aisa222 07.11.2016 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2016 Schody oparte na konstrukcji metalowej zespawanej z profili. Na to przyjdą trepy drewniane i barierka w kolorze i wzorze wedle uznania. Trzeba poszperać w internecie za lokalnymi firmami szukając pod hasłem "schody metalowe". Mogę dać namiary na moją ekipę od tych schodów ale nie wiem jaki mają zasięg działania, ja jestem z podkarpacia. Pozdrawiam. Dzięki i już nie zaśmiecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 10.11.2016 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Izolacja to płyty krzemianowo-wapniowej. Żadnej wełny I to koniec porad ? Tylko o wybór izolacji mam zadbać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 10.11.2016 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Ja Ci więcej nie poradzę bo nie jestem z branży i aż tak się nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 10.11.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 I to koniec porad ? Tylko o wybór izolacji mam zadbać ? Napisz z jakiego regionu Polski ma być ta dobra firma wykonawcza, pomożemy dobrać ponieważ prowadząc sprzedaż hurtową wkładów kominkowych znamy sporo sprawdzonych namiarów . 663443321 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 15.11.2016 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Planuje obudowę swojego kominka podoba mi się zabudowa jak najbardziej prosta. Niewiem jak wygląda użytkowanie w praktyce dla tego pytam. Czy konieczne jest położenie kafli pod kominkiem? Czy można je zastąpić półką albo obyć się bez ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monach 15.11.2016 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Planuje obudowę swojego kominka podoba mi się zabudowa jak najbardziej prosta. Niewiem jak wygląda użytkowanie w praktyce dla tego pytam. Czy konieczne jest położenie kafli pod kominkiem? Czy można je zastąpić półką albo obyć się bez ? Ciekawie wokół kominka wygląda szyba zamiast kafli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 15.11.2016 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Zamówiłem do swojego kominka obudowę z blendą czy do takiej blendy mogę dobudować u dołu jeszcze półkę czy będziecie to źle wyglądało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ViWaldik 15.11.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2016 Popatrzyłem na wyszukiwarce "kominek blenda foto" i pokazało trochę prezentacji i kilka było z półką i nawet ciekawe rozwiązania. Moje zdanie jest takie : jeżeli palenie okazjonalne to zawsze można uważać lub okazjonalnie coś podkładać. Generalnie jednak coś musi się wysypać i jeżeli jest to palący się kawałeczek to będą szkody. Polecam niepalne otoczenie co najmniej 30 cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 16.11.2016 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Napisz z jakiego regionu Polski ma być ta dobra firma wykonawcza, pomożemy dobrać ponieważ prowadząc sprzedaż hurtową wkładów kominkowych znamy sporo sprawdzonych namiarów . 663443321 Cześć. Miejscowość to Marklowice obok Rybnika lub Wodzisławia. Nie chciałbym już ofert od kolejnych zdunów czy firm. Mam już mniej więcej poukładane 3 wyselekcjonowane oferty. Wybór już na finiszu. Jedyne o co proszę to o porady od specjalistów z forum czego mam się bać, wystrzegać, unikać ? Jeden z "kominkarzy" chciał mi wsadzić wełnę więc gdybym nie skorzystał z forum to pewnie bym go zatrudnił bo był najtańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.11.2016 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2016 Cześć. Miejscowość to Marklowice obok Rybnika lub Wodzisławia. Nie chciałbym już ofert od kolejnych zdunów czy firm. Mam już mniej więcej poukładane 3 wyselekcjonowane oferty. Wybór już na finiszu. Jedyne o co proszę to o porady od specjalistów z forum czego mam się bać, wystrzegać, unikać ? Jeden z "kominkarzy" chciał mi wsadzić wełnę więc gdybym nie skorzystał z forum to pewnie bym go zatrudnił bo był najtańszy.Wklejaj jak najwięcej fotek z montażu...Jeśli wybierzesz dobrą firmę, "prawdziwa cnota krytyk się nie boi".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 17.11.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Ok, będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szach11 17.11.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2016 Chce obudowę kominka wykończyć albo tynkiem dekoracyjnym bądź tylko pomalować czy do wykonanie tego muszę położyć na kominek siatkę wzmacniającą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 30.11.2016 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 (edytowane) Zaczynamy. Wczoraj pierwszy dzień prac. Wycięli otwory (dolot z zewnątrz oraz odprowadzenie w kominie), zaczęli obudowę z promasilu. PS. forum samo przekręca zdjęcia. Edytowane 30 Listopada 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.11.2016 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Ciekawa rura spalinowa .. Lepiej weź firmę która wiec co i z czego buduje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 30.11.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 (edytowane) Możesz rozwinąć ?Podejrzewam, że Twoja firma robi inaczej ale czy inne robią wobec tego źle ? PS. Kiedy wykonać jakąś próbę palenia ?Po skończonej imprezie z montowaniem czy przed obudowywaniem kominka w całości ? Edytowane 30 Listopada 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.11.2016 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 kominek montuje autoryzowany monter kratki.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 30.11.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Zaczynamy. Wczoraj pierwszy dzień prac. Wycięli otwory (dolot z zewnątrz oraz odprowadzenie w kominie), zaczęli obudowę z promasilu. [ATTACH=CONFIG]374693[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]374694[/ATTACH] PS. forum samo przekręca zdjęcia. Z jakiego materiału jest ta rura ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.11.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Amelinowa wentylacyjna. Źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 30.11.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 Możesz rozwinąć ? Podejrzewam, że Twoja firma robi inaczej ale czy inne robią wobec tego źle ? PS. Kiedy wykonać jakąś próbę palenia ? Po skończonej imprezie z montowaniem czy przed obudowywaniem kominka w całości ?Napalić powinieneś natychmiast. Przed dalszymi pracami. Nie za mocno, ale tez nie słabo. Dowiesz się co to za rura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.11.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 myślę ze to jest rura z nierdzewki kominowa. Są takie w castoramie. Tylko z daleka wygląda podobnie do wentylacyjnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts