Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Jest to bardzo dużo za kominek dla przeciętnego Kowalskiego budującego dom na kredyt :)

Pewnie dla osoby budującej za 1mln zapłacić 2-3% tej kwoty za kominek to pryszcz :)

Niestety, ale wysoka jakość i fachowa robota kosztuje i to często znacznie więcej niż 19tys. Jeżeli ktoś uważa, że dla niego to za dużo, to bez trudu znajdzie "firmę" lub sklep gdzie można dostać kominek za marne 2-3 tys. Pan Czesio powinien złożyć go za nie więcej jak 1000 zł. A gdy po latach rozsypane się lub zepsuje, to można zmienić go i wybudować nowy, lepszy, nowocześniejszy, droższy...

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

I myślę, że o to chodzi. Jeden jeździ starą Suzuką, drugi nowym Tuaregiem.

Ważne by oba auta sprawne były. Jedno serwisujemy za 1000 , drugie pan Czesio

sam sobie dogląda - nierzadko lepiej niż niejeden serwis. Z kominkiem pewnie już

tak łatwo nie jest, bo auta częściej zmieniamy. Ale przy odrobinie chęci

i mojej pomocy, pewnie da radę :D

A co do cen wkładów,za marne 3tys.zł można już kupić np.Diablo,w teście enia sprawdził się,pan Czesio znając się na tym założy go bez problemu :)

Obudowa ? Przeglądnij jak forumowi amatorzy zrobili piękne obudowy własnymi rękoma...

Dobry strzał :D

Przypadkowy czy z lekka złośliwy ?

pzdr.

Ja wiem,że to zboczenie zawodowe ale Wy traktujecie kominek jako bożka w domu.Dla dużej grupy ludzi kominek to jedynie ozdoba salonu,przepalana od czasu do czasu i jako rezerwowe źródło ciepła (tak będzie też w moim przypadku)

A co do cen wkładów,za marne 3tys.zł można już kupić np.Diablo,w teście enia sprawdził się,pan Czesio znając się na tym założy go bez problemu :)

Obudowa ? Przeglądnij jak forumowi amatorzy zrobili piękne obudowy własnymi rękoma...

Bardzo trafna uwaga celująca w branżystów.Wydaję mi się ,że jak się siedzi w tym na dobre to mare trza wyrabiać i nie kucać przed konkurencją.Kasa i jeszcze raz kasa.Głupi przykład aleeee.Facet ,który robi meble kuchenne,fachowiec z wieloletnim stażem-praktyką po wykonaniu projektu wraz z inwestorem dochodzi do konsensusu jednak jest fachowcem ,który ma więcej talentu jak sprzętu :D i robi roboty za pośrednictwem innych .Ile kasy weźmie???

Drugi fachowiec z identycznym stażem itp ale taki co to ma więcej sprzętu niż talentu :D,mający swoje zaplecze narzędziowo-maszynowe,wykonujący większą część prac samemu bo przecież na swoich maszynach,ile weźmie kasy???Miast fachowiec wstawcie branżysta kominkowy-zduński w jeden jak i w drugi przykład.Co Wam z tego wyjdzie???

Ja wiem,że to zboczenie zawodowe ale Wy traktujecie kominek jako bożka w domu.Dla dużej grupy ludzi kominek to jedynie ozdoba salonu,przepalana od czasu do czasu i jako rezerwowe źródło ciepła (tak będzie też w moim przypadku)

Dokładnie o tym piszę. :) Po co przepłacać i dać się rolować jakimś tam fachowcom, kiedy z pomocą pana Czesia cały dom można wybudować. Polak potrafi i zna się na wszystkim :) Zastanawiające jest tylko, skąd wzięło się przysłowie o trzecim domu - pierwszy budowany jest dla wroga, drugi na sprzedaż a dopiero trzeci dla siebie :)

A Pan Czesiu spod Sosnowca, h..... strącił odrzutowca...

Pogadać dobra rzecz, ale pewnie Tak samo wyglądały by dyskusje

Nikta i Arturo na jakimś forum medycznym, czy astronomicznym.

W zasadzie gówno wiem , ale po przeczytaniu kilku postów autorstwa

znawców tematu umieją przyciąć jęzorem i biedny

chirurg, ba nawet Kopernik - wysiadają... Za chwile do dyskusji włącza

się pan Józek który kumpluje się z Arturo, mówi,że eniu jest gupi ...

i mamy na jakiś czas przerwę w TFUrczej dyskusji :D

A Pan Heniu z poza branży to ma w dupie te fochanzy i choć ch....nic nie strącił ważną rzecz we wątek wtrącił :p .Już to eksperymentatorowi raz mówiłem..... dyskutować trzeba umić..... eniek to na razie pyszczy i się puszy.Jasnym jest ,że w salonie kominek w różnych opcjach rodzinnych wygląda zupełnie inaczej.Wyłożę eńkowi 25000 zyla za wkład i zabudowę, to wreszcie zmieni zdanie czy jak zawsze we własnym stylu sprowadzi wszystko na niczemu nie służące duperele???:confused::confused::confused:

Dla hodowcy kaczek pewnie najważniejsze są kaczki.

Kominki to jest dla mnie " mój świat" a staram się wykonywać kominki dla tych ...którzy nie mają czasu lub chęci aby robić to swoimi rękami.

Oby było ich jak najwięcej!

Dla hodowcy kaczek pewnie najważniejsze są kaczki.

Kominki to jest dla mnie " mój świat" a staram się wykonywać kominki dla tych ...którzy nie mają czasu lub chęci aby robić to swoimi rękami.

Oby było ich jak najwięcej!

i kominek w salonie traktujesz jak bożyszcze wśród urządzeń pozyskujących energię? a za wkład i "opakowkę":D to bierzesz tyle ile inwestorowi starcza?tak?

i kominek w salonie traktujesz jak bożyszcze wśród urządzeń pozyskujących energię? a za wkład i "opakowkę":D to bierzesz tyle ile inwestorowi starcza?tak?

Każdy klient wypełnia ankietę. Są w niej m.in takie rubryki, jak stan majątkowy,

aktualne zarobki, ilość osób na utrzymaniu, marka i rocznik samochodu (ów), itp...

Czasem dodaje się załącznik specjalny, w celu sprawdzenia psychiki klienta,

pomaga to z niego wyciągnąć maxa! Sprzedaje wtedy antyki, zbiory kolekcjonerskie,

pożycza od teściowej - byle zadowolić Pana Kominkowego.

Każdy klient wypełnia ankietę. Są w niej m.in takie rubryki, jak stan majątkowy,

aktualne zarobki, ilość osób na utrzymaniu, marka i rocznik samochodu (ów), itp...

Czasem dodaje się załącznik specjalny, w celu sprawdzenia psychiki klienta,

pomaga to z niego wyciągnąć maxa! Sprzedaje wtedy antyki, zbiory kolekcjonerskie,

pożycza od teściowej - byle zadowolić Pana Kominkowego.

Ty oślepłeś już od wiedzy...........nie pytam ciebie..... nie widzisz tego pseudo branżysto.Znowu ciśniesz :evil:......to jak juz tak ty wyartykułuj jeszcze to o co cie pytają.tylko własnymi słowy bez tych bzdetnych epitetów twórczych .:confused:

Czasem dodaje się załącznik specjalny....

To się nazywa oświadczenie o stanie majątkowym. Posłów, senatorów, burmistrzów, prezydentów są publikowane. Może warto skorzystać - taaaaaka klientela! :p

przeszacowałem Twoje zalety Nikt, zawiodłeś mnie ...

masz luzik ode mnie...

:bye:

Za mocno mnię dotkłes ostatnimi czasy i zmieniłeś sie przeokropnie................. zdystansowałeś i oplułeś a myślałem , żeś sojusznik, szkoda..........ale jak luzik to luzik bujaj sie po swojemu bo ty inaczej już i jak na razie nie potrafisz.

Tak zagladam tutaj ostatnio bo za 2 tyg rusza u mnie montal kominkwej kozy a tu wasnie, klotnie i demolka. Przypominam, ze to nie jest temat watku.

Zawsze do usług, jak masz problem techniczny :)

A skoro pytań brak, to sobie gaworzymy...Niktowi po świętach coś

odbiło, więc staram się dociec przyczyny. Pamięć mu w każdym bądź razie

kompletnie wysiadła. Zapomniał kto był za nim , jak wszyscy go gryźli...

(przynajmniej w kominkach)...

KOMINKI - jedna z najważniejszych rzeczy w naszych domkach. Moja ciotka szuka aktualnie "extra kominka" i poprosiła mnie o pomoc. Pokażcie swoje kominki, najlepiej z jakiegoś kamienia!!! :roll:

Podrawiam wszystkich!

A autor tak napisał w swoim pierszym poście zakładając ten temat.

Tak bym chciał ,ale niewidzialna ręka rynku inaczej to reguluje. To jest umowa dwóch stron. Ja staram się tak sprzedać swoje umiejętności tak aby druga strona To kupiła.

Zapewniam Cię ,że inwestorzy na etapie budowy kominka są już najczęściej "po przejściach" i bardzo pilnują swoich interesów. Jeśli inwestor uzna ,że to co proponuje nie jest warte tych JEGO pieniędzy to szuka innego wykonawcy i tyle. Z tego co pamiętam z ekonomi to cena za dane dobro leży w punkcie skrzyżowania się krzywych popytu i podaży.