Bader 01.05.2012 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja wiem,że to zboczenie zawodowe ale Wy traktujecie kominek jako bożka w domu.Dla dużej grupy ludzi kominek to jedynie ozdoba salonu,przepalana od czasu do czasu i jako rezerwowe źródło ciepła (tak będzie też w moim przypadku) A co do cen wkładów,za marne 3tys.zł można już kupić np.Diablo,w teście enia sprawdził się,pan Czesio znając się na tym założy go bez problemu Obudowa ? Przeglądnij jak forumowi amatorzy zrobili piękne obudowy własnymi rękoma... Finans finansem, bożkowatość, odpowiedzialność, możliwości kominka, jako niezłej grzałki- cholera wie ,kto i za który z tych elementów bierze kasę? Czasami głupio patrzeć , jak za pozornie małą kasę , ktoś uzyskuje koromysło niezdatne do użycia. A propos f-amatorów- śledziłem kiedyś pewnego srebrnego stasia Na dzień dobry dwa poważne błędy, chałupy nie spali ale nie sądze , by obudowa wytrzymała mu kilkudniowe mocniejsze palenie. I za to płacą nam pieniądze, by błędów takich nie popełniać. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 02.05.2012 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Arturo, problem w tym, że nie każde dwie ręce. W pierwszym poście wskazanego wątku widoczne podziękowania , świadczą o tym , że bez manipulowania tymi raczkami się nie obyło. Wątek to tylko przeniesiona zawartość z innego, w którym być może Margod też pomagał. Dodam, że mamy z Brzezińskim obfitą korespondencję prywatną, gdzie też nie brakuje pytań. Poza tym facet należy do osób, którym się chętnie pomaga. Dlaczego? Może z powodu braku oczekiwań ,że coś im się tu na forum należy ? Tak by wątek w temacie utrzymać, zdjęcia prawdziwego pieca kaflowego, który można wykonać za 2/3 wartości zwykle tu prezentowanych. http://www.kominki-batura.pl/kaflowy4_1s.html Edytowane 2 Maja 2012 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 02.05.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) Płacą Wam pieniądze poza forum,na forum powinno być bezpłatnie,inaczej płatny profil i zastrzeżenie,że na forum pomagacie za kasę ... A Wam Arturo gdzie płacą... wskaż też gdzie Arturo gdzie i jak "pomagacie" bezpłatnie. Tak dla równowagi, no chyba Arturo żeś jakowyś człek inszy. Płatny profil to jedynie informacja o piszącym z delikatuśnym wskazaniem na reklamę. Na temat firm zwiazanych z budowlanką raczej nie pisz, ja to przerabiałem i przerabiam od strony klienta, od strony wykonawcy również. Wiem i rozumiem, że to normalna praca jak każda inna, taka własciwie powinna być. Możliwość strajków ograniczona mocno, a przecież zarobki nie zabardzo, sprawy socjalne, ubezpieczenia, ZUS, czasem niepoukładane. A przecież głównym motywem i potrzebą sa zarobki, dobrze jak każdy dąży, aby były pokaźne. Edytowane 2 Maja 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 02.05.2012 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 (edytowane) To wszystko prawda Dzięki takim instrukcjom i pomocy obudowa kominkowa staje się tania,prosta i łatwa do realizacji Ja to zwykły inwestor jestem,budujący energooszczędny dom. Zawsze i wszędzie jeśli będę coś wiedział pomogę i doradzę,oczywiście bezinteresowanie No nie... nie zamydlaj Arturo, nie zmieniaj tematu. Inwestorem był, lub będzie większość z branży kominkowej również. A kominki, to normalna nasza praca dochodowa, z pełnym ubezpieczeniem, emeryturą, itp. Tak więc Arturo mi chodziło nie o to na co wydajesz swoje pieniądze, czy na budowę domu, itp. Ja miałem na myśli, Twoją pracę dochodową, gdzie w związku z nię "pomagasz" bezinteresownie, jakie i jak wywlekasz wiadomości firmowe, komu i gdzie poza US tłumaczysz się z zarobków, itp. A Wam Arturo gdzie płacą... wskaż też gdzie Arturo gdzie i jak "pomagacie" bezpłatnie. Tak dla równowagi, no chyba Arturo żeś jakowyś człek inszy. Edytowane 2 Maja 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2012 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Kominek (Turbokominek Makroterm) to mistrzostwo świata! Grzeje kaloryfery, podłogówkę i CWU. W tą zimę spaliłem ok. 6 m3 drewna bukowego i było dość ciepło. Wadą kominka jest syf w salonie (zawsze trochę nakopci i zawsze coś się z niego wysypie) i to, że w salonie jest 5-6 stopni więcej niż w reszcie domu. Dom ok. 500m3 od ogrzania. * Ogrzewanie mieszane podłogówka/kaloryfery - tu mam problem trudno to wyregulować. Znalazłem i cytuję i czekam na odp.W wymianie doświadczeń jeden zajebisty dżentelmen opisał swoją sytuację po 9 latach zamieszkiwania.Cytat utkwił mi najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.05.2012 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Znalazłem i cytuję i czekam na odp.W wymianie doświadczeń jeden zajebisty dżentelmen opisał swoją sytuację po 9 latach zamieszkiwania.Cytat utkwił mi najbardziej. Czekasz na odpowiedź, zadaj pytanie...chyba że ja rzeczywiście kuźwa oślepłem od wiedzy, bo nie wiem o co pytasz ... No i może idźmy gdzie indziej, bo z tego wątku starczy już szambo robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2012 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) eniek ty kąśliwy skurczybyku;) .Zadałem je w wymianie doświadczeń i czekam na odp.Zacytowałem to celowo tu bo być może po odpowiedzi mnię satysfakcjonującej okaże się ,że w/w kominek jest dobrą inwestycją.Czy ty mnie kaman???:confused: Kuźwa a tak po prawdze, jakiego pytania się spodziewałeś ??? Edytowane 3 Maja 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Już wiem.Czy Turbokominek Makroterm to mistrzostwo świata ???który to prawdonajpodobniej przepracował wiele lat.Czy taki kominek będzie mógł być naszym..naszym ulubionym???Czy eniek oślepł od wiedzy ???Dlaczego musimy stąd iść ???To fajny topik z lekuchna zafajdany prze ciebie i nie tylko.Takie pytanka mogą być eniu???Czy może inaczej je sformułować???:rolleyes: p.s jeśli uzyskam odp. z cytatu to poproszę jegomościa o fotki i je wkleją tu w topik. idę robić marynatę do kaczki bo mam ją zastosować w szaszłykach. Edytowane 3 Maja 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.05.2012 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Dobra, fajdajmy dalej... Makroterm jest do d....! To że przepracował ileś tam lat, świadczy tylko o szczelności spawów. O niczym więcej. Wszystkie wkłady wodne to kupka stali, lepiej lub gorzej ze sobą poskładanych, pospawanych i poskręcanych. To że nie cieknie świadczy tylko o tym, że nie cieknie. Grzeje każda skrzynka z wodą, w której ktoś zrobi ognisko. Zresztą słusznie i pewnie świadomie ustawili sie w hali z kotłami CO , kominki omijając z daleka... Makroterm nic nie zrobił w kwestii rozwoju. Zmienili wygląd zewnętrzny, który upodobnił ich do wczesnej Lechmy. Zamek który wymóżdżyli to kupa kłopotów już na starcie (na targach nawet nie potrafili go dopracować by się zamykał ). Czystość szyby to ich perełka . Pan z M. tłumaczył mi że szyba to element wkładu który się brudzi, więc nie widzi problemu w czarnej szybie !!! Kiedyś chociaż góralskie falbanki odlewów żeliwnych ich wyróżniały. Teraz to dla mnie kupa nieszczęścia. W tym czasie Lechma wystartowała z kosmicznymi zmianami na korzyść... Ale ja Lechmy też nie kocham, więc chwilowo wstrzymam się z komentarzem. Zresztą co ja robię ...tfu, tfu...O wodzie piszę !?! ...kaczka powiadasz ! ...mniam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Kuźwa nie można tak od razu?Ale jak facet da mi fotki to je wkleję tak czy siak.Tak dla własnego ..nazwę to spokoju To że przepracował ileś tam lat, świadczy tylko o szczelności spawów. O niczym więcej. Wszystkie wkłady wodne to kupka stali, lepiej lub gorzej ze sobą poskładanych, pospawanych i poskręcanych. To że nie cieknie świadczy tylko o tym, że nie cieknie. No a o czym innym ma świadczyć??? To że nie cieknie świadczy tylko o tym, że nie cieknie. Czekaj czekaj czy mówisz o wszystkich kominkach dostępnych na rynku polskim??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.05.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Wkład wodny to w skrócie kocioł CO taki jak w piwnicy ludzie stawiali. Jeden lepsiejszy , drugi gorszy...Jeden ma więcej wody, drugi lepsze płomienice, trzeci za dużo w komin energii puszcza... Ktoś wpadł na pomysł, by ten kociołek przed fotelami ustawić, więc stąd Twój kłopot (mój też ). Pomijając jakość samych kociołków, grubość i rodzaj blachy, sposoby sprawdzania ciśnieniowego, trzeba je wyposażyć w drzwi , wajchy i inne cudeńka. I tu zaczyna się jazda. Jeden robi to fajnie, drugi nieudolnie. Ten drogo , tamten tanio. Makroterm robił zazwyczaj nieudolnie i drogo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.05.2012 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 eniek znowu niechybnie jedziem po innych torach a to rokuje na kompromis(jechaliśmy temi samymi a to źle ).Tak. Ktoś wpadł na pomysł, by ten kociołek przed fotelami ustawić, więc stąd Twój kłopot (mój też ). fajowe :D Mój kocioł w moim topiku jeszcze trwa bo nie znalazłem wkładu.Jak znajdę to w kominkach tylko będę wklejał foty. Kuźwa przez ciebie przedobrzyłem marynatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 03.05.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ...dorzuć wołowinki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 03.05.2012 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 ...dorzuć wołowinki... Kaczkę sąsiadowi podprowadził, z wołowinką będzie gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 03.05.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) ... Mój kocioł w moim topiku jeszcze trwa bo nie znalazłem wkładu.Jak znajdę to w kominkach tylko będę wklejał foty. Kuźwa przez ciebie przedobrzyłem marynatę To zostaje teraz tylko teściową zaprosić ... Tak by wątek w temacie utrzymać, zdjęcia prawdziwego pieca kaflowego, który można wykonać za 2/3 wartości zwykle tu prezentowanych. http://www.kominki-batura.pl/kaflowy4_1s.html Ładniutkie. Chciałbym prosić o kilka detali. How much za ten kominek? Z jakiej kaflarni materiały? Edytowane 3 Maja 2012 przez Karlsen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 03.05.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 To zostaje teraz tylko teściową zaprosić ... Ładniutkie. Chciałbym prosić o kilka detali. How much za ten kominek? Z jakiej kaflarni materiały? Kaflarnia bardzo daleko, bardzo blisko, zależy kto na to spojrzy. Cena, przy wielkości Salzburga - porównywalna. Ten na zdjęciu to spory piec (2m wys.), o sporych możliwościach grzewczych. Kosztorys nieznacznie przekroczył 20.000. Wykonany z historycznie sprawdzonych materiałów Mam do sprzedania w dobrej cenie piec z poprzednich targów. Jest na okładce ostatniego numeru "KOMINIKPRO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 03.05.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Kaflarnia bardzo daleko, bardzo blisko, zależy kto na to spojrzy. Cena, przy wielkości Salzburga - porównywalna. Ten na zdjęciu to spory piec (2m wys.), o sporych możliwościach grzewczych. Kosztorys nieznacznie przekroczył 20.000. Wykonany z historycznie sprawdzonych materiałów Mam do sprzedania w dobrej cenie piec z poprzednich targów. Jest na okładce ostatniego numeru "KOMINIKPRO" Już się wyleczyłem z Nordpeisa. Spory piec o sporych możliwościach, czy porównując do termo... cena podobna, ale sprawność różna. Do tego pułapu cenowego już dojrzałem, oczywiście kosztem innych rarytasów. Możesz Piotrze wrzucić zdjęcie tej okładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.05.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Witam. Karlsen ... coś dla Twojej Żony. Nie tylko jej się podoba określona kolorystyka "Malinowy transparentny", tyle że w połączeniu z "ecru połysk". Zdjęcia "na gotowo" pod koniec miesiąca Pozdrawiam. Edytowane 3 Maja 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 03.05.2012 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 (edytowane) Witam. Obok funkcjonuje wątek o poznańskich targach branżowych. No to coś co będzie z jednej strony nawiązaniem do tego. Z drugiej ... ta praca powstała dzięki współpracy fajnych ludzi i dlatego że ludzie ci po prostu się lubią, akceptując zarówno swoje zalety jak i wady ... "Śpiewająca ryba" Kolejny piec/kominek kaflowy ze sporą wizją ognia (znaczy się ... duże i przeszklone drzwiczki posiada ... ) z pastiszem hiszpańskiego surrealisty J.Miro. Kafle w najnowszym szkliwie "Biel antyczna". Projekt pieca: Forest-Natura Pracownia Zduńska Kafle i grafika na kaflach: Kaflarnia Kafel-Art i Yadzik Pomysł, wykonanie pieca i paleniska: Kominki Piotr Batura Pozdrawiam. Edytowane 3 Maja 2012 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karlsen 03.05.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Udało Ci się "Malinowym z piekarnikiem" wzbudzić zachwyt na twarzy mojej małżonki. W załączeniu piec, na którym my zimą grzejemy sobie zadki. Nasz piec prawie jak Twój . [ATTACH=CONFIG]114342[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts