Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Witam.

Do "ciepłej zabudowy"nadaje się każdy, natomiast stricte do akumulacji ciepła już nie ... ten o którym piszesz też nie za bardzo.

Ale kafle jak najbardziej cieplutkie będą.

Tylko czasem szkoda ładować w nie tanią zabudowę kaflową najtańsze palenisko ...

Pozdrawiam.

Foreścik po huk te czary mary.

....Do "ciepłej zabudowy"nadaje się każdy........

Po co niepotrzebnie ładować kasę w ciepłą bajerancką obudówkę jak można ja wsadzić w coś innego???I tu zastanawiam się nad tym co np. zmieniłoby u mnie zrobienie ciepłej obudowy ale zostawiając smolucha.Powiedziałeś ,że zawsze mi odpowiesz.słucham.Jednym zdaniem Tylko nie tym z serii eńka. Eniek ty mi się ani waż coś pisać.No chyba ,że jakiegoś swego znanego pierda FM ;);):)

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Proszę mi wybaczyć szczerość................ale on zaraz odjeżdża???;).Cudowne wykonanie, ciepłem ziejące..chyba... Monstrum,które i tu poproszę o wybaczenia daleko odstające od .......kominek.lampka wina...........futro z jenota przed nim i my w uściskach wiecznej miłości.Jeszcze raz przepraszam ale ta nowoczesność jest dla mnie zbyt ostra.Nie wiem i nie znam otoczki która będzie towarzyszyła jemu w pozyskiwaniu ciepełka więc moje spostrzeżenia proszę potraktować jakby ich nie było.To tylko popatrzenie na fotkę i nic więcej.

serdecznie pozdrawiam i bez urazy.

No to ja też się pochwalę, bo pomijając kwestie funkcjonowania z którymi zawsze da się coś zrobić, uważam go za piękny. Wieczorem, gdy pali się w nim ogień, wygląda nader urokliwie.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ab/zc/m1sg/xYr1UB4wGnap4gFKjB.jpg

To sie pogubiłem...Urokliwy smród, czy śmierdzący urok?!:rolleyes:

Też super i nawet estetycznie daleko lepszy od mojego, bo na kolorze ciemnego orzecha nie znać sadzy. Gdybym wiedziała, że ten biały marmur tak intensywnie chłonie sadze, wybrałabym coś popielato-zielonego. Mieli takie. W ogóle sympatycznie urządzony salon, portal kominkowy pasuje do koloru barlinecka. Gdyby jeszcze te pokrowce zdjąć ze stolików.

Dwa powyższe też b. ciekawe, tyle, że nowoczesne

Obiecałem, przestraszyć lub pokazać ( jak kto woli) ,drzewo po barwieniu- wyszła "jesień ". Takie podejście do bryły kominka można kochać lub nienawidzić , najważniejsze ,że nie przechodzi się koło takiego kominka obojętnie. Inwestorom się podoba a Wam?

O rany, jaki piękny !!!!!! I racja, dla tego kominka trzeba zbudować specjalny dom.

Ps. Portal jest jednym z najmniejszych w tym rzeźbieniu jakie oferuje Miro Les Foyers i tenże sprzedawca początkowo miał wątpliwości czy normalna Amelia (wcześniej była planowana Amelia z płaszczem wodnym, co zostało zmienione wskutek rad inżyniera co) zmieści się w tym portalu. Na szczęście zmieściła się. A że salon ma zaledwie 250 cm wysokości, to portal wygląda masywnie. Trochę by go optycznie wydłużyło prostokątne lustro ale przed rozbiórką obudowy nie można go kleić.

Witam.

Na stronie "Kratek" jest tylko jedna Amelia 25kW powietrzna z dolotem i zwykłą szybą, ale oni wymiarów nie podają.

http://kratki.pl/pl/produkt/wklad-kominkowy-amelia-25-kw--dolot_ameliad

Pierwsza linijka zaraz pod zdjęciami ... jak byk pisze: Wymiary ...

Takie rzeczy jak wymiary i specyfikację techniczną wkładów, niemal każdy producent wkładów podaje na stronach internetowych.

Wystarczy tylko chcieć znaleźć ...

Pozdrawiam.

A ja bym swój chiński marmur z radością oddała za ten przecudny kominek-drzewo. Może nie od razu dąb, ale chociaż kwitnąca jabłonka...Gdyby tak mieć salon chociaż na 350 cm. wysoki, już bym pędziła z kasą w zębach.

Micula umie też drzewa leżące robić...;)