Kominki Piotr Batura 14.05.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) O gustach się nie dyskutuje, podobno, ale broń mnie Boże przed piecami do sufitu, chyba że nowoczesne. Jak ktoś chce mieć piec księcia, to musi sobie pałac wybudować, albo znaleźć swoje właściwe miejsce w szeregu, jak chatkę ma 2,5 m wysoką. Edytowane 14 Maja 2012 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 14.05.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Witam. Oprócz zarabiania kasy, czasami jak sam wiesz, spełniamy ludzkie marzenia Piotrze ... Poza tym to nie żadne "piece księcia" tylko ... najzwyklejsze i skromne czasami (choć ładne) konstrukcje, jakich było sto lat temu mnóstwo w każdej kamienicy mieszczańskiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.05.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 W starej kamienicy mieszczańskiej do sufitu ? Raczej nie . Dziadek by sięw grobie przewrócił ! Ale chyba nie jest to miejsce na nasza polemikę.Wiem co masz na myśli, i zdaje się, że Ty tez mnie rozumiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.05.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Fajny się topik zrobił.Teraz to powinien mieć chyba nazwę "Kominki Wasze" KOMINKI - jedna z najważniejszych rzeczy w naszych domkach. Moja ciotka szuka aktualnie "extra kominka" i poprosiła mnie o pomoc. Pokażcie swoje kominki, najlepiej z jakiegoś kamienia!!! to jest pierwszy post w tym temacie.:yes: Edytowane 15 Maja 2012 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 15.05.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Witam.Nikt - a czy to moja wina że mało kto chce pokazać jaki ma kominek ... większość postów w dziale Kominki, jaka się pojawia od dłuższego już czasu można podzielić na dwie grupy: "Jak zrobić ... " i "Pomóżcie bo źle mi zrobili / zrobiłem ... "Mało kto chce pokazywać swój kominek - inwestorów, którzy są skłonni pokazać w tym wątku własne kominki, można by ostatnio na palcach obydwu rąk policzyć.Więc ktoś musi nadrabiać do średniej ...Zadam prowokujące pytanie - czy Forumowicze nie mają co pokazywać i czym się chwalić ? Czy, gipsokartonowe pudełka z ramką wokół paleniska stały się "standardem dla mas", tak pospolitym i jednorodnym w swej formie że nie ma się po prostu czym chwalić ... ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.05.2012 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Ciekawe kiedy się zgłosi jakiś fan by mu zrobić taki kominek http://cdn.umg3.net/rollingstones/umg/img/icons/logo_footer.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.05.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Forest zauważyłeś już tą przypadłość jaką jest na szeroką skalę zakreślony dział Kominki?Zapewne nie wiesz bo i po huk ci takie info.Was bo to Wasze działy, tak naprawdę już interesuje ciągłe istnienie,tłumaczenie,zrzędzenie by reputacji ,która była gdzieś kiedyś nadszarpnięta bardziej nie naginać.Piszesz ,że : można podzielić na dwie grupy: "Jak zrobić ... " i "Pomóżcie bo źle mi zrobili / zrobiłem ... " I ty nie wiesz dlaczego???Już ci mówię.Uogólniam z lekka.Chcesz mieć ekstra kominek spełniający możliwości twojego lokum to se kuźwa zamów u branży za 25000zł.Będziesz go wszędzie wklejał a jak tam z nim coś będzie nie tegez to się zrobi retusik i tyż będzie.Ci natomiast co reprezentują wskazane przez ciebie grupy to ci ,których tak na prawdę macie w dupie.Tak w dupie.Nie chcą wklejać swoich potworów bo zaraz misie gogo ich dojadą aż im się skóra zawinie na kolanach.Dziwisz się???Ja nie.Nieliczni z Was .którzy robią fajną robotę cicho siedzą by raz na jakiś czas coś pierdnąć.Wiele by tłumaczyć dlaczego ludziska nie chcą się chwalić swoimi kominkami ale z całym szacunkiem to w większości przecież nie ich wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.05.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Rzadko bo rzadko, ale czasami się z tobą zgodzę. To tak jakby zrobić wątek "Samochody nasze". Nikt za bardzo się nie będzie chwalił dziesięcioletnim Oplem czy innym Fordem, jak mu obok wkleją furę za półtorej miliona. Właściwie żeby to miało ręce i nogi, za każdym razem powinna podana być cena twora. Mogli by ludzie się zorientować ile to kosztuje, jakie ma zalety i wady, i na jaką półkę cenową ich stać. Ja osobiście lubię prostotę (prosty chłop ze mnie, się nie garbię), inny lubi jakieś fajerwerki, ale to wszystko ma swoją cenę. Podejrzewam że i tak tych cen nie podacie by nie odstraszyć potencjalnych klientów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 15.05.2012 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Czesc Liwko Twój kominek jest czad!!! Ja pokażę swój, żeby nie było bezkominkowo. Jeszcze nie skończony, ale już coś tam jest. To co widac na zdjęciu kosztowało mnie 6tyś z robocizną (2300 - tanio na wschodzie Polski). Obłożymy czymśtam i dodamy kawałek belki i będzie spoko - mam nadzieję. O taki sobie może polonez w skali samochodowej http://i3.fmix.pl/fmi2236/fb05c24a001d71454f36c52b/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.05.2012 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 LIWKO Z WIEWIÓREM w jednym chórze! Toż to pies zdechnie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 15.05.2012 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Rzadko bo rzadko, ale czasami się z tobą zgodzę. To tak jakby zrobić wątek "Samochody nasze". Nikt za bardzo się nie będzie chwalił dziesięcioletnim Oplem czy innym Fordem, jak mu obok wkleją furę za półtorej miliona. Właściwie żeby to miało ręce i nogi, za każdym razem powinna podana być cena twora. Mogli by ludzie się zorientować ile to kosztuje, jakie ma zalety i wady, i na jaką półkę cenową ich stać. Ja osobiście lubię prostotę (prosty chłop ze mnie, się nie garbię), inny lubi jakieś fajerwerki, ale to wszystko ma swoją cenę. Podejrzewam że i tak tych cen nie podacie by nie odstraszyć potencjalnych klientów;) Czasami to i dobrze jak poglądy się zbytnio nie "ucierają". eniek swoją drogą to mógłbyś sypnąć groszem okazyjno -cenowym. liwko dobrze to podszepł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 15.05.2012 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Dzis dostalem nowa wycene za kominek - projekt post #7096 cena 7500 i 5 lat gwarancji3 tys roznicy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 15.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kiedyś tam...wkleiłem ten kominek "zrobiony na biało" a teraz przedstawiam go w wersji .... kolorowej. Teraz Inwestor jest wreszcie zadowolony -czegóż pragnąć więcej? Przedstawiam go jako przykład na to ,że są jeszcze "prawdziwi cyganie". A my cóż ...nadal staramy się nie robić "akwariów" ...ciekawe jak długo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 16.05.2012 04:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Dzis dostalem nowa wycene za kominek - projekt post #7096 cena 7500 i 5 lat gwarancji 3 tys roznicy ... Nie pamiętam tego kominka, a nie widzę zdjęć (czarne prostokąty). Możesz pokazać jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.05.2012 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam.Leniin ... na palenisku za 1,5 zł taki kominek zrobię Ci za 5 tysięcy ... także jak sam widzisz wyceny jakie masz to sobie można o przysłowiowy "kancik" ...Łącznie z tym co napisałem wyżej. Bo nie wiesz ani z czego taki kominek będzie zrobiony ani w jaki sposób, ani jakie materiały będą użyte do jego wykończenia ...Ale cena 5 tys. zł będzie zawsze o kolejne 2,5 tys. zł korzystniejsza niż Twoja ostatnia ...Tyle że nic nie mówi ... rozumiesz o co chodzi ?Nie zastanawiało Cię skąd wzięła się różnica pomiędzy Twoimi wycenami ? Bo raczej nie podejrzewam, by aż tak różniła się sama robocizna ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 16.05.2012 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Sory na kominkach sie nie znam wic nie bede dobrym nazewnictwem pisal Kominek wklad polski 5lat gwarancji szerokosc 80cm (firmy nie znam ale moge sie dopytac - koles ktora mi dal za 7,5 jest z polecenia od mojego znajomego) i koszt wkladu 3,5 (u niego)Zrobiony z jakis plyt (ale nie jest to GK na stelazu) to jest tylko projekt eniuhttp://images49.fotosik.pl/1521/9fa117a0e3b34c2am.jpg A miejsce na kominek to... (180cm od komina na sciane do sciany przy oknie po lewej stronie)http://images46.fotosik.pl/1532/d93c749e8cabd41fm.jpg 1. Mysle ze moze w ten rog pasowal by kominek nr 1 tylko ze wklad narozny musialby byc min 90cm (a to koszty)2. A co sadzicie o zdjeciu kominka nr 2 wklad moze wyc mniejszy ale wizualnie wydaje sie wiekszy i narozny http://images49.fotosik.pl/1530/15eff1156e6a8963m.jpghttp://images50.fotosik.pl/1584/f3dcf41eadea54d3m.jpg Edytowane 16 Maja 2012 przez leniin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.05.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 eniek podałem namiary na gościa ,a ty nic.Głuchy jezdeś ??? Jak zwykle po swojemu bez sprawdzenia pierdłeś i od razu zamilkłeś.W tych kominkach tak sobie popierdujecie ale miejcie ten szacun dla tych co szykują się do wklejania swoich ..............misternie ........wykonanych...........nie przez Was kominków ....:mad::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 16.05.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 leniin, moja dobra rada, szukaj wkładu jak najmniejszej mocy. Dom jak piszesz będzie bardzo dobrze ocieplony i możesz przedobrzyć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 16.05.2012 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Wiem ze jak najmniejszej mocy tylko ze takie sa male a ja potrzebuje jakiegos o szerokosci 80cm a te maja po kilkanascie kw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts