compi 25.12.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Powyżej masz Bohusza od Unico. Pewnie coś poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.12.2014 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Powyżej masz Bohusza od Unico. Pewnie coś poradzi. Jeżeli szyba popękana, co tu radzić, trzeba jedynie określić przyczynę. Nie wiem jaki model wkładu UNICO, gdzie i kiedy był kupowany i gdzie jest zainstalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 26.12.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Napisz ile wymieniłeś szyb na gwarancji, Master określi rachunek prawdopodobieństwa co do kosztów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 26.12.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) produkcja 26.08.2013 sprzedaż 05.09.2013 Instalowała firma z Częstochowy Kominki - AKA Model 313 Hermes 2 Modern Fotki poniżej. Dziwi mnie to najbardziej, że praktycznie nie było jeszcze temperatury żadnej. Podpałka nie zdążyła się jeszcze wypalić... A paliłem w tym kominku wcześniej już nie raz. Edytowane 26 Grudnia 2014 przez MasterCheat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.12.2014 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Ktoś za bardzo przyłożył się podczas dokręcania blaszek mocujących szybę. Pęknięcia wyraźnie mają swoje źródło w tych miejscach. Takie blaszki w dobrych wkładach przestały być modne z 10 lat temu. Warto by przy okazji inwestycji w kosmiczne refraboksy, zadbać w pierwszej kolejności o bardziej przyziemne sprawy... Znów się naraziłem... AKA, Unico - to porządne firmy. Zadzwoń, pogadaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 26.12.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Czyli rozumiem, że był kupowany nie za pośrednictwem mojej firmy. Powinieneś kontaktować się z firmą instalatorską, lub bezpośrednio z producentem. Pozdrawiam Ktoś za bardzo przyłożył się podczas dokręcania blaszek mocujących szybę. Pęknięcia wyraźnie mają swoje źródło w tych miejscach. Takie blaszki w dobrych wkładach przestały być modne z 10 lat temu. Warto by przy okazji inwestycji w kosmiczne refraboksy, zadbać w pierwszej kolejności o bardziej przyziemne sprawy... Znów się naraziłem... A więc nie orientujesz się kompletnie. Nie, nie raziłeś się bo czym... jesteś ustawiony jedynie na dalekiej pozycji próbującego oceniać i krytykować. Wygodna daleka pozycja. Cóż Ci znów REFRABOXY przeszkadzają.... Pozdrawiam z mobilnej koordynacji i monitorowania wpisów na forum Muratora. Zima za oknem na całego Edytowane 26 Grudnia 2014 przez bohusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.01.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 z ciekawości - na jakiej ulicy w Osowcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 19.01.2015 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2015 z ciekawości - na jakiej ulicy w Osowcu? Nie wiem czy tak dokładnie mogę podać . Zapytam klientki i jesli sie zgodzi to dam namiar .Napisz do mnie na: [email protected] Pozdrawiam Stansiąłw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckom 21.01.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Jak z kamienia i nowoczesny to może taki?http://www.kominkimyslowice.pl/Obrazki/galeria/kominek-nowoczesny25.jpg Edytowane 21 Stycznia 2015 przez mckom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.01.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Bardzo ładny kominek mckom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mckom 21.01.2015 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Bardzo ładny kominek mckom Dziękuje aLien01 mamy tego dużo więcej, może będzie jeszcze okazja coś zaprezentować z tego tutaj na forum pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamaki 21.01.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 mckom, a pokazałbyś zbliżenia połączenia kamienia na narożniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.01.2015 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jak z kamienia i nowoczesny to może taki? http://www.kominkimyslowice.pl/Obrazki/galeria/kominek-nowoczesny25.jpg Klient nie oszczędzał na ilości kamienia to i efekt dobry.. Pokaż jeszcze fotki z widoczną cyrkulacją powietrza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 25.01.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Ktoś za bardzo przyłożył się podczas dokręcania blaszek mocujących szybę. Pęknięcia wyraźnie mają swoje źródło w tych miejscach. Takie blaszki w dobrych wkładach przestały być modne z 10 lat temu. Warto by przy okazji inwestycji w kosmiczne refraboksy, zadbać w pierwszej kolejności o bardziej przyziemne sprawy... Znów się naraziłem... AKA, Unico - to porządne firmy. Zadzwoń, pogadaj... Sprawa się wyjaśniła. Problemem był sznurek. A konkretnie jego stwardnienie od środków do czyszczenia szyb kominkowych i brak wymiany przez nowym sezonem grzewczym. Udało się dogadać z producentem na szybę za połowę ceny. do tego oczywiście wymieniłem też sznurek i na razie jest cacy A sznurek stary faktycznie twardy i aż się kruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.01.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Sprawa się wyjaśniła. Problemem był sznurek. A konkretnie jego stwardnienie od środków do czyszczenia szyb kominkowych i brak wymiany przez nowym sezonem grzewczym. Udało się dogadać z producentem na szybę za połowę ceny. do tego oczywiście wymieniłem też sznurek i na razie jest cacy A sznurek stary faktycznie twardy i aż się kruszył. Dlatego stosuję rozwiązania nowocześniejsze, w których o twardnieniu sznurka myśli producent, nie przerzucając tego na klienta. Takie rozwiązania ma np Hajduk, chyba Robiren, najnowsza seria Kratek "Nadia"...To tak na szybko...Coraz więcej firm na takie rozwiązania przechodzi. Drogę pokazali jak zwykle Niemcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 26.01.2015 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 http://images8.fotosik.pl/2960/038c276f3670daafmed.jpg Ładne kwiatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.01.2015 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam.Piotr ... nieśmiało zwrócił bym uwagę, że w palenisku u MasterCheat'a sznury (a właściwie taśmy) są po zewnętrznej stronie szkła i nie mają styczności z płynem do mycia szyb ... pomimo tego ich wygląd (oraz ramki drzwiczek i samej szyby) na zdjęciach u MasterCheat'a jest taki że aż ciśnie się samo pytanie o tzw. kulturę techniczną użytkowania urządzenia na które wydaje się całą masę własnych, ciężko zarobionych pieniążków ...Znasz jakiegokolwiek producenta samochodów, który uznaje gwarancję jeżeli ktoś świadomie leje wodę do baku żeby było "więcej", a karoserię szoruje się środkiem po którym z rąk złazi skóra ?MasterCheat ... weź no szybciutkko powiedz nam ile razy w tygodniu myjesz szybę we wkładzie i czy tego samego płynu używasz do mycia szyby po zewnętrznej stronie ? No i kiedy kupujesz drewno którym palisz ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.01.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Ależ oczywiście. Jak najbardziej zgadzam się z Tobą, nawet śmiało... Aczkolwiek bez związku z tym co napisałem. Popatrz sobie na rozwianie w Nadii, i w tym modelu o którym dyskusja.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MasterCheat 26.01.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Witam. Piotr ... nieśmiało zwrócił bym uwagę, że w palenisku u MasterCheat'a sznury (a właściwie taśmy) są po zewnętrznej stronie szkła i nie mają styczności z płynem do mycia szyb ... pomimo tego ich wygląd (oraz ramki drzwiczek i samej szyby) na zdjęciach u MasterCheat'a jest taki że aż ciśnie się samo pytanie o tzw. kulturę techniczną użytkowania urządzenia na które wydaje się całą masę własnych, ciężko zarobionych pieniążków ... Znasz jakiegokolwiek producenta samochodów, który uznaje gwarancję jeżeli ktoś świadomie leje wodę do baku żeby było "więcej", a karoserię szoruje się środkiem po którym z rąk złazi skóra ? MasterCheat ... weź no szybciutkko powiedz nam ile razy w tygodniu myjesz szybę we wkładzie i czy tego samego płynu używasz do mycia szyby po zewnętrznej stronie ? No i kiedy kupujesz drewno którym palisz ? Pozdrawiam. Średnio to tak raz na tydzień od wewnątrz. Środek czyszczący "Kominek" z Leroya. Tani ale mega skuteczny jeśli chodzi o usuwanie brudu. Kupiełm ostatnio też "Kominek" ale w Obi i niestety jest dużo gorszy. Drewna do palenie nie kupowałem na razie. Palę dębami, które wyciąłem 2 lata temu przed budową domu. Po zewnętrznej stronie? chmmm... a co tu myć? szmatką kurz przetrzeć raz na jakiś czas... Co do sznurka pod szybą jak środek czyszczący (piana) spływa z szyby (no bo po nałożeniu trzeba odczekać kilka minut), to dużo zbiera się na dole i podciąga do tego sznurka. Wcześniej nie zwróciłem na to w ogóle uwagi. Inna sprawa, że nie miałem instrukcji obsługi do Kominka, bo piękna płytka, którą otrzymałem razem z wkładem niestety była pusta i nawet do głowy mi nie przyszło, że trzeba co sezon takie coś jak sznurek wymieniać. ps. jak puszczę kominek na full (otworze dolot na maxa) i się tak podhajcuje jakiś czas to się samo czyści i szyba i wkład w środku. Niestety wtedy się robi tak gorąco, że się nie da wytrzymać.... Więc zwykle niestety muszę palić tak, że powietrze dolotowe na minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 26.01.2015 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Dodam tylko, że idea wymieniania sznurka amortyzującego szybę co roku to dla mnie idiotyzm. Należy tak konstruować mocowanie szkła, by takich czynności unikać. Ryzyko zbicia szyby narożnej giętej jest spore, koszt jej zakupu niemały a wołanie serwisu co jakiś czas - popadaniem w kolejną paranoję. Skoro można bezproblemowo konstruować drzwi, trzeba podglądać jak to robią inni. Tym bardziej, że od podglądania i tak każda produkcja się zaczęła ( z wyjątkiem pierwszej...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts