierując je na salon. Z resztą - szkło w tym wnętrzu to wiele ważnych akcentów i smaczków.

Wizualizacja pomysłu - Arch.K.Poniatowski / Forest Natura, projekt techniczny i wykonanie Pracownia Zduńska Forest Natura.

Nawiasem - dom deweloperski, który na dzień dobry wymagał wstawienia komina za kilka tys. zł ... w miejsce już istniejącego. Jak wszystkie na tym osiedlu ...

Pozdrawiam.

Granitowy pryzmat.jpg

Granitowy pryzmat 1.jpg

Granitowy pryzmat 3.jpg

Granitowy pryzmat 6.jpg

Granitowy pryzmat 8.jpg

Witam.

Kolejny "przerywnik" pomiędzy szamotem i kaflami. "Dizajnerski kaprys" pasujący do całości wnętrza, i mający w nim udomowić żywioł ognia.

"Granitowy pryzmat" - odpowiedni kamień i jego ukształtowanie ... i można się poczuć trochę jak Bruce Lee w finałowej scenie jego kultowego filmu ...

Kamień wokół paleniska to granit Star Galaxy, przed nim (ten śnieżno - biały) to marmur Sivec Snow White. Palenisko - Spartherm Varia Sh.

Kominek konwekcyjny ... ale kratek nie widać. Są, ale w tylnej części - stąd tafle mlecznego, hartowanego szkła, na ścianach po bokach zabudowy, które ciepło przyjmują i odbijają, kierując je na salon. Z resztą - szkło w tym wnętrzu to wiele ważnych akcentów i smaczków.

Wizualizacja pomysłu - Arch.K.Poniatowski / Forest Natura, projekt techniczny i wykonanie Pracownia Zduńska Forest Natura.

Nawiasem - dom deweloperski, który na dzień dobry wymagał wstawienia komina za kilka tys. zł ... w miejsce już istniejącego. Jak wszystkie na tym osiedlu ...

Pozdrawiam.

fajny żyrandol :)

Witam, a oto nasz kominkek, który mogłby być ładny, gdyby firma go wykonująca zechciała naprawić to co spartaczyła, bo na razie się nie kwapi...(reszta na czarnej liście wyk z małopolski lub PW).

http://images37.fotosik.pl/1199/90cd4dc8d50ba4b9m.jpg

http://images45.fotosik.pl/1238/b1c88506c1c494ccm.jpg

Witam.

Zgodzę się jak najbardziej ... Dlatego jest najczęściej używany w biznesie pogrzebowym ... cmentarze są na wolnym powietrzu a i nikomu już tam nic nie powinno zaszkodzić ...:p

Anjam - dużo "ytonga" Ci wcisnęli w ten kominek ... Masz dobre i drogie palenisko, pytanie w związku z tym - czy kominek robiła firma, która jest na liście autoryzowanych i polecanych przedstawicieli i wykonawców przez firmę Spartherm?

Pozdrawiam.

Tak, robił to niby właściciel firmy Alterm (Kraków-Niepołomice, która jest na liście, Pan się zresztą udzielał na forum jako "fachowiec"), ale faktury są wystawione na inną firmę, którą Pan Mariusz K. reprezentuje zgodnie z umową.

To gdzie mieszkają działacze z Greenpeace?:)

Pod elektrowniami atomowymi ! :D

Nie wiem co miała JoShi na myśli , ja pisałem o materiałach

do produkcji których używa się wypełniaczy z zakładów

energetycznych . Węgiel po spaleniu , ma tyle samo

pierwiastków promieniotwórczych co przed , tylko w postaci

bardziej skondensowanej .

Forest ładne te twoje kominki. Ja z firmy ktra robiła mi kominek nie jestem zadowolona ale to długa historia i już za mną. Mam zupełnie prosty ale bardzo go lubie ;-) I sama nie wiem ale czy konieczne jest szkło na panelach pod kominkiem skoro mam bardzo szeroką rame ? Szkła mam sporo w domu i go lubie ;-) ale na podłodze chyba nie koniecznie ;-)

Witam.

Kolejny "przerywnik"

Kominek konwekcyjny ... ale kratek nie widać. Są, ale w tylnej części - stąd tafle mlecznego, hartowanego szkła,

Moim zdaniem:

Jedna z Pań inwestorek szukająca inspiracji dla swojego kominka "odleciała" na widok TEGO kominka. I co teraz ?

Na pewno wielu z nas ( inwestorów i wykonawców) ,opadła "kopara" na widok tego dzieła a pisanie o ładnym żyrandolu uważam za próbę niemożliwego do wypowiedzenia wprost ....podziwu dla projektanta i wykonawcy

Edytowane przez micula

Moim zdaniem:

Jedna z Pań inwestorek szukająca inspiracji dla swojego kominka "odleciała" na widok TEGO kominka. I co teraz ?

Na pewno wielu z nas ( inwestorów i wykonawców) ,opadła "kopara" na widok tego dzieła a pisanie o ładnym żyrandolu uważam za próbę niemożliwego do wypowiedzenia wprost ....podziwu dla projektanta i wykonawcy

No dobra, żeby nie było o żyrandolach tylko o kominku. Grobowiec przypomina, choć nic nie mam do wykorzystania granitu we wnętrzach, to jednak ta realizacja mi nie podchodzi. Może z ogniem w środku prezentuje się lepiej, ale jednak przez większość roku będzie wygaszony. Czyli krypta z okienkiem.

Choć nie powiem, wykonanie jak zwykle solidne. A cóż może fachowiec jak się klient uprze? Może jedynie dobrze zrobić swoją robotę.

Edytowane przez JoShi