lagerfeld 09.05.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 (Jak ja Wam zazdroszczę, że już tak daleko jesteście...) witaj joasiu i dziękuję !!!! niby daleko ale wcale nie blisko - ślimaczy się to wszystko w tej wykończeniówce. ekipy nie ma bo dziengów brak dziengi są to ekipa akurat zajęta i tak od kilku miesięcy... wiesz przecież, że nie mamy zbytniego bata do wyprowadzki a wprowadzać się tak na surowo - trochę się nie chce może podjedziecie do nas z młodymi na wizję lokalną zapraszamy !!! namiary przecież masz chyba pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 09.05.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 A oto mój kominek - zainspirowany jednym ze zdjęć z tego wątku http://img139.imageshack.us/img139/3564/salon077hn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 10.05.2006 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Śmieszku! Bardzo ładny ten Twój kominek. A z czego są wykonane te półokrągłe elementy? Bo rozumiem, że ten rudy na ścianie to jakiś marmur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aida77 10.05.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 A nasz tak http://foto.rogucki.com/piskosch/budowa/kominek2.jpg Rewelacja, bardzo mi się podoba To także mój faworyt, może tylko kolorystyka nieco inna byłaby u mnie I mój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promiseland 11.05.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja znalazłam sobie to już dawno i pochorowałam się. Tak się uparłam że przekonałam mojego ślubnego. Mamy już wykonawcę a w następną sobotę jadę wybierać płytę. Co o tym myślicie? http://img512.imageshack.us/img512/6672/kominek9kt.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 11.05.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 promiseland no ten kominek fiu, fiu, zaszalałaś. Ale czy on jest do zrobienia? Taki jakiś wydaje mi się awykonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promiseland 11.05.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 promiseland no ten kominek fiu, fiu, zaszalałaś. Ale czy on jest do zrobienia? Taki jakiś wydaje mi się awykonalny Bez najmniejszego problemu. Mój mąż robi w kamieniu więc miałam trochę łatwiej. Sam komin to zwykły, otwarty murowany kominek bez wkładu. Płyta tylko wymaga obrobienia i impregnacji. Problem był, że uparłam się aby te płyty były otwierane (kazda bedzie ok 250 kg) ale już to rozwiązaliśmy z lewego boku, będą otwierane szklane drzwi, do czyszczenia itd. A przy okazji ogień będzie widoczny z jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fatsia 12.05.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Ja znalazłam sobie to już dawno i pochorowałam się. Tak się uparłam że przekonałam mojego ślubnego. Mamy już wykonawcę a w następną sobotę jadę wybierać płytę. Co o tym myślicie? http://img512.imageshack.us/img512/6672/kominek9kt.th.jpg Kominek piekny! Z niecierpliwoscia bede czekala zdjecia calego wnetrza, ciekawa jestem jak zaplanujesz reszte mebli przy tak absorbujacym wnetrze kominku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
promiseland 12.05.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Fatsia Chcę połączyć trochę starego z nowym . Mam meble z ciemnego drewna, w tym piękną 100-letnią komodę i reszta w tym stylu. Kanapa natomiast bardzo prosta, jasna skóra. Ściany też jasne a podłoga gres łączony z deską barlinecką. Tonacja uzależniona od koloru kamienia jaki wybiorę na kominek. To moje zamierzenia. Efekty pokażę za 4 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejZdzis 12.05.2006 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 czy ktoś z Was orientuje się ile może kosztować płyta konstrukcyjno-izolacyjna która ma posłużyc jaki wykończenie kominka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magalena 18.05.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Skoro "kominki nasze" to i mój dołączę: http://images3.fotosik.pl/67/95f4d91182037a45.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śmieszek 21.05.2006 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Śmieszku! Bardzo ładny ten Twój kominek. A z czego są wykonane te półokrągłe elementy? Bo rozumiem, że ten rudy na ścianie to jakiś marmur? Agnieszek, to stiuk, taki rodzaj zacierki, tynku...nie bardzo wiem jak to nazwać. Same elementy wykonane zostały z płyty gk i na nią nałożony stiuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 22.05.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A u mnie coś takiego od roku stoi i jak ktoś lubi wszystko na wysoki połysk to nie polecam płyty w kominku z piaskowca. http://www.republika.pl/fhuviva/images/kominek.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 22.05.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 ...skoro kominki to i ja się dołączę ze swoim... http://foto.onet.pl/upload/12/28/_597879_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 22.05.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Agnieszek, to stiuk, taki rodzaj zacierki, tynku...nie bardzo wiem jak to nazwać. Same elementy wykonane zostały z płyty gk i na nią nałożony stiuk. A jak się sprawdza stiuk nad kominkiem? czy łatwo utrzymać czystość? Nie niszczy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 22.05.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Nie wiem czy o taki stiuk chodzi, ale u sądziadów stiuk to zajebiście śliska powierzchnia i z tego co widzę to na mokro można to wycierać jak polakierowany stół. juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 22.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Szukam namiarów na dobrego kominkarza. Dobrze by było, żeby nie był też drogi. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.05.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jak wam sie podoba mój kominek z miodowo żółtej cegly klinkierowej, kratki nawiewne umiescilem po bokach żeby nie "zkaszanić" efektu, nie jest to może wyszukany model, ale dosc klasycznie i fajnie wyglada byl przy tym tani, dobrze akumuluje ciepło a to za sprawą wkładu tarnava 16 kw polecam! Bardzo komfortowy w obsłudze. http://gawel.photosite.com/KOMINEK/stycze__2007_012.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 22.05.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Szukam namiarów na dobrego kominkarza. Dobrze by było, żeby nie był też drogi. Możecie kogoś polecić? Może powiedz jaki typ kominka Cię interesuje jaki przedział cenowy, no i na kiedy? Moj kominek na zdjęciu w poście powyżej robił Pan Janusz z Warszawy. Robi kominki z innych również z innych materiałów, ponadto ładnie układa kafelki, panele i w ogóle to złota rączka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 22.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 A jak wam sie podoba mój kominek z miodowo żółtej cegly klinkierowej A pochwalisz sie jaka to cegla ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts