Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przecież nie wkleiłem tu zdjęcia tylko po to żeby mnie chwalono ;-) można było ładniej, nowocześniej, ale jest jak jest ! A z wiochą to wcale się nie pomyliłeś , sąsiad za płotem ma owce :-) .

Wiocha to nie wioska (też mam kury za oknem ). Dla mnie nie do ogarnięcia jest właśnie ten zestaw kominek + TV . Sam kominek ok , TV też niczego sobie ale w zestawie jak dla mnie "be"

Możesz rozwinac swoja wypowiedź zwłaszcza w kwestii "popełniłem" ?

Czekoladki sa boskie, cudowne, kochane - niestety nie moje.

Tak określam kominki już wykonane przeze mnie. Mam nadzieję ,że nie odczytałaś tego pejoratywnie,po prostu szybko tracę zainteresowanie tym , co już było. Poza tym, większe zainteresowanie zawsze wzbudzi we mnie jakaś piękna psina niż jakiekolwiek dobro materialne:)

pzdr.

ps. mam nadzieję ,że nie uraziłem.

ps2. poniżej marne zdjęcie podobnego.

ps3. i jeszcze niżej zdjęcie mojego schwarzkunia :D

kom.48.jpg

414.jpg

Przedstawiam "Złote monstrum", które na etapie budowy prezentowało się przeciętnie, a po wykończeniu kominek pięknie wkomponował się w wystrój salonu.

Palenisko firmy Brunner Stil Kamin 75/90, klika krążków akumulacyjnych f. Ortner, obudowa z "ciepłych" płyt ceramicznych.

[ATTACH=CONFIG]149734[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149735[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]149736[/ATTACH]

Skąd ty czerpiesz takie pomysły.No jest po prostu nie do powtórzenia.Ta mozaika to plastry czy pojedyncze kawałki?;) Pyta laik proszę to uwzględnić w odpowiedzi.:D;)

Skąd ty czerpiesz takie pomysły.No jest po prostu nie do powtórzenia.Ta mozaika to plastry czy pojedyncze kawałki?;) Pyta laik proszę to uwzględnić w odpowiedzi.:D;)

Inspiracją było... wiadro z klejem :-)

Mozaika to plastry, pierwotnie miała to być blacha mosiężna, ale z biegiem czasu mosiadz straciłby swój blask.

WITAM, Przedstawiam kolejne "drzewo" w trakcie realizacji. Tym razem na bazie wkładu narożnego. W salonie "nie ma sufitu" tylko beleczki rozdzielające ściany i skośny dach. Dlatego też nasze drzewo musi przejść wyżej na skośny sufit . Wysokość minimum 550 cm. Po procesie kolorowania to będzie "dąb wczesną jesienią".

Pozdrawiam.

IMG_0031.jpg

IMG_0220.jpg

IMG_0236.jpg

WITAM, Przedstawiam kolejne "drzewo" w trakcie realizacji. Tym razem na bazie wkładu narożnego. W salonie "nie ma sufitu" tylko beleczki rozdzielające ściany i skośny dach. Dlatego też nasze drzewo musi przejść wyżej na skośny sufit . Wysokość minimum 550 cm. Po procesie kolorowania to będzie "dąb wczesną jesienią".

Pozdrawiam.

To już masz po drzewie... ach te fachmany od kominów szczególnie w domach drewnianych ...