Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

bohusz

Wrzuć fotkę jeszcze nie zabudowanych "MAGAZYNÓW"

No właśnie jak tam zaszedłem w czasie mojego spaceru, to "magazyny" były już zabudowane...

Sam byłem ciekaw o co chodzi z tymi magazynami i spytałem. Powiedzieli mi, że są pokazane na stronie i stoją gdzieś w firmie aby ciekawscy ludzie sobie mogli pooglądać...

• 4 weeks później...

Witam ostatnio często zerkam na wykonanie kominka w takim stylu ... Hmmm niestety cegieł w takim odcieniu nie mogę odszukać ;) ... Wizja kominka akumulacyjnego ( bez kafli ) , w fazie projektu wykonawcy nalezało by już przedstawic swoje wyobrażenie w tym temacie ;)..... A może jednak kafle :/

wycieczka 062.jpg

Mam do Was prośbę o doradztwo co zrobić z takim fantem.

1. Mamy bardzo fajny kominek o zaokrąglonych narożnikach.

2. Najpierw był kominek a później podłoga z płytek drewnopodobnych.

3. Na całym parterze będą białe listwy przypodłogowe.

Jest problem jak wykończyć przy podłodze słup i kominek. Niestety płytki nie są docięte na styk i są między kominkiem a płytką nieregularne szparki. Moi wykonawcy sugerują objechać słup i kominek taką białą listwą przypodłogową ale obawiamy się, że wtedy cały kształt kominka straci swój urok.

Proszę o pomoc i mądre sugestie/pomysły :)

DSC02345.JPG

DSC02353.JPG

kominek od frontu jest taki:

http://www.nordpeis.no/var/nordpeis/storage/images/products/fireplace/straightwall/stockholm-h/stockholm-hi/120322-1-nor-NO/Stockholm-HI_contentfull.jpg

Edytowane przez kubawesol

zdjęcie nr 3 - Kozak i Sarmata w jednym.

o to za wymiennik?

Co? Satrapa?!...:cool:

Wymiennik to puszka z blachy z przegrodą na środku. Kanał w dół, zakręt i do góry. Całkiem przyzwoity odzysk. Przy dobrym 5-6 metrowym kominie można podłączyć baterię 2-3 sztuk takich puszek. Wówczas należy jednak zastosować tzw. krótki obieg rozpałowy.

zdjęcie nr 3 - Kozak i Sarmata w jednym.

o to za wymiennik?

Niebawem, bo już z początkiem 2014 roku będą wymienniki z masami akumulacyjnymi około 450 kg.

Niewielki rozmiar, prostota montażu, bezpieczeństwo i funkcjonalność - to jedne z głównych założeń.

Nie nie trzeba będzie nic murować, sklejać, brudzić się.... instalacja na sucho - to też podstawowe założenie.

No i również cena będzie atrakcyjna.

Montaż na miejscu i składanie wymiennika - intuicyjne, szybkie (nie wymaga szkoleń, przeszkoleń, egzaminów, dodatkowych papierów uprawniających....

Więcej po naszej przerwie urlopowej :16-12-2013 do 07-01-2014

Pozdrawiam

ZAKOPANE-Od-149-zl-za-3-lub-4-dniowy-wypoczynek-dla-2-3-lub-4-osob-725177-regular.jpg

Edytowane przez bohusz