Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Witam.

Nikt - a czy to moja wina że mało kto chce pokazać jaki ma kominek ... większość postów w dziale Kominki, jaka się pojawia od dłuższego już czasu można podzielić na dwie grupy: "Jak zrobić ... " i "Pomóżcie bo źle mi zrobili / zrobiłem ... "

Mało kto chce pokazywać swój kominek - inwestorów, którzy są skłonni pokazać w tym wątku własne kominki, można by ostatnio na palcach obydwu rąk policzyć.

Więc ktoś musi nadrabiać do średniej ...

Zadam prowokujące pytanie - czy Forumowicze nie mają co pokazywać i czym się chwalić ? Czy, gipsokartonowe pudełka z ramką wokół paleniska stały się "standardem dla mas", tak pospolitym i jednorodnym w swej formie że nie ma się po prostu czym chwalić ... ?

Pozdrawiam.

ojtam, ojtam zaraz sie wstydzą:-) Ja mialam wizje idealnego kominka, wymiekł kazdy wykonawca. MIały być stare drzwiczki itd, w koncu wyladowałam z prostym, w miare akceptowalnym. Nie chwale się nim, bo nie jest to spełnienie moich marzen, to smutny kompromis. Na koniec pan kominkowy jako jedyny ze wszystkich wykonawcow, pardon my french, wydymal mnie epicko cenowo. MOja wina, dałam się, ale dlatego to ostatnia rzecz która sie chwalę

DSC_0312.jpg

Edytowane przez gosia@

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mnie się trafił do realizacji podobny ale nie wiedziałem,że to "półkownik" tyle ,że z modyfikacjami. Realizacja za tydzień ...do boju.

Jak widzę kolejna nieszablonowa, ciekawa realizacja.

Szkoda, że na Targach Poznańskich nie pogadaliśmy. Ale co zaszedłem byłeś oblegany, przez zainteresowanych Twoimi działaniami.

Pozdrawiam

Smieje sie z kominkow półkowników, super nazwa:) Szkoda ze nie ma gdzies inspiracji z "innymi" kominkami, ale nie w stylu konar i stara dziupla:eek: ja mzre nadal o kominku z duszą, w końcu buduję kolejny, docelowy dom;-) moze sie uda

Nie wiem.Czy o taką duszę np. ci lotto ???.Czy jakąś inszą ???

http://deccoria.pl/galeria,id,67331,1,wymarzone-cieplo.html

http://images8.fotosik.pl/2960/d6e8214b5828e038med.jpg

Wkład tarnawa, zabudowa cegła Cegielnia Hoffmanowska ,ściana płytka licowa ta sama cegła.

Kominek w oczekiwaniu na wykończenie drewnem

Lokalizacja okolice Włodawy

Poprzedni z wkładm Hajduk lokalizacja Zabuże koło Serpelic

Polecam spływy rzeką Bug

Warto odwiedzić http://www.nawsi.pl/wizytowka.php?dodatkowa=65

Właśnie zakończyłem kominek w domu drewnianym : kominek w wersji ciepłej z zastosowaniem szamotu,kamienia polnego i cegły ręcznie formowanej ,bez dziupli i konara ...tym razem.

No tak, z konarem mógłby być odlotowy, a tak jest tylko

śliczny :) Pozdrawiam.

Proszę oto kominek z konarem ...kiedyś się mówiło po czym poznać dobry Polski Film ...po Pazurze a można to przerobić po czym można poznać kominek miculi ...po konarze:)

Właśnie zakończony kominek- wkład Jotul obudowa z rozbiórkowej cegły szamotowej ( pokazywałem wcześniej). Dzisiaj dostał ostateczny "szlif". Przedstawiam , kolejny nasz kominek z drzewem wykonany w Proszówce k.Jeleniej Góry -z moich stron to ponad 400 km:).Ale co tam ...dajemy radę.

P5310006.JPG

P5310007.JPG

P5310011.JPG

Proszę oto kominek z konarem ...kiedyś się mówiło po czym poznać dobry Polski Film ...po Pazurze a można to przerobić po czym można poznać kominek miculi ...po konarze:)

Właśnie zakończony kominek- wkład Jotul obudowa z rozbiórkowej cegły szamotowej ( pokazywałem wcześniej). Dzisiaj dostał ostateczny "szlif". Przedstawiam , kolejny nasz kominek z drzewem wykonany w Proszówce k.Jeleniej Góry -z moich stron to ponad 400 km:).Ale co tam ...dajemy radę.

A te drzwiczki nad kominkiem czynne? Czy tylko taki bajer. Kiedyś w piecach kaflowych się takie cudo stosowało zwane duchówką, choć prawidłowa nazwa brzmi podobno kawiarka.