micula 04.05.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 radeczkuTA fotka przenosi w czasie... daje iskrę do rozmowy o czasie. Żeby moja żona chciała się zgodzić na takie klimaty ..ech. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.05.2013 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Po co zaraz klimat zmieniać? Wystarczy żonę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 05.05.2013 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Po co zaraz klimat zmieniać? Wystarczy żonę... Ale ,żeby żona chciała się na to zgodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekczu 05.05.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 radeczku TA fotka przenosi w czasie... daje iskrę do rozmowy o czasie. Żeby moja żona chciała się zgodzić na takie klimaty ..ech. Pozdrawiam moja lepsza połowa też na początku nie podzialała mojego ,,zegarowego,, hobby teraz jest ich 55 ,tak i musiała przywyknąć, ale sraszyłm ją że jest jeszcze na gwarancji i że ją zwrócę, chyba przkonałem ją dopiero słonecznkiem z mojego avatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona210517 07.05.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 witam. czy macie jakieś fajny propozycje kominka zarówno nowoczesnego jak i przytulnego????? wnętrza będą takie jak tutaj , tylko powiedzmy, że nie chcemy dosłownie wszystkiego co do joty zgapiać http://www.archon.pl/images/attachments/0000/4889/dom_w_rododendronach_2_file7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 07.05.2013 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 może coś tu znajdziesz dla siebie http://www.kominki-godzic.pl/galeria/3/5#/?photo=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vito2 13.05.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Ponawniam swoją prośbę.Front kominka otwartego ma wymiary: szer.55 cm wys. 48 cm.Klient zdecydował się na umieszczenie tam wkładu kominkowego.Należy dobrać taki wkład, aby nie naruszać frontu z kafli.Mały to będzie wkład, ale nie mogę znaleźć takiego.Czy ktoś może pomóc w znalezieniu takiego wkładu?Odpowiedź może być na PW.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shiza34 16.05.2013 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 a tak wygląda wkład kratki maja 12Kw cegła ręcznie formowana nevado oranje jeszcze nie skończony ale już nie długo http://imageshack.us/a/img853/4013/zdjcie0013a.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.05.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Ponawniam swoją prośbę. Front kominka otwartego ma wymiary: szer.55 cm wys. 48 cm. Klient zdecydował się na umieszczenie tam wkładu kominkowego. Należy dobrać taki wkład, aby nie naruszać frontu z kafli. Mały to będzie wkład, ale nie mogę znaleźć takiego. Czy ktoś może pomóc w znalezieniu takiego wkładu? Odpowiedź może być na PW. Pozdrawiam. Coś tu napisałem z konkretnym wskazanie parę dni temu, ale to moje pisanie gdziesik znikło... No to już nie będę pisał ponownie tego samego, bo po co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 16.05.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 a tak wygląda wkład kratki maja 12Kw cegła ręcznie formowana nevado oranje jeszcze nie skończony ale już nie długo http://imageshack.us/a/img853/4013/zdjcie0013a.th.jpg Jeżeli chodzi o ładność to mi się podoba. Poczekam jednak o opis tego co w kominku najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shiza34 16.05.2013 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) Opis;) najgorzej było z narożem w tym miejscu nie ma na czym ułożyć cegły a wiem że na kominku nie może to leżeć;)powstał specjalny stelaż który podtrzymuje cegłę szamotową przymocowany jest do sufitu na szpilce fi 12.inny stelaż został zrobiony dla cegły ręcznie formowanej tak samo przymocowany do sufitu na poddaszu mam legary wiec szpilka normalnie jest na śrubie ale wiem że są wytrzymałe kotwy mechaniczne i chemiczne które taki ciężar wytrzymają.dolot powietrza z zewnątrz doprowadzony.;)pali się w kominku super a szamot to wspaniała rzecz;) w razie pytań proszę pytać Edytowane 17 Maja 2013 przez shiza34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 17.05.2013 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Czy w środku masz jakieś "klocki akumulacyjne"? . bo na fotce do góry coś tam dostrzegłem. Kominek ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shiza34 17.05.2013 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 kominek ustawiony jest na płytach szamotowych z boku i nad nim jest cegła szamotowa(produkcja jeszcze PRL nigdy nie używana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolivete 22.05.2013 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Robią mi się tynki i nadszedł czas na rozpoczęcie procesu wyboru kandydatów na wykonawcę ciepłego kominka z DGP. Czy któryś z Szanownych Piszących działa w Warszawie i okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorin 23.05.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Witam serdecznie. Może ktoś z Was ma pomysł na prosty kominek obudowany cały ręcznie formowaną czerwoną cegłą? Od jakiegos czasu szukam inspiracji na taki kominek ,ale niestety nic nie moge znależć. Tak jak napisałam kominek ma być prosty, cały obudowany cegłą, marzy mi się nad paleniskiem taka drewniana belka, która będzie "robić" za półkę no i problem jaki wybrać portal...podobaja mi sie takie ze stali szczotkowanej, ale chyba do tej cegły i drewnianj belki to już za dużo szczęścia na raz... Jeżeli ktoś z Państawa ma taki lub podobny kominek u siebie, lub szukając dla siebie inspiracji natknął się na taki, bardzo proszę o pomoc, zdjęcia mile widziane:yes: Ps. A czy taką cegłę na kominku już po położeniu trzeba czymś zaimpregnować? Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 23.05.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Robią mi się tynki i nadszedł czas na rozpoczęcie procesu wyboru kandydatów na wykonawcę ciepłego kominka z DGP. Czy któryś z Szanownych Piszących działa w Warszawie i okolicach? Ja,ja ja pierwszy .Ja chcę. Ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pistacja_1 24.05.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 taki marmurowy kominek zamowilam do siebie: http://artdevivre.pl/kominek-z-marmuru-blanco-marcel/ nie moge go jeszcze pokazac w gotowej aranzacji, bo to nowy dom i salon dopiero sie mebluje. jak bedzie tylko gotowy, to przesle moje zdj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 30.05.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 (edytowane) shiza,z cegły da się zrobic strop i sklepienia łukowe, a ty się martwisz o wytrzymałość dwóch kawałków sciany nadwieszonych moze łącznie z metr i związanych po srodku.jesli spoiwo jest właściwe powinno się utrzymać samo, więc mozesz raczej spać spokojnie nie widzę natomiast wlotu powietrza Edytowane 30 Maja 2013 przez lecho*ski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 30.05.2013 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 prosty kominek cały z cegły, z belką i portalem z kwasówki...chyba rzeczywiscie za duzo szczęscia na raz Witam serdecznie. Może ktoś z Was ma pomysł na prosty kominek obudowany cały ręcznie formowaną czerwoną cegłą? Od jakiegos czasu szukam inspiracji na taki kominek ,ale niestety nic nie moge znależć. Tak jak napisałam kominek ma być prosty, cały obudowany cegłą, marzy mi się nad paleniskiem taka drewniana belka, która będzie "robić" za półkę no i problem jaki wybrać portal...podobaja mi sie takie ze stali szczotkowanej, ale chyba do tej cegły i drewnianj belki to już za dużo szczęścia na raz... Jeżeli ktoś z Państawa ma taki lub podobny kominek u siebie, lub szukając dla siebie inspiracji natknął się na taki, bardzo proszę o pomoc, zdjęcia mile widziane:yes: Ps. A czy taką cegłę na kominku już po położeniu trzeba czymś zaimpregnować? Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 30.05.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 tertio 55, jesli wejdzie Ponawniam swoją prośbę. Front kominka otwartego ma wymiary: szer.55 cm wys. 48 cm. Klient zdecydował się na umieszczenie tam wkładu kominkowego. Należy dobrać taki wkład, aby nie naruszać frontu z kafli. Mały to będzie wkład, ale nie mogę znaleźć takiego. Czy ktoś może pomóc w znalezieniu takiego wkładu? Odpowiedź może być na PW. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts