Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

Jak z kamienia i nowoczesny to może taki?

http://www.kominkimyslowice.pl/Obrazki/galeria/kominek-nowoczesny25.jpg

Możesz coś poopowiadać o tym wkładzie i w ogóle o całości.Piękny chyba coś takiego szukamy.Piękny.Interesują mnie wszystkie połączenie i wnętrze.Poopowiadaj coś o tym.Bardzo proszę.

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie no spoko, nie chciałem za ostro pojechać, po prostu niedawno byłem u dziadków na cmentarzu i tak mi się skojarzyło; po prostu nie mógłbym mieć u siebie takiego kamienia; ani w sumie większości kamieni jakie daje się tradycyjnie w obudowach :/

kater-acme pokaż swój zobaczymy czym on może wystraszyć.Tak wiesz dla równowagi by przykrości właścicielowi nie sprawiać.No wklejaj sam go opiszę.:yes::D

Szkoda że nigdy nie skorzystałeś z zaproszenia .

Niedługo organizujemy w Żabiej Woli szkolenie , mamy zgłoszone już 25 osób...

NIe skorzystałem bo Sam wiesz jak jest. Wstajesz 6.00 ryjesz do 20.00 i tak przez kilka dni .Kończysz ostatniego o 18 stej i chcesz jak najszybciej spotkac sie z dziecmi.

Taki żywot.

Szkolenie ? Kiedy i z jakich tematów?

Pozdrawiam Stanisłąw

Panowie mam pytanie. Posiadam kominek DOVRE 2175 z wkładkami ceramicznymi.

Panowie którzy mi go montowali zrobili rozprowadzenie ciepłego powietrza rurami spiroflex.

Po rozpaleniu i rozgrzaniu kominka jest dziwny nieprzyjemny zapach. paliłem już 2 sezony więc już się chyba wygrzał wkład. Nie palę codziennie tylko sporadycznie ale ten zapach sprawia że robię to coraz rzadziej. Czy te rury mogą być powodem brzydkiego zapachu?

Panowie którzy mi go montowali zrobili rozprowadzenie ciepłego powietrza rurami spiroflex.

Po rozpaleniu i rozgrzaniu kominka jest dziwny nieprzyjemny zapach. paliłem już 2 sezony więc już się chyba wygrzał wkład. Nie palę codziennie tylko sporadycznie ale ten zapach sprawia że robię to coraz rzadziej. Czy te rury mogą być powodem brzydkiego zapachu?

Zdjęcie kominka w całej krasie oraz wewnatrz, przydatne być mogą.

Zdjęcie kominka w całej krasie oraz wewnatrz, przydatne być mogą.

W tej chwili nie nie mogę strzelić fotek bo jestem w pracy. Postaram się po powrocie zamieścić. Dodam jeszcze że ten zapach pojawia się w pomieszczeniu najbardziej oddalonym od wkładu. W pokoju gdzie jest kominek jest ok. Na początku myślałem że musi się wygrzać bo farba itp. a zapach pozostał. A co jeszcze moze być przyczyną?

Obudowa z wełny? Jak długo już palisz?

Jeżeli rury masz aluminiowe bez ocieplenia, to dawno się wypaliły (przestały śmierdzieć). Te z ociepleniem zawierają plastik, który bywa problemem. Raczej przyczyna tkwi w wełnie, która nie jest materiałem do budowy kominków.

Jeżeli rury masz aluminiowe bez ocieplenia, to dawno się wypaliły (przestały śmierdzieć). Te z ociepleniem zawierają plastik, który bywa problemem. Raczej przyczyna tkwi w wełnie, która nie jest materiałem do budowy kominków.

Ale dlaczego w takim razie nie czuć nic w pokoju gdzie stoi kominek i jest wspomniana własnie wełna?

Czego się używa do budowy kominka?

Witam.

Bo najprawdopodobniej masz też sknoconą zabudowę - powietrze do DGP jest ściągane z górnych kratek wylotowych w zabudowie. I dlatego nic nie czuć w salonie a w innych pomieszczeniach jak najbardziej.

Jak kominek był "nowy", to smrodu z wełny było na tyle dużo że i w salonie capiło, teraz jej duża część się utleniła (wypaliła) i capi trochę mniej.

Zdjęcia ... zdjęcia ...

Pozdrawiam.