Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Fajny, tylko roboty z takimi troszkę jest.

Ostatnio miałem okazję potrenować.

Witam, Nowoczesny dom ,Pani projektant i te sprawy i ja.... z zadaniem wykonania kominka na 3 strony. Zastosowałem włoski wkład MCZ ( szyba podnoszona), obudowa ceramiczna na nią przyklejone płytki ceglane ( przed fugowaniem). Dodatkowo płytki "zeszły" także na boczne ściany za wkładem razem ok 10 mkw.. Wkład ok.100cm szerokości. Zastosowałem jeszcze jeden "myk" z przejściem przewodu kominowego na 1 piętro aby zrobić "mini ciepły kącik"

1-IMG_20140704_144007.jpg

Edytowane przez micula

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam być szczery?

Witam,

Liwko -To było do mnie?

Wal śmiało...ale ciągle ,że micula te drzewa i drzewa ..to zrobiłem coś innego . Jednak udało się wrócić do korzeni i powstało drzewo-kominek ciepły z dogrzewaczem "Jeleń" co je z kolegami zrobiłem w Goreniu Dużym w "Zielonej Szkole" . A i piec chlebowy"wiewiórka"na "żołędziu" przy okazji też. A o zegarze analematycznym w nie wspomnę.Tyle kiczu na raz ...będzie używanie:)

1-DSC_0797.jpg

1-DSC_0792.jpg

1-DSC_0709.jpg

1-DSC_0742-001.jpg

DSC_0595.jpg

Edytowane przez micula

Nieprzyjemne zdarzenia. Waldemar szkoda, że "omijasz" moją firmę. Bywa, że zleceń mamy za dużo. BOHUSZ

Witaj Bohuszu,

Dzięki za zaproszenie.Dzięki Bogu tu na miejscu też mamy trochę roboty.

Jest ciepło ,ale na razie" dajemy radę". Tak się rodzi: KOMINEK ,wędzarnie 2 x i piec chlebowy.

1-k3.jpg

1-k1.jpg

1-k2.jpg

Witaj Bohuszu,

Dzięki za zaproszenie.Dzięki Bogu tu na miejscu też mamy trochę roboty.

Jest ciepło ,ale na razie" dajemy radę". Tak się rodzi: KOMINEK ,wędzarnie 2 x i piec chlebowy.

Trochę piachu przerobiliście...:cool:

• 4 weeks później...
Czyli baggi jest wykonawca...wolna dygresja sa tacy co czytaja watek od poczatku...kilkadziesiat postow wstecz w 2009 upieral sie ze nie jest...eh

Na FM jestem od 2007 , wykonawcą kominków od 1998 i nie przypominam sobie aby np. inwestor lub trudność wykonywanego zlecenia lub coś innego doprowadziło mnie do stanu w którym zaprzeczałem że buduje kominków.

Pozdrawiam Szulak Stanisław

Na FM jestem od 2007 , wykonawcą kominków od 1998 i nie przypominam sobie aby np. inwestor lub trudność wykonywanego zlecenia lub coś innego doprowadziło mnie do stanu w którym zaprzeczałem że buduje kominków.

Pozdrawiam Szulak Stanisław

kominki dla każdej rodzinki - temat na fm założyłem w 2007