niktspecjalny 24.10.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Jak w stopce... jak je dajesz, to je masz. Ale ty łumiesz............jak chcesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 24.10.2012 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 WITAM, Przedstawiam kominek ( w trakcie realizacji) z wykorzystaniem motywu "drzewa" Tym razem zamiarem naszym było uzyskanie reliefu drzewa na dość dużej powierzchni kominkaa "wiatr" wiejący od okna zawiewa liście w kierunku wejścia do salonu. Wkład z płaszczem wodnym (montowany przez inwestora) ,my tylko dekoracja i kamień. techika łaczona mozaika i sgraffito. Dla klimatu objęliśmy we władanie również słup w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.10.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Bardzo ładny i z tym słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 25.10.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 WITAM, Przedstawiam kominek ( w trakcie realizacji) z wykorzystaniem motywu "drzewa" Tym razem zamiarem naszym było uzyskanie reliefu drzewa na dość dużej powierzchni kominkaa "wiatr" wiejący od okna zawiewa liście w kierunku wejścia do salonu. Wkład z płaszczem wodnym (montowany przez inwestora) ,my tylko dekoracja i kamień. techika łaczona mozaika i sgraffito. Dla klimatu objęliśmy we władanie również słup w salonie. Nie żebym wazelinował ale jesteś prze pierun - jak to mówią na Podhalu ! Piknie to robisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 25.10.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 jesteś prze pierun - jak to mówią na Podhalu ! Piknie to robisz . Dzięki bardzo za dobre słowo. Jesta robota jesta łokej -jak mówią w naszej wsi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.10.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 mnie nie podziękowałeś to ci powiem z żalu jednego ,że nie wiem jak będzie wyglądać to co się wysypie od czasu do czasu na runo leśne i płytki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.10.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 http://images10.fotosik.pl/2675/49ba1e2c732b5374.jpg Trochę podpatrzony ale bez nogi .Wkład z Kratki.pl. Powietrze dołem na szerokości wystającej części.Góra przez kratkę, z góry wystającej części i do dwóch pomieszczeń na piętro.Pozdrawiam Stanisław. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 29.10.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 mnie nie podziękowałeś to ci powiem z żalu jednego ,że nie wiem jak będzie wyglądać to co się wysypie od czasu do czasu na runo leśne i płytki??? Specjalnie dla niktspecjalny Bardzo dziękuję za dobre słowo o naszej pracy. Części kominków narażone na brudzenie się popiołem są wykonane najczęściej z mozaiki kamiennej lub litego kamienia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 01.11.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2012 Dzięki bardzo za dobre słowo. Jesta robota jesta łokej -jak mówią w naszej wsi. Jo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 03.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2012 Specjalnie dla niktspecjalny Bardzo dziękuję za dobre słowo o naszej pracy. Części kominków narażone na brudzenie się popiołem są wykonane najczęściej z mozaiki kamiennej lub litego kamienia.. Realizujesz się super. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 04.11.2012 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) witam, pozwólcie że pokażę swój kominek w trakcie realizacji, wkład Bryski XL z szybą boczną bez szprosa, a obudowa to nic specjalnego prosta bryła bez udziwnień.... Mam pytanie do fachowców, mianowicie jak pierwszy raz w nim rozpaliłem to tak się zaczęło dymić z kratek nwiewowych że sąsiedzi myśleli, że mi się chałupa pali Wiem że pewnie zrobiłem błąd że nie zapaliłem w nim zaraz po podłączeniu do komina a dopiero po zrobieniu zabudowy, ale czy tak musi za pierwszym razem się dymić? Czy przy kolejnym rozpaleniu już będzie ok? pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2012 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 04.11.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Kratki mogły być większe. Jak to kominek z wełną w środku (a na to wygląda), będzie Ci capił niemiłosiernie. Powiększ powierzchnie kratek co najmniej dwukrotnie. Zarówno wlotowych, jak i wylotowych. Dymienie z kratek przy pierwszym paleniu to standard. Zrób porządek z kratkami zanim zaczniesz palić, bo wełna jak już zacznie śmierdzieć , to nie przestanie, mimo późniejszych zabiegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 04.11.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 Wedlug zdjec to welnowiec.Zwieksz powierzchnie kratek dwukrotnie (minimum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 04.11.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2012 (edytowane) Dizęki Panowie za odpowiedź i poradę. Co do Waszych przypuszczeń to zgadza się, jest to obudowa wyłożona wełną w środku.Mam jeszcze jedno pytanie: czy tego typu kominki potrzebują jakieś dodatkowe "wyczystki" w przewodzie kominowym na ewntualne skropliny? Bo jeśli chodzi o zwykłą wyczystkę to mam zrobione drzwiczki za ścianą kominka.Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2012 przez siloj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.11.2012 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 ..... jakieś dodatkowe "wyczystki" w przewodzie kominowym na ewntualne skropliny...... Jedną wyczystkę już masz .....a jak włożysz w nią aparat fotograficzny to zrobisz np. fotką całego wkładu aż do wylotu z komina ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siloj 07.11.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 Jedną wyczystkę już masz .....a jak włożysz w nią aparat fotograficzny to zrobisz np. fotką całego wkładu aż do wylotu z komina ??? ... myślę że mogę zrobić takie zdjęcie, choć nigdy nie próbowałem. Wiem że niektórzy robili pod główną wyczystką jeszcze taką małą bo mówili że tam dadzą jakiś pojemnik na skropliny jakby była taka potrzeba. Nie wiem nie znam się na tym dlatego też zapytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.11.2012 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Polecam wszystkim kamieniarzy z Szydłowca. Super profesjonalni specjaliści Ja korzystałam z firmy ML Markiewicz i jestem im wdzieczna za wykonanie pracy na tak wysokim poziomie. A masz kogoś w Lublinie:yes::yes: ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamariusz 11.11.2012 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2012 Witam. Ja się podłączę do tematu. Chciałbym się Was zapytać czy dobrano mi odpowiedni kminek. Kominek będzie stał w salonie o powierzchni 36m2, z niego będzie zrobione rozprowadzenie ciepłego powietrza /grawitacyjne/ trzema przewodami do pomieszczeń na piętrze. Polecono mi kominek o mocy 16 kw, a dokładnie zastanawim się nad kupnem kominka w kratki.pl o nazwie zuzia 16 kw lewy/prawy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.11.2012 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 13.11.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2012 Niesamowity ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts