gosia1719499730 16.05.2012 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 (edytowane) Witam. Nikt - a czy to moja wina że mało kto chce pokazać jaki ma kominek ... większość postów w dziale Kominki, jaka się pojawia od dłuższego już czasu można podzielić na dwie grupy: "Jak zrobić ... " i "Pomóżcie bo źle mi zrobili / zrobiłem ... " Mało kto chce pokazywać swój kominek - inwestorów, którzy są skłonni pokazać w tym wątku własne kominki, można by ostatnio na palcach obydwu rąk policzyć. Więc ktoś musi nadrabiać do średniej ... Zadam prowokujące pytanie - czy Forumowicze nie mają co pokazywać i czym się chwalić ? Czy, gipsokartonowe pudełka z ramką wokół paleniska stały się "standardem dla mas", tak pospolitym i jednorodnym w swej formie że nie ma się po prostu czym chwalić ... ? Pozdrawiam. ojtam, ojtam zaraz sie wstydzą Ja mialam wizje idealnego kominka, wymiekł kazdy wykonawca. MIały być stare drzwiczki itd, w koncu wyladowałam z prostym, w miare akceptowalnym. Nie chwale się nim, bo nie jest to spełnienie moich marzen, to smutny kompromis. Na koniec pan kominkowy jako jedyny ze wszystkich wykonawcow, pardon my french, wydymal mnie epicko cenowo. MOja wina, dałam się, ale dlatego to ostatnia rzecz która sie chwalę Edytowane 16 Maja 2012 przez gosia@ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 27.05.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 (edytowane) Kominek piękny ..taki..nowoczesny..w branży potocznie zwany "półkownik" tyle tylko że nie ten od pułku wojska a od półki na cokolwiek Można by rzec wzór AD 2012 . Edytowane 27 Maja 2012 przez M***ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 28.05.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mnie się trafił do realizacji podobny ale nie wiedziałem,że to "półkownik" tyle ,że z modyfikacjami. Realizacja za tydzień ...do boju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 28.05.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Mnie się trafił do realizacji podobny ale nie wiedziałem,że to "półkownik" tyle ,że z modyfikacjami. Realizacja za tydzień ...do boju. Jak widzę kolejna nieszablonowa, ciekawa realizacja. Szkoda, że na Targach Poznańskich nie pogadaliśmy. Ale co zaszedłem byłeś oblegany, przez zainteresowanych Twoimi działaniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 28.05.2012 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Smieje sie z kominkow półkowników, super nazwa:) Szkoda ze nie ma gdzies inspiracji z "innymi" kominkami, ale nie w stylu konar i stara dziupla:eek: ja mzre nadal o kominku z duszą, w końcu buduję kolejny, docelowy dom;-) moze sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.05.2012 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Smieje sie z kominkow półkowników, super nazwa:) Szkoda ze nie ma gdzies inspiracji z "innymi" kominkami, ale nie w stylu konar i stara dziupla:eek: ja mzre nadal o kominku z duszą, w końcu buduję kolejny, docelowy dom;-) moze sie uda Nie wiem.Czy o taką duszę np. ci lotto ???.Czy jakąś inszą ??? http://deccoria.pl/galeria,id,67331,1,wymarzone-cieplo.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 29.05.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 http://images8.fotosik.pl/2960/72b560c65ae2ee82med.jpg ostatnio wykonany palenisko Hajduk, zabudowa ciepła z kanałami kumulacyjnymi Cebud , blat brecia sarda, ogień naturalny. Pozdrawiam Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 29.05.2012 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Właśnie zakończyłem kominek w domu drewnianym : kominek w wersji ciepłej z zastosowaniem szamotu,kamienia polnego i cegły ręcznie formowanej ,bez dziupli i konara ...tym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 29.05.2012 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 http://images8.fotosik.pl/2960/d6e8214b5828e038med.jpg Wkład tarnawa, zabudowa cegła Cegielnia Hoffmanowska ,ściana płytka licowa ta sama cegła.Kominek w oczekiwaniu na wykończenie drewnem Lokalizacja okolice Włodawy Poprzedni z wkładm Hajduk lokalizacja Zabuże koło SerpelicPolecam spływy rzeką BugWarto odwiedzić http://www.nawsi.pl/wizytowka.php?dodatkowa=65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 29.05.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 http://images8.fotosik.pl/2960/038c276f3670daafmed.jpg wkład Laudel , marmur Brecia Sadra , piaskowiec naturalny ,kwiatki łąkowe. Lokalizacja Książenice koło Grodziska Mazowieckiego Pozdrawiam Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.05.2012 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Właśnie zakończyłem kominek w domu drewnianym : kominek w wersji ciepłej z zastosowaniem szamotu,kamienia polnego i cegły ręcznie formowanej ,bez dziupli i konara ...tym razem.oooo, ten jest ciekawy:-) całosc rustyklna jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1719499730 30.05.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Nie wiem.Czy o taką duszę np. ci lotto ???.Czy jakąś inszą ??? http://deccoria.pl/galeria,id,67331,1,wymarzone-cieplo.html Tak tak mniej wiecej, o ten na zdjeciu ma " jaja":wiggle: ale narzuca charakterystyczne wnetrze. Ale ma zdecydowanie COS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 31.05.2012 04:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Właśnie zakończyłem kominek w domu drewnianym : kominek w wersji ciepłej z zastosowaniem szamotu,kamienia polnego i cegły ręcznie formowanej ,bez dziupli i konara ...tym razem. No tak, z konarem mógłby być odlotowy, a tak jest tylko śliczny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 31.05.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Proszę oto kominek z konarem ...kiedyś się mówiło po czym poznać dobry Polski Film ...po Pazurze a można to przerobić po czym można poznać kominek miculi ...po konarze:) Właśnie zakończony kominek- wkład Jotul obudowa z rozbiórkowej cegły szamotowej ( pokazywałem wcześniej). Dzisiaj dostał ostateczny "szlif". Przedstawiam , kolejny nasz kominek z drzewem wykonany w Proszówce k.Jeleniej Góry -z moich stron to ponad 400 km:).Ale co tam ...dajemy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 02.06.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 :jawdrop: osz ty w życiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 02.06.2012 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2012 (edytowane) W razie czego ścinamy i wrzucamy do kominka. Edytowane 2 Czerwca 2012 przez kominiarz ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.06.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 Najpierw liście muszą opaść. Mokrym nie palimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 05.06.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam!! Ja też się pochwalę a co Projekt: Realizacja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 05.06.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Witam!! Ja też się pochwalę a co Projekt: [ATTACH=CONFIG]119217[/ATTACH] Realizacja: [ATTACH=CONFIG]119218[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]119219[/ATTACH] No no bardzo ładny kominek, ale mogłeś, chociaż w, nim napalić do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 05.06.2012 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2012 Proszę oto kominek z konarem ...kiedyś się mówiło po czym poznać dobry Polski Film ...po Pazurze a można to przerobić po czym można poznać kominek miculi ...po konarze:) Właśnie zakończony kominek- wkład Jotul obudowa z rozbiórkowej cegły szamotowej ( pokazywałem wcześniej). Dzisiaj dostał ostateczny "szlif". Przedstawiam , kolejny nasz kominek z drzewem wykonany w Proszówce k.Jeleniej Góry -z moich stron to ponad 400 km:).Ale co tam ...dajemy radę. A te drzwiczki nad kominkiem czynne? Czy tylko taki bajer. Kiedyś w piecach kaflowych się takie cudo stosowało zwane duchówką, choć prawidłowa nazwa brzmi podobno kawiarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts