niktspecjalny 29.07.2013 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Kominek miculi utrzymany w spokojnym tonie,bardzo mi się podoba.Oryginalnie wyrażone to co autor chciał osiągnąć.Jeśli ktoś szuka inspiracji z drzewem...ma.Jeśli z cegłą ......również.Natomiast kolo SiS to parowozy bez inwencji twórczej.To się nadaje do knajpy i to nie każdej.Utrzymane w jednym tonie ,wielkie kolubryny,bardziej przypominające i kojarzące się z wędzarniami-grillami a niżeli kominkami....................................................i na sali słychać gwizdy :D:lol2:. p.s SiS naucz się wklejania fotek żeby oglądający nie musiał bez potrzeby latać po fotosikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 tak to bywa z kominkami, że jednym się podobają o innym nie. Grunt aby posiadaczom się podobały.PS dzięki za radę... nie te kody kopiowałem....Nie ma FM bez wiewióra:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Może pooglądajmy kominek Wiewióra? Z pewnością jest to połączenie subtelnego smaku i wybitnej architektury, a obcowanie z nią, będzie milowym krokiem w rozwoju niejednego projektanta czy wykonawcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 29.07.2013 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Może pooglądajmy kominek Wiewióra? Z pewnością jest to połączenie subtelnego smaku i wybitnej architektury, a obcowanie z nią, będzie milowym krokiem w rozwoju niejednego projektanta czy wykonawcy... A to ENIOBATURA jest akurat nieeleganckie i takiej personie jak WY zdarzać się nie powinno. Micula wkleił fotkę z kominkiem ceglanym o co prosił mały john i jest bardzo przyjemny w patrzeniu i przypuszczam ,że w rzeczywistości także. SiS wkleił wielki monstra które pozbawione są tego smaczku.Mój kominek jeszcze raz kiedyś wkleję nie po to by Wam udowadniać ,że mam coś cudownego ale po to byście zrozumieli ,że ENIOBATURA jak za Wami galopuje szyderstwo.Powtarzam Branży takie wpadki słowne zdarzać się nie powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 jak za Wami galopuje szyderstwo.Powtarzam Branży takie wpadki słowne zdarzać się nie powinny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) A to ENIOBATURA jest akurat nieeleganckie i takiej personie jak WY zdarzać się nie powinno. Micula wkleił fotkę z kominkiem ceglanym o co prosił mały john i jest bardzo przyjemny w patrzeniu i przypuszczam ,że w rzeczywistości także. SiS wkleił wielki monstra które pozbawione są tego smaczku.Mój kominek jeszcze raz kiedyś wkleję nie po to by Wam udowadniać ,że mam coś cudownego ale po to byście zrozumieli ,że ENIOBATURA jak za Wami galopuje szyderstwo.Powtarzam Branży takie wpadki słowne zdarzać się nie powinny. To nie była szydera, tylko złośliwość. Po tylu latach ślęczenia i dokształcania się w necie, czas nauczyć się takie "drobiazgi" odróżniać... To teraz, również jest złośliwością, tym razem ze sporą dawką szydery... Edytowane 29 Lipca 2013 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Wraca moda na kominki z "cegłów"?! Projekt Jacek Michalak. Realizacja Kominki Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Projekty i realizacja Kominki Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No i coś dla żołądka...cegieł nie za wiele, ale można następnym razem dołożyć Projekt Piotr Porosa, Piotr Batura. Wykonanie Ogrody Porosa, Kominki Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.07.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Projekt Jacek Michalak. Wykonanie Kominki Batura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 teraz tylko kominek wiewióra i pełnia szczęścia:lol2:Fajne i z pewnością funkcjonalne Piotrze te kominki!pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Micula fajny artykuł o kombajnie ogrodowym w Świecie kominków. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 29.07.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Micula fajny artykuł o kombajnie ogrodowym w Świecie kominków. Pozdrawiam. A zauważyłeś pod tytuł ?... jak wybudować kombajn gastronomii gościnnej unikając błędów ,które samemu popełniłem:) Cały czas się uczę... oby tylko od lepszych od siebie! Edytowane 29 Lipca 2013 przez micula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.07.2013 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 A zauważyłeś pod tytuł ?... jak wybudować kombajn gastronomii gościnnej unikając błędów ,które samemu popełniłem:) Cały czas się uczę... oby tylko od lepszych od siebie! Wielki szacun za te słowa. Są ponoć już tacy w branży co wszelakie wiadomości i doświadczenia, według siebie posiedli. No ale najważniejsze i podstawowe dla mnie: Ciągle czekam na szkic nowego projektu... (Jaworzno) bo sezon grzewczy nieubłaganie nadchodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.07.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 Podobna jak wyżej obudowa - bryła, wykonana z TERMO płyt szamotowych TPS Wkład kominkowy UNICO Dragon 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 29.07.2013 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 A zauważyłeś pod tytuł ?... jak wybudować kombajn gastronomii gościnnej unikając błędów ,które samemu popełniłem:) Cały czas się uczę... oby tylko od lepszych od siebie! dokładnie, człowiek całe życie się uczy.Nie popełnia błędów ten kto nic nie robi. Ukłony dla ciebie WaldeK oraz dla reszty pracujących z ogniem! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.07.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) a to już starsza realizacja z czerwca... Wkład UNICO Dragon 2 Od kominka do kominka i jakoś czas i nie tylko, leci... Edytowane 29 Lipca 2013 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 29.07.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 No ale najważniejsze i podstawowe dla mnie: Ciągle czekam na szkic nowego projektu... (Jaworzno) bo sezon grzewczy nieubłaganie nadchodzi... Z pewną odrobiną nieśmiałości przedstawiam jedno z dzieł Hundertwasera ,które chciałbym zaadoptować jako kominek w "Betlejem". Mam zgodę księdza Mirosława na wykonanie kominka ,którego inspiracją będzie TA budowla ( wieża widokowa na południu Niemiec) Dla mnie odlot! Od dłuższego czasu myślę jak złapać właściwe proporcje i w jaki sposób wykonać zdobienia ( mam dwie koncepcje) Teraz wiesz dlaczego pytałem Ciebie o możliwość wykonania "grzybkowych daszków". POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 29.07.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 (edytowane) Myślę, że damy radę i temu. No ale Ty zaprawdę, sobie teraz dałeś zadanie.... piknie główkuj bo widzę, unikalny kominek wyjdzie Pozdrawiam do 10 sierpnia Wiem, też że sprawy materiałowe się rozjaśniają i zadanie staje się prostsze i bliższe finału Edytowane 29 Lipca 2013 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 29.07.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2013 A ja dorzucę jeszcze coś od siebie … i nie będzie to takie ładne jak kominki powyżej, będzie rzeczywiste: fot 1 komin ceramiczny po pożarze sadzy fot. 2 to co zostało z zabudowy gips – karton – wełna generalnie straszny syf, dobrze, że coraz rzadziej używa się takich materiałów zarówno jeżeli chodzi o kominy jak i kominki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts