efka80 22.08.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ok.Rozumiem wszystko-jestesmy na Ty,ale nie obrazajmy sie....Najlepszemu doradcy wydaje sie,ze moze wszystko.A nie pomyslal ze jestem tu pierwszy raz.....bo tak jest akurat.Szkoda,ze musialam trafic na taka a nie inna osobe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Obawiam się, że tutaj na 99,9999...% odpowiedzi na to swoje pytanie nie znajdziesz:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 22.08.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Ok.Rozumiem.I to by mi wystarczylo.Krotko i na temat-bez zbednych komentarzy.Dziekuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 22.08.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam. A nie pomyslal ze jestem tu pierwszy raz.... Pogratulować debiutu ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 22.08.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Fakt jest taki,ze niektorym sie wydaje ze moga obrazac i drwic..... Nie wydaje mi się, aby ktoś kogoś tu obraził. Jeżeli mogę wyrazić swoją opinię, to uważam PANI zachowanie za nie fair. Jestem właścicielem firmy budującej kominki. Nie po to szkolę pracowników, inwestuję w nich, przekazuję swoją wiedzę, płacę za nich ZUS i podatki, aby "kręcili" na boku fuchy (przynajmniej oficjalnie). Tym bardziej, że podpisali umowę o zakazie konkurencji i takie działanie może narazić ich na poważne konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 23.08.2012 04:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Ok.Rozumiem.I to by mi wystarczylo.Krotko i na temat-bez zbednych komentarzy.Dziekuje i pozdrawiam. Taki prysznic Ci nie zaszkodzi. Gdzie indziej brutalniej uczą rozumu debiutantów... Co do szerzenia na forum nielegalnych poczynań, radze uważać. Bo net to nie gnojownik, choć niektórzy takie o nim mają mniemanie. Ślad pozostaje... pamięć nieograniczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.08.2012 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam O rozpowiadanie to Pan mnie oskarzyl.Tym razem-ze niby bredze....brak slow.Nie pozwole sie obrazac.Poza tym-dziewczyno???Brak znajomosci jakichkolwiek zwrotow grzecznosciowych.Najlepszy doradca na tym forum???Nie wydaje mi sie.Mam dosc czytania Pana komentarzy.Nie zycze sobie kolejnych.Zegnam. Zły moment i na dodatek zła pora w wejściu do topiku jak niniejszym to uczyniłaś.Wątek ma tytuł który notorycznie jest zaśmiecany właśnie takimi prowokacjami.Powiedział by ktoś"w wolnym kraju żyje to mi wolno":yes::yes: ale jednak.Nie tu zadałaś to pytanie a to ,że cię tu obrażono jest zwyczajną normą..Dorabianie własnej ideologii jest tu swego rodzaju modą.Forest i nie tylko znany z ciętego języka na FM i jak domniemam nie tylko tu nie rozróżnia czyś kobietą czy menem wsio rawno-bez różnicy .Rozmawiaj w ich ojczystym języku np.Forest co ty bredzisz facet ,nie żarzysz o co pytam???Pieprzysz po próżnicy swoje wywody a to przekłada się tylko na gu wni ane nikomu nie służące teksty.Będzie ci tylko lżej nic po za tym. Jeśli chodzi o twoje zapytanie to rzeczywiście takie sprawy powinnaś załatwiać sama nie na forum publicznym bo tu może cię spotkać to co cię właśnie spotkało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 23.08.2012 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Witam.Co jak co, ale akurat staram się dbać o kulturę języka pisanego ... a w imię złotej zasady że jak czasami słowem nie przyp...sz to człek nie otrzeźwieje, warto w takich wypadkach współczesnemu pokoleniu (mniemam że Efka80 to młoda osoba) wyjaśnić zasady współżycia społecznego, żeby ich rodzice i dziadkowie się za nich nie wstydzili ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 23.08.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Dziekuje jeszcze raz LIWKO za krotka i wyczerpujaca odpowiedz.Bez zbednych komentarzy.Uderz w stol..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 23.08.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Dziekuje jeszcze raz LIWKO za krotka i wyczerpujaca odpowiedz.Bez zbednych komentarzy.Uderz w stol..... Pozdrawiam Praktycznie 2 strony zajęte przez panią efkę, która tu w temacie "kominki nasze" zapałała chęcią zatrudnienia pracowników na czarno, bez podatków, ubezpieczeń, itp.... Oczywiście obywatel NIKT, stary bywalec tego forum jak zwykle po swojemu skomentował to dosyć obszernym postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 23.08.2012 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 Nie ma innych tematow???Czuje sie jak czarownica ktora za chwile mialaby byc spalona na stosie:D :D nie chce zajmowac kolejnych stron:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 23.08.2012 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2012 A ja myślę, że to taki sposób na reklamę może był. Jakaś pyskówka... dąsy... Szukam o co kaman.A tu, proszę: nazwa firmy, adres. I uśmiechy szerokie na koniec.Fajnie.Może efka80 pokaże kominek swój (albo nie swój) made in ta firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 24.08.2012 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam, Przedstawiam wykonywany właśnie kominek z" piecykiem" ( bez ognia ) na 1 piętrze. Widziałem podobne rozwiązania w Austrii i u FORESTA przeniosłem przyłącze do komina nad strop. Dodatkowo "piecyk" ma "okap" ,który wspomaga chwytanie ciepłego powietrza do małego systemu DGP. Kominek w trakcie realizacji ale już pokazał co potrafi. Wkład KOBOK 780x500 z boczną szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 24.08.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 (edytowane) Jak widzę na fotkach micula, inaczej robicie konstrukcyjnie kominki niż my. No i również z innych materiałów zapewne. Rozwiązania z rurą też według mnie ciekawe.WZÓR POPULARNY JAKIE TERAZ, się często wykonuje.Pozdrawiam Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 24.08.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Witam, Przedstawiam wykonywany właśnie kominek z" piecykiem" ( bez ognia ) na 1 piętrze. Widziałem podobne rozwiązania w Austrii i u FORESTA przeniosłem przyłącze do komina nad strop. Dodatkowo "piecyk" ma "okap" ,który wspomaga chwytanie ciepłego powietrza do małego systemu DGP. Kominek w trakcie realizacji ale już pokazał co potrafi. Wkład KOBOK 780x500 z boczną szybą. Czopuch zainstalowany odwrotnie kielichem do dołu, zgodnie z ogólnie panującym kolejnym mitem, że należy robić z tzw. dymem. Należy robić zawsze kielichem do góry. Rurka ma prawie „kilometr” więc paląc mokrym drewnem już widzę ten wypływający z kielichów czarny szuwaks i ten smrodek w domu. Brawo. Nikomu nie polecam robić takich wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 24.08.2012 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Dziekuje.A może i byl.A moze to prowokacja:D W kazdym badz razie dziekuje za dobre slowo:D A kominek pokaze napewno:yes: Pozdrawiam :D:D:D:D:D:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka80 24.08.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 A ja myślę, że to taki sposób na reklamę może był. Jakaś pyskówka... dąsy... Szukam o co kaman. A tu, proszę: nazwa firmy, adres. I uśmiechy szerokie na koniec. Fajnie. Może efka80 pokaże kominek swój (albo nie swój) made in ta firma. Dziekuje.A może i byl.A moze to prowokacja W kazdym badz razie dziekuje za dobre slowo A kominek pokaze napewno:D:D:D Pozdrawiam WSZYSTKICH :yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 25.08.2012 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Czopuch zainstalowany odwrotnie kielichem do dołu, zgodnie z ogólnie panującym kolejnym mitem, że należy robić z tzw. dymem. Należy robić zawsze kielichem do góry. Rurka ma prawie „kilometr” więc paląc mokrym drewnem już widzę ten wypływający z kielichów czarny szuwaks i ten smrodek w domu. Brawo. Nikomu nie polecam robić takich wynalazków. Niestety masz rację. Niekiedy widuję rury prawidłowo zamontowane, kielichem do góry, natomiast pierwsza rura zaczyna się na wkładzie, zamiast wchodzić do króćca. Potrzebna jest odpowiednia redukcja, by ten problem przeskoczyć. Jeśli komin ma wyczystkę i nie będą wędzić drewna, może się uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 25.08.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 Niestety masz rację. Niekiedy widuję rury prawidłowo zamontowane, kielichem do góry, natomiast pierwsza rura zaczyna się na wkładzie, zamiast wchodzić do króćca. Potrzebna jest odpowiednia redukcja, by ten problem przeskoczyć. Jeśli komin ma wyczystkę i nie będą wędzić drewna, może się uda... Komin ma wyczystkę ale dotychczas wykonałem 98 % w/g "mitu z dymem" .Wyjątkiem były wkłady Tarnawy ,które "zmuszały" do stosowania zasady kielichem do góry. Swoją drogą ciekawe..nigdy na szkoleniach ( na którym byłem ) ,to nie był problem . Liczę na to ,że uda się inwestorom nie palić mokrym drewnem . Postaram się stosować do reguły K.D.G. ... A może ktoś ma inne zdanie niż kominiarz i eniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 25.08.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 (edytowane) Komin ma wyczystkę ale dotychczas wykonałem 98 % w/g "mitu z dymem" .Wyjątkiem były wkłady Tarnawy ,które "zmuszały" do stosowania zasady kielichem do góry. Swoją drogą ciekawe..nigdy na szkoleniach ( na którym byłem ) ,to nie był problem . Liczę na to ,że uda się inwestorom nie palić mokrym drewnem . Postaram się stosować do reguły K.D.G. ... A może ktoś ma inne zdanie niż kominiarz i eniu? Inne zdanie? Toć to by była kolejna polemika niekończąca się... bez efektów (wniosków) końcowych. Polemika dla polemiki. ZAPEWNE SAM SPECJALNY (dawniej NIKT) WYSTUKAŁBY Z 200 postów w takiej polemice. Zresztą to nie temat na tego typu dyskusje Edytowane 25 Sierpnia 2012 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts