Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

a u mnie jutro będzie skończony kominek otwarty,

wybrany bo :

- taki sie nam zawsze bardziej podobał,

- nigdy nie zakładalismy,że będziemy mieć rozprowadzone dodatkowe ogrzewanie z kominka;( no cóz nie po to inwestycja w piec by kombinować

- bo lubimy jak trzeszczy i pachnie

- bo mamy uczucie ,że zamknięty to tak jakby oglądac ogień w tv

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Teraz jak zmniejszone - to OK. Rzeczywiście ślicznie się pali 8) 8) 8)

Jest tak idealnie, że aż zaczynam się zastanawiać, czy to naprawdę płonące drewno, czy gaz? :-?

Ja na razie kominka nie mam - i nie wiadomo czy się go uda zbudować (architekt zapomniał o wyczystce i nie mam na nią miejsca :o :( ). Ale jeśli będzie, to się nim też pochwalę :p

monika - masz rację - za pionowym trzeba nieźle pochodzić :lol: mój to najwyższy ceres firmy austroflamm z boczną szybką. na podnoszoną nie było mnie stać :cry: :cry: :cry:

mamy kominek bez rozprowadzenia ciepła (świadomie) tak więc kwestia mocy nie była brana pod uwagę (pewnie mój ma koło 8-10 chyba

:wink:

z tego co się zorientowałem (a nie ma ich dużo na rynku :D ) niezłej mocy są pionowe kominki spartherm serii arte lub jotul (jeden model chyba harmony czy coś).

ja poszukiwałem wkładu także z dolnym nawiewem zewnętrznym (nie bierze powietrza z pokoju) i to też ograniczało mi wybór kominków.

jak widzisz na fotce poziomy kominek nie wchodził u mnie w grę tak więc byłem i jestem skazany na pionowy ale nie narzekam :lol: