andredamus 14.08.2012 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 A oto i mój kominek, proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 15.08.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A oto i mój kominek, proszę o opinię. [ATTACH=CONFIG]131211[/ATTACH] Bardzo ładny. Jeśli z samej cegły, tym bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 15.08.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Witam. Kominek jest zrobiony na podstawie projektu technicznego i wizualnego, który powstał w mojej pracowni przed wykonaniem kominka i elementów kamiennych. Ale nie sądzę żeby on był możliwy do wykorzystania w innym domy przy innym kominku. Nie wiem co oznaczają "gabaryty" - te można dowolnie sobie przecież ustalić w zależności od paleniska jakie się zaplanuje i od miejsca w którym ma stać kominek. Pozdrawiam. Jak najbardziej się zgadzam z tym wszystkim. Chodziło mi bardziej jaką powierzchnię zajmuje całość kominka. Rzut z góry lub coś podobnego. Jedyne co jest możliwe do wykorzystania to oczywiście wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 15.08.2012 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Nie wiem co oznaczają "gabaryty" - te można dowolnie sobie przecież ustalić w zależności od paleniska jakie się zaplanuje i od miejsca w którym ma stać kominek. Pozdrawiam. Przecież Masz odpowiedź. Wymiary mogą być różne w zależności od wielkości paleniska, lub wkładu kominkowego który również jest nazywany paleniskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 15.08.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 A oto i mój kominek, proszę o opinię. [ATTACH=CONFIG]131211[/ATTACH] Andredamus czy Twoj wkład to Jotul I 570 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 15.08.2012 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Bardzo ładny. Jeśli z samej cegły, tym bardziej. Eniek , toż to G-K , tfu, na psa urok I jeszcze chyba śreberkiem świeci, zaraza Jak nic, zaraz wybuchnie ,albo cóś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andredamus 16.08.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Tak, dokładnie I570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 19.08.2012 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Przecież Masz odpowiedź. Wymiary mogą być różne w zależności od wielkości paleniska, lub wkładu kominkowego który również jest nazywany paleniskiem. Szanowni Panowie. Pytając nie chciałem nikogo urażać, a widzę, że zamiast napisać mi że w danym przypadku rzut z góry to prostopadłościan ileś na ileś o jakiejś tam wysokości to wywody waszej wiedzy.... Podając gabaryty dokładnie określonego kominka istnieje możliwość bardzo zbliżonego rozwiązania oczywiście w odpowiedniej skali. Dlatego informuję wam, że żaden z Was nie odpowiedział lub po prostu nie chciał odpowiedzieć na zadane pytanie, tylko próbował się na wymądrzać budując swoje własne ego, bo przecież uważacie się za ekspertów. Jednakże dobry ekspert to nie przemądrzały doradca...dobry ekspert to ten który potrafi zniżyć się do mojego poziomu i podać trzy wymiary. Nic więcej. Dziękuję raz jeszcze za Wasze "eksperckie porady" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 19.08.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Witam.CoolaTT ... dlaczego uważasz że kogoś uraziłaś swoim pytaniem?Może zamiast budować teorie wyssane z palucha, po prostu zrozumiał(a) byś że przy każdym jednym (innym) palenisku (wkładzie) te wymiary będą inne - czasami nawet tak diametralnie różne, że bez sensu jest podawanie ich na tym konkretnym przykładzie ...Ten kominek można zrobić w setkach wersji w zależności od wymiarów salonu, samego miejsca jakie jest przeznaczone na kominek oraz od rodzaju konkretnego modelu wkładu kominkowego jaki się wybierze i samych wymiarów zabudowy kominkowej. Dokładnie to odpisałem Ci w odpowiedzi od razu po tym jak zadałaś pytanie ... Była to bardzo konkretna i rzeczowa odpowiedź ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Blagam-szukam numeru telefonu do montazystow z firmy kominkowej w lodzi na legionow 86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.08.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 (42) 630-61-93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 To jeszcze raz ja-nie pamietam jak sie nazywa ta firma ale miesci sie w Łodzi na ulicy Legionow 86.Szukam numeru tele do ludzi ktorzy w tej firmie zajmuja sie montowaniem kominkow.Czy ktos z was mialby takie namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Hej,do siedziby firmy nie chce,bo to latwe.....)) chodzi mi raczej o jakies tele prywatne do panow ktorzy tam pracuja-montuja kominki.Napisze wprost-chodzi o fuche....chce troche zaoszczedzic,sami wiecie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.08.2012 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. Nie będzie Ci głupio jak właściciel firmy Eurokom to przeczyta i zwolni dyscyplinarnie z pracy swoich pracowników, bo rozpowiadasz o takich rzeczach na publicznym forum czytanym przez tysiące ludzi ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Wydaje mi sie ze nie musze sie tlumaczyc.Czytanie miedzy wierszami nie jest Pana mocna strona.Rozpowiadanie????Raczej zapytanie,a to różnica. Ponawiam prośbe.Moj [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.08.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. Zapytanie? Rozpowiadanie? Czytanie między wierszami? Co Ty bredzisz dziewczyno ... ? Zobacz ile użytkowników ma Forum Muratora i ile osób siedzi dziennie na tylko tym jednym wątku ... Chcesz fuchę - idź pod firmę o siódmej rano i dogadaj się osobiście z ekipami wyjeżdżającymi do roboty zamiast wypisywać o tym w internecie. Czasami mam wrażenie że "sieć" dokumentnie już pomieszała w głowach niektórym ludziom ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 22.08.2012 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 To nie "wrażenie" - to niestety fakt.:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam O rozpowiadanie to Pan mnie oskarzyl.Tym razem-ze niby bredze....brak slow.Nie pozwole sie obrazac.Poza tym-dziewczyno???Brak znajomosci jakichkolwiek zwrotow grzecznosciowych.Najlepszy doradca na tym forum???Nie wydaje mi sie.Mam dosc czytania Pana komentarzy.Nie zycze sobie kolejnych.Zegnam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.08.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam O rozpowiadanie to Pan mnie oskarzyl.Tym razem-ze niby bredze....brak slow.Nie pozwole sie obrazac.Poza tym-dziewczyno???Brak znajomosci jakichkolwiek zwrotow grzecznosciowych.Najlepszy doradca na tym forum???Nie wydaje mi sie.Mam dosc czytania Pana komentarzy.Nie zycze sobie kolejnych.Zegnam. Spokojnie, na forum zawsze jesteśmy na TY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Fakt jest taki,ze niektorym sie wydaje ze moga obrazac i drwic..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts