Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Kominek jest zrobiony na podstawie projektu technicznego i wizualnego, który powstał w mojej pracowni przed wykonaniem kominka i elementów kamiennych. Ale nie sądzę żeby on był możliwy do wykorzystania w innym domy przy innym kominku.

Nie wiem co oznaczają "gabaryty" - te można dowolnie sobie przecież ustalić w zależności od paleniska jakie się zaplanuje i od miejsca w którym ma stać kominek.

Pozdrawiam.

Jak najbardziej się zgadzam z tym wszystkim. Chodziło mi bardziej jaką powierzchnię zajmuje całość kominka. Rzut z góry lub coś podobnego.

Jedyne co jest możliwe do wykorzystania to oczywiście wzór.

Nie wiem co oznaczają "gabaryty" - te można dowolnie sobie przecież ustalić w zależności od paleniska jakie się zaplanuje i od miejsca w którym ma stać kominek.

Pozdrawiam.

Przecież Masz odpowiedź. Wymiary mogą być różne w zależności od wielkości paleniska, lub wkładu kominkowego który również jest nazywany paleniskiem.

Przecież Masz odpowiedź. Wymiary mogą być różne w zależności od wielkości paleniska, lub wkładu kominkowego który również jest nazywany paleniskiem.

Szanowni Panowie.

Pytając nie chciałem nikogo urażać, a widzę, że zamiast napisać mi że w danym przypadku rzut z góry to prostopadłościan ileś na ileś o jakiejś tam wysokości to wywody waszej wiedzy....

Podając gabaryty dokładnie określonego kominka istnieje możliwość bardzo zbliżonego rozwiązania oczywiście w odpowiedniej skali.

Dlatego informuję wam, że żaden z Was nie odpowiedział lub po prostu nie chciał odpowiedzieć na zadane pytanie, tylko próbował się na wymądrzać budując swoje własne ego, bo przecież uważacie się za ekspertów.

Jednakże dobry ekspert to nie przemądrzały doradca...dobry ekspert to ten który potrafi zniżyć się do mojego poziomu i podać trzy wymiary. Nic więcej.

Dziękuję raz jeszcze za Wasze "eksperckie porady"

Witam.

CoolaTT ... dlaczego uważasz że kogoś uraziłaś swoim pytaniem?

Może zamiast budować teorie wyssane z palucha, po prostu zrozumiał(a) byś że przy każdym jednym (innym) palenisku (wkładzie) te wymiary będą inne - czasami nawet tak diametralnie różne, że bez sensu jest podawanie ich na tym konkretnym przykładzie ...

Ten kominek można zrobić w setkach wersji w zależności od wymiarów salonu, samego miejsca jakie jest przeznaczone na kominek oraz od rodzaju konkretnego modelu wkładu kominkowego jaki się wybierze i samych wymiarów zabudowy kominkowej. Dokładnie to odpisałem Ci w odpowiedzi od razu po tym jak zadałaś pytanie ... Była to bardzo konkretna i rzeczowa odpowiedź ...

Pozdrawiam.

Witam.

Zapytanie? Rozpowiadanie? Czytanie między wierszami?

Co Ty bredzisz dziewczyno ... ?

Zobacz ile użytkowników ma Forum Muratora i ile osób siedzi dziennie na tylko tym jednym wątku ...

Chcesz fuchę - idź pod firmę o siódmej rano i dogadaj się osobiście z ekipami wyjeżdżającymi do roboty zamiast wypisywać o tym w internecie. Czasami mam wrażenie że "sieć" dokumentnie już pomieszała w głowach niektórym ludziom ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

Witam

O rozpowiadanie to Pan mnie oskarzyl.Tym razem-ze niby bredze....brak slow.Nie pozwole sie obrazac.Poza tym-dziewczyno???Brak znajomosci jakichkolwiek zwrotow grzecznosciowych.Najlepszy doradca na tym forum???Nie wydaje mi sie.Mam dosc czytania Pana komentarzy.Nie zycze sobie kolejnych.Zegnam.

Witam

O rozpowiadanie to Pan mnie oskarzyl.Tym razem-ze niby bredze....brak slow.Nie pozwole sie obrazac.Poza tym-dziewczyno???Brak znajomosci jakichkolwiek zwrotow grzecznosciowych.Najlepszy doradca na tym forum???Nie wydaje mi sie.Mam dosc czytania Pana komentarzy.Nie zycze sobie kolejnych.Zegnam.

Spokojnie, na forum zawsze jesteśmy na TY.:yes: