niktspecjalny 24.03.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2013 Witam. Do "ciepłej zabudowy"nadaje się każdy, natomiast stricte do akumulacji ciepła już nie ... ten o którym piszesz też nie za bardzo. Ale kafle jak najbardziej cieplutkie będą. Tylko czasem szkoda ładować w nie tanią zabudowę kaflową najtańsze palenisko ... Pozdrawiam. Foreścik po huk te czary mary. ....Do "ciepłej zabudowy"nadaje się każdy........ Po co niepotrzebnie ładować kasę w ciepłą bajerancką obudówkę jak można ja wsadzić w coś innego???I tu zastanawiam się nad tym co np. zmieniłoby u mnie zrobienie ciepłej obudowy ale zostawiając smolucha.Powiedziałeś ,że zawsze mi odpowiesz.słucham.Jednym zdaniem Tylko nie tym z serii eńka. Eniek ty mi się ani waż coś pisać.No chyba ,że jakiegoś swego znanego pierda FM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 25.03.2013 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Kominekhttp://images10.fotosik.pl/2426/f69964fc40e0a59amed.jpg Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.03.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 Kominek http://images10.fotosik.pl/2426/f69964fc40e0a59amed.jpg Pozdrawiam Proszę mi wybaczyć szczerość................ale on zaraz odjeżdża???.Cudowne wykonanie, ciepłem ziejące..chyba... Monstrum,które i tu poproszę o wybaczenia daleko odstające od .......kominek.lampka wina...........futro z jenota przed nim i my w uściskach wiecznej miłości.Jeszcze raz przepraszam ale ta nowoczesność jest dla mnie zbyt ostra.Nie wiem i nie znam otoczki która będzie towarzyszyła jemu w pozyskiwaniu ciepełka więc moje spostrzeżenia proszę potraktować jakby ich nie było.To tylko popatrzenie na fotkę i nic więcej. serdecznie pozdrawiam i bez urazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 27.03.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 (edytowane) http://images10.fotosik.pl/3662/5c31cf7d0541ac9dmed.jpg Poprzedni nie odjeżdża a w obiektywie się jedynie rozjeżdża. Zapewniam ,że piony są. Edytowane 27 Marca 2013 przez bagi69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 27.03.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No to ja też się pochwalę, bo pomijając kwestie funkcjonowania z którymi zawsze da się coś zrobić, uważam go za piękny. Wieczorem, gdy pali się w nim ogień, wygląda nader urokliwie.http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/xYr1UB4wGnap4gFKjB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 27.03.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 No to ja też się pochwalę, bo pomijając kwestie funkcjonowania z którymi zawsze da się coś zrobić, uważam go za piękny. Wieczorem, gdy pali się w nim ogień, wygląda nader urokliwie. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/xYr1UB4wGnap4gFKjB.jpg To sie pogubiłem...Urokliwy smród, czy śmierdzący urok?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 27.03.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2013 Skoro chwalimy się pracą ''małych chińskich rączek '' , to i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Też super i nawet estetycznie daleko lepszy od mojego, bo na kolorze ciemnego orzecha nie znać sadzy. Gdybym wiedziała, że ten biały marmur tak intensywnie chłonie sadze, wybrałabym coś popielato-zielonego. Mieli takie. W ogóle sympatycznie urządzony salon, portal kominkowy pasuje do koloru barlinecka. Gdyby jeszcze te pokrowce zdjąć ze stolików.Dwa powyższe też b. ciekawe, tyle, że nowoczesne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Jednak najbardziej podoba mi się kominek "Dragny". Elegancka klasyka modernistyczna. Nie wiem, czemu "niktspecjalny" tak się nad nim wytrząsa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Obiecałem, przestraszyć lub pokazać ( jak kto woli) ,drzewo po barwieniu- wyszła "jesień ". Takie podejście do bryły kominka można kochać lub nienawidzić , najważniejsze ,że nie przechodzi się koło takiego kominka obojętnie. Inwestorom się podoba a Wam? O rany, jaki piękny !!!!!! I racja, dla tego kominka trzeba zbudować specjalny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 28.03.2013 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 przepraszam , ze sie tutaj wtrącę, ale jaki wymiar patrząc od przodu ma ten pani wkład, czy to jest rzeczywiscie amelia, tylko ginie w wielkosci obudowy, czy jednak mniejszy model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Też miałam wątpliwości czy to Amelia 25kW czy jakieś badziewie ze złomowiska (o których piszę na innym Forum ) ale był serwisant z "Kratek" i "Kratki" przyznały się do tego wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Ps. Portal jest jednym z najmniejszych w tym rzeźbieniu jakie oferuje Miro Les Foyers i tenże sprzedawca początkowo miał wątpliwości czy normalna Amelia (wcześniej była planowana Amelia z płaszczem wodnym, co zostało zmienione wskutek rad inżyniera co) zmieści się w tym portalu. Na szczęście zmieściła się. A że salon ma zaledwie 250 cm wysokości, to portal wygląda masywnie. Trochę by go optycznie wydłużyło prostokątne lustro ale przed rozbiórką obudowy nie można go kleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 28.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 75 cm szerokosci i 61,5 wysokości, takie są wymiary fasady wkładu ameliaPytam bo kazdy z tych modeli wkładów kratki wygląda podobnie a rózni się powierzchownie głównie wielkością.ten na oko wygląda na mniejszy, ale najprawdopodobniej to rzeczywiscie zasługa wielkosci portalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.03.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2013 Na stronie "Kratek" jest tylko jedna Amelia 25kW powietrzna z dolotem i zwykłą szybą, ale oni wymiarów nie podają. Czy wymiar ma jakieś znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.03.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Na stronie "Kratek" jest tylko jedna Amelia 25kW powietrzna z dolotem i zwykłą szybą, ale oni wymiarów nie podają. Czy wymiar ma jakieś znaczenie? Jeśli pytasz o wymiar.........to ja zapytam Czy wiesz o co pytasz???Są zasady dla których wymiar jest bardzo istotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.03.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 Witam. Na stronie "Kratek" jest tylko jedna Amelia 25kW powietrzna z dolotem i zwykłą szybą, ale oni wymiarów nie podają. http://kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-amelia-25-kw--dolot_ameliad Pierwsza linijka zaraz pod zdjęciami ... jak byk pisze: Wymiary ... Takie rzeczy jak wymiary i specyfikację techniczną wkładów, niemal każdy producent wkładów podaje na stronach internetowych. Wystarczy tylko chcieć znaleźć ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.03.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 http://www.kratki.com/images/szablon/n_Amelia_25kw_wymiary.jpg Tera to już chyba na pewno uwierzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 29.03.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A ja bym swój chiński marmur z radością oddała za ten przecudny kominek-drzewo. Może nie od razu dąb, ale chociaż kwitnąca jabłonka...Gdyby tak mieć salon chociaż na 350 cm. wysoki, już bym pędziła z kasą w zębach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2013 A ja bym swój chiński marmur z radością oddała za ten przecudny kominek-drzewo. Może nie od razu dąb, ale chociaż kwitnąca jabłonka...Gdyby tak mieć salon chociaż na 350 cm. wysoki, już bym pędziła z kasą w zębach. Micula umie też drzewa leżące robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts