Liwko 05.02.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 ZA NIC nie wziął bym opału z TAKIEJ drewutni! Ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 05.02.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 u siebie na obudowie kominka kleiłem płytki imitujące starą cegłę skalną z elkamino.Obudowa została najpierw zagruntowana cerplastem. Płytki klejona na elastyczny klej do płytek, chyba z webbera. Fugowałem fugą imitującą zaprawę cem-wap, też z elkamino. Już ponad rok jest, czasami w kominku palimy (raczej rzadko), nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.02.2013 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Ad1 sciana to bloczek betonowy jak by ytong albo ytong. Ad2 sciana sie nie nagrzewa po drugiej stronie miejsce na drewno zaizolowana płytą silka Ad3 Przerwa owa zostanie rzecz jasna wkład pracuje tylko czy mozna ją zamaskować cegłą? (tę przerwę) wowczas kleję ceglę do sciany czyli lewą częsc cegły a prawa ? co z fugą zatem ? i jak z mijanką cegly ? Wzorowac probowałem sie na tym ....... http://images34.fotosik.pl/547/5156c7f58d0a7dc0med.jpg radek Ps Przeglądajac ostatnio jakis swiat kominków widziałem Twoje zdjecie tak apropos. No i co z tym zdjęciem Miculi?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 05.02.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 fi 100 bezposrednio pod kominkiem powiadasz ? mozesz spać spokojnie przez nastepne 15 lat, tylko nie pal w kominku przy tym zbyt mocno. sam kominek piękny Hmm...całe życie człowiek się uczy...niemniej jednak w poprzednim domu miałam kominek 15 lat, nigdy nie czyściłam tego czegoś o czym piszesz, a kominek nigdy się nie popsuł i z tego co wiem działa z powodzeniem do dziś. Poza tym coś za coś... nawet gdyby robili mi to spece od kominków, to tak i tak kominek wyglądał by tak samo bo tak właśnie chciałam, bo tak mi się strasznie podobało. Wlot powietrza jest bezpośrednio pod kominkiem, rura 100 bezpośrednio z zewnątrz, poza tym wlot z salonu w szczelinie pod kominkiem. A jak się coś tam zepsuje, to będziemy wycinać dziurę, naprawiać, łatać dziurę i malować...budowę przeżyłam to i to przeżyję Mam tylko nadzieję, że nie prędzej jak za 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceli_szpak 13.02.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Moj kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ceel 13.02.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Moj kominek fajny - jak się sprawuje? jakieś zdjęcia z realizacji? też mi taka zabudowa po głowie chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.02.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Portal tego kominka zlewa się z całą resztą. Zdecydowanie czymś bym go wyróżnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marceli_szpak 13.02.2013 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 generalnie chodzilo mi zeby kominek nie byl plaski jak sciana i dlatego tak jest:)to jest nasza "baba jaga" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.02.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 generalnie chodzilo mi zeby kominek nie byl plaski jak sciana i dlatego tak jest:) to jest nasza "baba jaga" Liwko sie nie zna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.02.2013 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Liwko sie nie zna... Szukasz zaczepki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 13.02.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Szukasz zaczepki? [ATTACH=CONFIG]169771[/ATTACH] To są jego pierdy forumowe.............Kuźwa przywyknij do tego wreszcie........jego ....mać.:D:D:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.02.2013 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Szukasz zaczepki? [ATTACH=CONFIG]169771[/ATTACH] Nie muszę ...sama mnie znajdzie:D Marceli, zdjęcie nie oddaje tego co masz w domu. Bombowo!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.02.2013 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Marceli, zdjęcie nie oddaje tego co masz w domu. Bombowo!... Hmm... Nie mój gust, ale o gustach można by wiele gadać. A że tak spytam nieśmiało, skąd wiesz czego nie widać na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 13.02.2013 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2013 Hmm... Nie mój gust, ale o gustach można by wiele gadać. A że tak spytam nieśmiało, skąd wiesz czego nie widać na zdjęciu? Jasne, że o gustach rozmawiamy. Mimo zakazu Nie chodzi o to czego nie widać, tylko czego zdjęcie nie oddaje. Atmosfery, którą się czuje dopiero będąc na miejscu. Mogę się mylić, ale jak wiesz parę takich ustrojstw widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 14.02.2013 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Czasami to się zastanawiam czy twoja wiedza nie zaczyna się na samym patrzeniu a kończy na realizacji tegoż patrzenia.Dodatkowo mielesz................. swoimi pierdami forumowymi i wychodzi ,że na kominkach to zęby zjadłeś..Pokaż swój kominek a zobaczysz ile sarkazmu obfitego dostaniesz w prezencie..No ja czekam.Nie boj.:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddaaiissyy 14.02.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Witam, mam kominek Oliwia (prawy) i nie mam pomysłu jak go obudowac... Maksymalnie prosty bym chciała http://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/af/bg/oq6f/W5agIe44asDlIVY4BB.jpg Podrzucicie jakieś inspiracje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.02.2013 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 .Tylko odwróć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 14.02.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 Ten chyba też dość prosty. http://www.kominki-batura.pl/nowoczesny5_2s.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 14.02.2013 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 (edytowane) Witam.... Edytowane 14 Lutego 2013 przez micula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 14.02.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2013 WITAJ Daisy,Daisy... 1.Musisz się zastanowić nad dokładnym usytuowaniem wkładu w stosunku do doprowadzenia powietrza do spalania, do wejścia kominowego spalin . 2.Przy projekcie zabudowy powinnaś uwzględnić możliwośc dostępu do drzwiczek wyczystki. Przesyłam przykładowe fotki prostych zabudów : jedną z małym "żagielkiem" inna z kanałami kumulacyjnymi i ławeczką Posiadam fotki z realizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts