Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

(Jak ja Wam zazdroszczę, że już tak daleko jesteście...)

witaj joasiu i dziękuję !!!!

niby daleko ale wcale nie blisko :lol: - ślimaczy się to wszystko w tej wykończeniówce. ekipy nie ma bo dziengów brak :wink: dziengi są to ekipa akurat zajęta :lol: :lol: i tak od kilku miesięcy...

wiesz przecież, że nie mamy zbytniego bata do wyprowadzki a wprowadzać się tak na surowo - trochę się nie chce :lol: :lol:

może podjedziecie do nas z młodymi na wizję lokalną :lol: zapraszamy !!! namiary przecież masz :D chyba :wink:

pzdr

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

promiseland no ten kominek fiu, fiu, zaszalałaś. Ale czy on jest do zrobienia? Taki jakiś wydaje mi się awykonalny :roll:

Bez najmniejszego problemu. Mój mąż robi w kamieniu więc miałam trochę łatwiej. Sam komin to zwykły, otwarty murowany kominek bez wkładu. Płyta tylko wymaga obrobienia i impregnacji. Problem był, że uparłam się aby te płyty były otwierane (kazda bedzie ok 250 kg) ale już to rozwiązaliśmy z lewego boku, będą otwierane szklane drzwi, do czyszczenia itd. A przy okazji ogień będzie widoczny z jadalni. :lol:

Ja znalazłam sobie to już dawno i pochorowałam się. Tak się uparłam że przekonałam mojego ślubnego. Mamy już wykonawcę a w następną sobotę jadę wybierać płytę. Co o tym myślicie?

http://img512.imageshack.us/img512/6672/kominek9kt.th.jpg

Kominek piekny! Z niecierpliwoscia bede czekala zdjecia calego wnetrza, ciekawa jestem jak zaplanujesz reszte mebli przy tak absorbujacym wnetrze kominku?

Fatsia

Chcę połączyć trochę starego z nowym . Mam meble z ciemnego drewna, w tym piękną 100-letnią komodę i reszta w tym stylu. Kanapa natomiast bardzo prosta, jasna skóra. Ściany też jasne a podłoga gres łączony z deską barlinecką. Tonacja uzależniona od koloru kamienia jaki wybiorę na kominek. To moje zamierzenia. Efekty pokażę za 4 miesiące :wink:

Śmieszku! Bardzo ładny ten Twój kominek. A z czego są wykonane te półokrągłe elementy? Bo rozumiem, że ten rudy na ścianie to jakiś marmur?

Agnieszek, to stiuk, taki rodzaj zacierki, tynku...nie bardzo wiem jak to nazwać. Same elementy wykonane zostały z płyty gk i na nią nałożony stiuk.

A jak wam sie podoba mój kominek z miodowo żółtej cegly klinkierowej, kratki nawiewne umiescilem po bokach żeby nie "zkaszanić" efektu, nie jest to może wyszukany model, ale dosc klasycznie i fajnie wyglada byl przy tym tani, dobrze akumuluje ciepło a to za sprawą wkładu tarnava 16 kw polecam! Bardzo komfortowy w obsłudze. :wink:

http://gawel.photosite.com/KOMINEK/stycze__2007_012.jpg

Szukam namiarów na dobrego kominkarza. Dobrze by było, żeby nie był też drogi. :wink: Możecie kogoś polecić?

Może powiedz jaki typ kominka Cię interesuje jaki przedział cenowy, no i na kiedy? Moj kominek na zdjęciu w poście powyżej robił Pan Janusz z Warszawy. Robi kominki z innych również z innych materiałów, ponadto ładnie układa kafelki, panele i w ogóle to złota rączka. :D