micula 12.07.2014 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 (edytowane) Fajny, tylko roboty z takimi troszkę jest. Ostatnio miałem okazję potrenować. Witam, Nowoczesny dom ,Pani projektant i te sprawy i ja.... z zadaniem wykonania kominka na 3 strony. Zastosowałem włoski wkład MCZ ( szyba podnoszona), obudowa ceramiczna na nią przyklejone płytki ceglane ( przed fugowaniem). Dodatkowo płytki "zeszły" także na boczne ściany za wkładem razem ok 10 mkw.. Wkład ok.100cm szerokości. Zastosowałem jeszcze jeden "myk" z przejściem przewodu kominowego na 1 piętro aby zrobić "mini ciepły kącik" Edytowane 12 Lipca 2014 przez micula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.07.2014 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Mam być szczery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 13.07.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 (edytowane) Mam być szczery? Witam, Liwko -To było do mnie? Wal śmiało...ale ciągle ,że micula te drzewa i drzewa ..to zrobiłem coś innego . Jednak udało się wrócić do korzeni i powstało drzewo-kominek ciepły z dogrzewaczem "Jeleń" co je z kolegami zrobiłem w Goreniu Dużym w "Zielonej Szkole" . A i piec chlebowy"wiewiórka"na "żołędziu" przy okazji też. A o zegarze analematycznym w nie wspomnę.Tyle kiczu na raz ...będzie używanie:) Edytowane 13 Lipca 2014 przez micula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 13.07.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2014 Witam. Drzewo wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 14.07.2014 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Drzewo wymiata Może gdzieś w Twoim rejonie,ktoś zechciałby mieć takie drzewo ? Z "powalonych pniaków" można zrobić super siedziska. Może jakieś przedszkole ,świetlica ...Pani będzie czytała książeczki dzieciom:) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 14.07.2014 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 Witam. Drzewo wymiata WITAM i POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANIEL SIS 14.07.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2014 WITAM i POZDRAWIAM Hej Waldku. Czy masz zdjęcia tego kominka z Krakowa z tą kopułą miedzianą? Chetnie zobaczę to dzieło. Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 21.07.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Hej Waldku. Czy masz zdjęcia tego kominka z Krakowa z tą kopułą miedzianą? Chetnie zobaczę to dzieło. Pozdrawiam serdecznie!!! Nie rozliczyli się ze mną za robotę z Marianem za kopułę miedzianą i nikogo nie wpuszczają . Tak to jest z Bogatymi ... Waldemar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 22.07.2014 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Nieprzyjemne zdarzenia. Waldemar szkoda, że "omijasz" moją firmę. Bywa, że zleceń mamy za dużo. BOHUSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 27.07.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Nieprzyjemne zdarzenia. Waldemar szkoda, że "omijasz" moją firmę. Bywa, że zleceń mamy za dużo. BOHUSZ Witaj Bohuszu, Dzięki za zaproszenie.Dzięki Bogu tu na miejscu też mamy trochę roboty. Jest ciepło ,ale na razie" dajemy radę". Tak się rodzi: KOMINEK ,wędzarnie 2 x i piec chlebowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 27.07.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witaj Bohuszu, Dzięki za zaproszenie.Dzięki Bogu tu na miejscu też mamy trochę roboty. Jest ciepło ,ale na razie" dajemy radę". Tak się rodzi: KOMINEK ,wędzarnie 2 x i piec chlebowy. Trochę piachu przerobiliście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 30.07.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Kafle z Siemiatycz .http://images66.fotosik.pl/43/bf2336037e495f23med.jpg Projekt inwestorski .Wykonanie mom renkom uczynione zostało.Pozdrowienia Forestowi przesyłam za natchnieni duchowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 30.07.2014 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2014 Bokiem bedzie tako ,bedzie tako zapisywuje. http://images66.fotosik.pl/43/d6493357040fa2demed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micula 02.08.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 Trochę piachu przerobiliście... Jedziemy na historycznie potwierdzonym materiale! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
questa 25.08.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Czyli baggi jest wykonawca...wolna dygresja sa tacy co czytaja watek od poczatku...kilkadziesiat postow wstecz w 2009 upieral sie ze nie jest...eh Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez questa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 26.08.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak czasami bywa że ..oliwa na wierzch wypływa .... A swoją droga baggi tak często buduje w okolicach grodziska Mazowieckiego a nas jakoś nie odwiedza .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.08.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Czyli baggi jest wykonawca...wolna dygresja sa tacy co czytaja watek od poczatku...kilkadziesiat postow wstecz w 2009 upieral sie ze nie jest...eh Na FM jestem od 2007 , wykonawcą kominków od 1998 i nie przypominam sobie aby np. inwestor lub trudność wykonywanego zlecenia lub coś innego doprowadziło mnie do stanu w którym zaprzeczałem że buduje kominków. Pozdrawiam Szulak Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.08.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak czasami bywa że ..oliwa na wierzch wypływa .... A swoją droga baggi tak często buduje w okolicach grodziska Mazowieckiego a nas jakoś nie odwiedza .. Przy najbliższej sposobności odwiedzę . Pozdrawiam Stanisław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.08.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Na FM jestem od 2007 , wykonawcą kominków od 1998 i nie przypominam sobie aby np. inwestor lub trudność wykonywanego zlecenia lub coś innego doprowadziło mnie do stanu w którym zaprzeczałem że buduje kominków. Pozdrawiam Szulak Stanisław kominki dla każdej rodzinki - temat na fm założyłem w 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pytka 01.09.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Tak sobie czytam ze beton to pyli i nada jakieś płytki położyć,a co ze ścianą za kominkiem[wewnątrz zabudowy] ja mam tynk cem-wapienny.Ten to też chyba pyli.Cym zabezpieczyć?Odpowiedzcie dobrzy ludzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts