niktspecjalny 01.12.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 foreścik kominek cacy glancy.Mało trochę miejsca dla tych co żarełko konsumują.Jaka jest ściana boczna której nie widać ta z tyłu krzeseł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 10.12.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Witam. "Ceglany Dom". Kominek w salonie, w zabudowie szamotowej, z łagodnie nagrzewającą się całością ścian konstrukcyjnych. Palenisko Spartherm Varia 2R-100h-4S Linear, czyli metrowej szerokości front z boczną szybą. Ramka z granitu groszkowanego i płytka ceglana ręcznie formowana. http://foto2.m.onet.pl/_m/8ab1a3d653ed52bfb923d30808d5dc2a,10,19,0.jpg http://foto2.m.onet.pl/_m/1e7e4a87ee5ca57ff9659397db894eba,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/45dc80cd70734b3ffd1e36e4582920a8,10,19,0.jpg Pozdrawiam. Forest mogę prosić o podanie +/- ceny takiego wkładu??? jakich on jest wymiarów? i czy w modelu jest możliwość opcji nadmuchu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 10.12.2011 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2011 Katalogowo 3300.- euro netto Szyba 100 cm szeroka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala106 11.12.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Forest, kominek jest piękny. Mnie tez koparka opadla:D. Ja mam zakupiony wkład z boczną szybą. Będzie stał na środku ściany w salonie, wysunięty do przodu. Ma trochę dzielić przestrzeń, na jadalną i wypoczynkową. Ale obudowa koniecznie w takim nowoczesnym stylu. Musi tam być element z czarnego granitu. Będzie się komponował idealnie z resztą wnętrza. Może ktoś ma zdjęcie kominka z boczną szybą właśnie tak nowocześnie obudowanego. Chętnie coś podpatrzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.12.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Proszę bardzo Wersja robocza niestety. Zdjęcie tego kominka w pełnej krasie w ostatnim nr "Świata Kominków". Na dole pojawił się cokół z czarnego granitu . Cały kominek wykonany ze szczotkowanego trawertynu hiszpańskiego. Nad kominkiem zamiast kratek , szczelina wykonana z czarnej stali .Taka sama czarna stal stanowi przestrzeń między trawertynem a wkładem. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.12.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 .Ekspozycja w Łaziskach . Wkład narożny Varia 2 Lh 51 firmy Spartherm. Obudowa z płyt KW. Półka z czarnych kafli wielkogabarytowych 45 X 45 X 10 firmy Jasba. Wzór dość pospolity ,ale to właśnie uroda "narożniaków". Niewiele im trzeba do szczęścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 11.12.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) .Varia 2 Rh 57. Więcej tu:http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny8.html lub tu:http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny13.html Ala106, poszperaj na stronce, może jeszcze coś się znajdzie Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bold 11.12.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Witam. Kolejny "przerywnik" pomiędzy szamotem i kaflami. "Dizajnerski kaprys" pasujący do całości wnętrza, i mający w nim udomowić żywioł ognia. "Granitowy pryzmat" - odpowiedni kamień i jego ukształtowanie ... i można się poczuć trochę jak Bruce Lee w finałowej scenie jego kultowego filmu ... Kamień wokół paleniska to granit Star Galaxy, przed nim (ten śnieżno - biały) to marmur Sivec Snow White. Palenisko - Spartherm Varia Sh. brakuje jeszcze krzyżyka bo dla mnie to wygląda jak grobowiec, urna na górze już stoi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala106 11.12.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Panie Piotrze, dziękuję za fotki. Muszę koniecznie zobaczyć ten pierwszy kominek na gotowo. U mnie będzie tez taka duża bryła. Moje myśli krążą wokół właśnie czegoś takiego. Mała ramka przy wkładzie, proste bryły, kratki schowane. Taki minimalistyczny z kamienia naturalnego, stal tez może się pojawić. Pozdrawiam. Ala106. Edytowane 11 Grudnia 2011 przez ala106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala106 11.12.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 Niech żyje internet. Widziałam ten kominek na gotowo w "Świecie Kominków". Ślicznie wygląda. Moja kolorystyka. Będzie bardzo dobrą inspiracją. Raz jeszcze dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 11.12.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2011 (edytowane) Witam. Nawiązując do kominków z bocznym przeszkleniem. Zmieniają się gusta, zmienia się moda, zmieniają się technologie i materiały. Czasami po kilku latach od postawienia domu nachodzi chęć zmian. Robi się pierwszy remont "generalny" w prawie nowym domu. Kominek jest z reguły wtedy na liście bardziej poważniejszych sprzętów, których zmiany te dotyczą. Poniżej kominek po ... lifting'u (lekkim ). Zabudowa szamotowo - kaflowa. Palenisko Spartherm Varia 2R. Kafle wielkoformatowe z polskiej kaflarni Karat. Kominek ogrzewa grawitacyjnie większość powierzchni domu. Obok zdjęć nowego kominka, jedno zdjęcie przedstawiające ten poprzedni. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że przy rozbiórce starego, okazało się że belka drewniana pomimo jej izolacji wełną z ekranem aluminiowym jest od wewnątrz komina niemal na całej szerokości frontowej ... zwęglona. Niech to da do myślenia wszystkim, którzy "wierzą" w ten materiał do zabudowy kominków i tym, którzy nie doceniają jakie temperatury wytwarzają paleniska do wnętrza zabudowy kominka. Pozdrawiam. PS. Netmar - cenę podano, szerokość też, "dmuchnąć se można" ... Edytowane 11 Grudnia 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekEdyta 12.12.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Witam ! czy może ktoś użytkuje wkład KFD iLUX 90 i może coś na jego temat powiedzieć.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szama 12.12.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Kupiłam wkład KFD, model ECO. Wizualnie prezentuje się całkiem fajnie, natomiast mam wrażenie, że wkład ten nie przetrwa wielu lat. Jest "delikatny", na montażu odpadła klamka, oczywiście wymienili na nową... Chciałam kominek narożny w przystępnej cenie, więc mam. Bardzo podobał mi się wkład Spartherm, ale ta cena... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 12.12.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2011 Kupiłam wkład KFD, model ECO. Wizualnie prezentuje się całkiem fajnie, natomiast mam wrażenie, że wkład ten nie przetrwa wielu lat. Jest "delikatny", na montażu odpadła klamka, oczywiście wymienili na nową... Chciałam kominek narożny w przystępnej cenie, więc mam. Bardzo podobał mi się wkład Spartherm, ale ta cena... Cóż, to nie tylko Twoje wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabba 13.12.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Cóż, to nie tylko Twoje wrażenie... Czy opinia przenosi się również na KFDesign Linea ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.12.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 (edytowane) Jak Forest pisał są zmiany po kilku latach u mnie sa szybciej 1 kominek jaki postawiłem wytrzymał rok, ale nie chodzi o konstrukcję tylko jego wygląd doszedłem do wniosku, że światełka są zbednę i w wielu przypadkach decydują o wyglądzie kominka. Ja miałem mieć kominek narożny ale majstry uznały że za łatwo będzie w życiu i komin mi przestawili w bok . Postawiłem kominek i po roku stwierdziłem, że to nie to i zbudowałem kolejną szafę hehe. Cóż gabaryty ma bo gdzieś takie szerokie palenisko schować trzeba no i ten komin daleko jest więć wyszło coś co nam się nawet podoba, ale tak rozmyślam nad kamieniem jak myślicie czy tafla Forest Brown będzie dobrze wyglądac na tej bryle gdzie wkład czy lepiej paski dać dookoła. (może jak dam kamień to za rok nie zrobię nowego kominka ) Tak myślałem aby schodek zrobić z czarnego marmuru a resztę z Foresta Brown albo znalazłem taki fajny ciemny Green. I jeszcze jedno pytanko w razie W z tyłu obudowy do kotłowni mam rurę 150 do DGP wypuszczoną gdzies kiedyś czytałem że powinna być 15 cm niżej niz kratki aby nie zasysała powietrza a salonu jak to się w realu ? Bo na wszystkich pseudo rysunkach wygląda odwrotnie że rura DGP jest praktycznie w obudowie a kratki duzo niżej. Edytowane 13 Grudnia 2011 przez tacim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 13.12.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Witam ! czy może ktoś użytkuje wkład KFD iLUX 90 i może coś na jego temat powiedzieć. pozdrowienia Ja mam wkład KFD Eco Line 5172L i jestem bardzo zadowolona, moja projektantka jak i wykonawca polecali- nic z opini tu przytoczonych nie sprawdziło sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.12.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Czy opinia przenosi się również na KFDesign Linea ? Niestety wszystkie KFD Designy są raczej do ...designu . Niezłe do hajcowania są natomiast KFD ECO i LINE . To ostatnie dziecko firmy Koperfam, jest zdecydowanie najbardziej udane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekEdyta 13.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Dzięki za odpowiedź może będzie ok jeszcze na 100 % go nie wybrałem. Szukam kominka o małej mocy max 12 kw i z szeroką wizją tzn w kształcie prostokąta 16:9 ten prawi taki jest. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.12.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 nie wiem jaki masz salon ale bym się 10 razy zastanowił nad takim telewizorem my też tylko taki braliśmy pod uwagę teraz bym kupił długi a wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts