Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

WITAM, Przedstawiam kominek ( w trakcie realizacji) z częściowym odzyskiem ciepła ze spalin (zanim te trafią do komina). Kominek daje przyjemny efekt grzejących ścian.Przy budowie kominka całkowicie zrezygnowałem ze stosowania waty "ze sreberkiem" , stelaży i płyt G-K . Piszę o tym dlatego ,że widzę iż wiele osób i firm cały czas "jedzie" na materiałach z innej epoki.

IMG_4648.jpg

IMG_4662.jpg

IMG_4684.jpg

Witam wszystkich.Chciałem pokazać również mój kominek,który zrobiłem samodzielnie.Nie wszystkim może się oczywiście podobać bo teraz dominuje raczej nowoczesna forma ale ponieważ dom w którym mieszkam pamięta 19wiek i leży na skraju puszczy to pasuje.Moim zdaniem kominek nie powinien dominować w pomieszczeniu,a jedynie nadawać mu charakter.Czopuch kominka jest odlanym monolitem wielowarstwowo zbrojonym także o rysach czy pęknięciach nie ma mowy mimo że czasami dokładam drobnego węgla,więc temperatura robi się niczego sobie.Dużym plusem jest oddawanie ciepła całą powierzchnią więc nie ma tyle kurzu w pomieszczeniu.

2215733759kominek2.jpg

kominek.jpg

@Manitoo moj komentarz do zdjecia po lewej: coz za dorodne kobiece ksztalty, sciagales proporcje z zywego modelu?

Kształty takie bardziej Rubensowskie (mi się nie podobają) ale kominek w całości tak.

manito pisał ,że czopuch odlany w całości , mi się wydaje ,że ten czopuch na pierwszym zdjęciu to osobna część , którą manito potem ustawił na "swoim miejscu" i włożył w niego wkład.

Dlatego nie którym pierwsze zdjęcie nie pasuje do drugiego- chyba ,że się mylę ale to musi rostrzygnąć manito

Raczej pół baby z kominka... czy jakoś tak...

żeby zobaczyć więcej trzeba uruchomić wyobraźnie:D

ach ten "rąbek" tajemnicy

A tak misie skojarzyło: kobieta, ubiór, wiosna przypomniał misie stary kawał(przepraszam tych co już go znają)

Wiecie jaki jest napis na nagrobku striptizerki?

NARESZCIE KOBITA PORZĄDNIE OKRYTA

Przyjmuję na" klatę" wszelkie obelgi za nie trzymanie się tematu w moich postach