Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Żeby nie było że tylko pytam :)

Nasz kominek. Wkład Franco Belge Hekla 12kW - żeliwny.

http://imageshack.us/a/img707/8063/dsc1804o.jpg

http://imageshack.us/a/img708/6643/dsc1805x.jpg

http://imageshack.us/a/img571/9118/dsc1813t.jpg

http://imageshack.us/a/img441/3203/dsc1806r.jpg

Dodam jeszcze jedno beznadziejne zdjęcie "Kozy K6 " z pokoju kinowego. Koza sprawuje się po prostu świetnie!

Zdjęcie lipne bo ogólnie w pokoju jest ciemno :(

Może się zmobilizuję i zrobię jakieś foto ze statywu...

http://imageshack.us/a/img14/1809/180920121611.jpg

Dwa tematy

Jak często malujesz cały dom ? Może masz jakieś specjalne rabaty u malarzy..czy też na farby??

Z jakiego materiału jest ten fotel?? Azbest czy co ?? :confused:

WITAM , Tym razem ...Lasy Wielkopolski, daleko od szosy w letniskowym domku na wsi ( pod strzechą), mam okazję uczestniczyć w budowie "kombajnu" Kominek+ piec chlebowy + angielka z podkową do grzania wody , dwie ciepłe ławki (oparcia) . Wychodzi- mam nadzieję ...klimatyczne ( część prac wykonujemy przy ..świecach) .Przesyłam kilka fotek z aktualnego stanu realizacji.

IMG_0092.jpg

IMG_0101.jpg

IMG_0115.jpg

IMG_0135.jpg

IMG_0111.jpg

Edytowane przez micula

WITAM , Tym razem ...Lasy Wielkopolski, daleko od szosy w letniskowym domku na wsi ( pod strzechą), mam okazję uczestniczyć w budowie "kombajnu" Kominek+ piec chlebowy + angielka z podkową do grzania wody , dwie ciepłe ławki (oparcia) . Wychodzi- mam nadzieję ...klimatyczne ( część prac wykonujemy przy ..świecach) .Przesyłam kilka fotek z aktualnego stanu realizacji.

Ładne są lasy w okolicy Kwilcza...:)

Super:yes:

Choć raz byś się zniżył i powiedział ,że sa lepsiejsi od cię :p a nie ,że lasy są piekne:yes::yes:

kominek zajebisty..............

Dla mnie pozytywna ocena fantazyjnych realizacji, to nie jest zniżanie.

Nie raz już podziwiałem i chwaliłem jego kominki. Specjalnie dla Ciebie,

będę przy każdej następnej okazji używał środków wyrazu, typu ach,

och i łojeju.

A Micula dygresję o lasach zrozumie poprawnie. Bo to do niego było. :p

.

Ja patrzę na Piotra jak kra na Górę Lodową. ON jest dla mnie niedościgły.

No tak. teraz wiem, czemu nie możesz do mnie trafić! Góry lodowe

trzeba omijać. :sick:

Micula. To co robisz jest niepowtarzalne. Każdy z nas, pewnie potrafiłby

skopiować któryś z Twoich kominków. Niektórzy umieją tez zrobić własne

niepowtarzalne realizacje. Ale my bywamy artystami. Ty jesteś nim cały czas.

Dla mnie pozytywna ocena fantazyjnych realizacji, to nie jest zniżanie.

Nie raz już podziwiałem i chwaliłem jego kominki. Specjalnie dla Ciebie,

będę przy każdej następnej okazji używał środków wyrazu, typu ach,

och i łojeju.

A Micula dygresję o lasach zrozumie poprawnie. Bo to do niego było. :p

.

A znasz piosnskę..........chwalić chcę mego pana chwyty........posłuchaj :yes:

Dzięki za dobre słowa ...jam tylko skromnym wyrobnikiem kominkowym jest.. W czasie budowy swego domku miałem do czynienia z fachowcami co to posiedli wszelką im tylko daną wiedzę na temat murowania. Pomyślałem wtedy jak te k....prymitywy potrafią budować to ja magister ( wprawdzie ekonomii) ,ale zawsze nie będę potrafił? Okazało się ,że współpracując z porządnym wioskowym murarzem potrafimy utrzeć nosa tym pierniczonym fachowcom. Zgodnie z zasadą ,że nie ma "takiej rury ,której nie można odetkać' czyli nie ma takiego kominka którego nie można zrobić! Działamy chcąc na chleb zarobić stawiając ludziom coś co chcą i cieszą się jak to właśnie mają.

Słusznie prawił kiedyś Forest Natura ,te kominki co je robimy są takie ,że jeden ich nie che za darmo a inny chciałby bardzo mieć coś takiego. Jak tylko naładuje się bateria to wstawię "baśniowe drzewo" Oj wielkie ci ono wyszło.

Edytowane przez micula

WITAM, Nie mogę się doczekać aby pokazać Wam naszą aktualną realizację w trakcie. Za kilka dni efekt końcowy . Drzewo czeka jeszcze barwienie na "jesienne klimaty". Nieskromnie powiem ,że jest to największe z " kominkowo -baśniowych drzew", które" posadziłem". Obwód pnia (tylko część widoczna) bez ściany tylnej to ok. 4m korona ok 8 m. Tak wiem "stworzyłem potwora" ,ale może ktoś zna pensjonat ,przedszkole,klub,świetlice, hotel.itp itp gdzie można by było wykonać coś takiego? I wtedy to było uzasadnione.

MOŻE KTOŚ MA TAK zwariowany pomysł na kominek ,którego nikt się dotychczas nie podjął wykonać -dajcie mi szansę...

Pozdrawiam

IMG_0043.jpg

IMG_0143.jpg

IMG_0149.jpg

IMG_0039.jpg

IMG_0139.jpg

Edytowane przez micula