kaeres 01.12.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Aluminiowa, wentylacyjna.Sądziłem ze to poważne forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.12.2016 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Kominki nasze. Oto mój, designerskiego szału nie ma, gdyż lubię prostotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 01.12.2016 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Podłoga to drewno czy płytka je imitująca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 01.12.2016 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Podłoga to drewno czy płytka je imitująca ? Płytka, 20 x 120 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 01.12.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 cdn. dzień 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 05.12.2016 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2016 cdn. dzień 3, przedostatni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 06.12.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 cdn. dzień 4 jak się okazuje nie ostatni Próba palenia. Nieco słodkiego smrodziku, sporo ciepełka. Zero dymu. Pozostały wykończenia widoczne na zdjęciach (docięcie oraz doklejenie granitu przy gniazdkach, drewutnia, druga warstwa fugi na łączeniach granitu, kratki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.12.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Aluminiowa, wentylacyjna. Sądziłem ze to poważne forum. Jedno czy dwuścienna ? Jakiej grubości ścianki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.12.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Kominki nasze. Oto mój, designerskiego szału nie ma, gdyż lubię prostotę. [ATTACH=CONFIG]374762[/ATTACH] Takie są teraz powszechnie rysowane . martwi mnie tylko odległość od szyby do firanek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 06.12.2016 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 (edytowane) Jedno czy dwuścienna ? Jakiej grubości ścianki ? Promasil 30mm w bezpośredniej odległości wkładu podwójna, na to g-k. Na zdjęciach widać. Edytowane 6 Grudnia 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 06.12.2016 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Pytałem o rurę która jest wykonane przyłącze do komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 06.12.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Dwuwarstwowa kwasówka 180mm.Grubości ścianek nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biegu 06.12.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 cdn. dzień 4 jak się okazuje nie ostatni Próba palenia. Nieco słodkiego smrodziku, sporo ciepełka. Zero dymu. [ATTACH=CONFIG]375159[/ATTACH] Pozostały wykończenia widoczne na zdjęciach (docięcie oraz doklejenie granitu przy gniazdkach, drewutnia, druga warstwa fugi na łączeniach granitu, kratki). Jakie jest pole czynne kratki pod wkładem, mając na uwadze, że producent wymaga pow. 700 cm2, a wylotowych powyżej 900. W instrukcji ZIBI wyczytałem, że odległość wkładu od obudowy minimum 10 cm., a ścianka od strony klamki jakoś blisko. Może tak być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkowals1 06.12.2016 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2016 Pozostały wykończenia widoczne na zdjęciach (docięcie oraz doklejenie granitu przy gniazdkach, drewutnia, druga warstwa fugi na łączeniach granitu, kratki). na jaki klej/zaprawe kleiłeś ten granit? jakie to były płyty (2, 3... cm ?). musze poprawić kominek po tym, jak wykonawca nie zachował dylatacji od wkładu, właśnie odkułem płytki gresowe i przymierzam się do kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 07.12.2016 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Jakie jest pole czynne kratki pod wkładem, mając na uwadze, że producent wymaga pow. 700 cm2, a wylotowych powyżej 900. W instrukcji ZIBI wyczytałem, że odległość wkładu od obudowy minimum 10 cm., a ścianka od strony klamki jakoś blisko. Może tak być ? Ze zdjęcia, które cytujesz faktycznie wkład leży na obudowie ale jest zdjęcie z wcześniejszej fazy zabudowy (na poprzedniej stronie) gdzie widać iż jest zachowane 8cm (wg. instrukcji). 900cm2 to 0,09m2. Myślę, że jest tyle zachowane. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 07.12.2016 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 na jaki klej/zaprawe kleiłeś ten granit? jakie to były płyty (2, 3... cm ?). musze poprawić kominek po tym, jak wykonawca nie zachował dylatacji od wkładu, właśnie odkułem płytki gresowe i przymierzam się do kamienia. To są płyty 2cm. Jaki klej to niestety nie wiem bo mi to firma robiła, nie pytałem. Śmierdział jak butaprem, mega mocny - 3 minuty i nie można zerwać granitu. Tyle o nim wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.12.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Ze zdjęcia, które cytujesz faktycznie wkład leży na obudowie ale jest zdjęcie z wcześniejszej fazy zabudowy (na poprzedniej stronie) gdzie widać iż jest zachowane 8cm (wg. instrukcji). 900cm2 to 0,09m2. Myślę, że jest tyle zachowane. Wlot powietrza nie wygląda na 700cm2 , chyba, że jeszcze zostanie powiększony przy montażu kratki. Jaką masz zakupioną (wybraną) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 07.12.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Wybrana jest kratka 6cm. Samej szczeliny jest u dołu i u góry 130cm. Mogę im zlecić założenie 9cm (poszerzyć otwór) ale twierdzą, że instrukcja swoje, a życie swoje. Narobili tych kominków niemało i chyba wszystkie działają PS. dodam, że powierzchnia czynna to jest po prostu tyle ile faktycznie jest otworu (odejmując siteczka, krateczki wewnątrz, itp.) W instrukcji jest podane na spory wyrost z tego powodu. Co model kratki to inny. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez kaeres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.12.2016 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 To sobie sprawdzić ta kratke, bo jest taka firma, która, jak podaje szerokość kratki np 6cm, to liczy ją po szerokości kołnierza maskującego, a nie szerokości wlotu powietrza, który może mieć wówczas 4cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaeres 08.12.2016 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 No bo tak faktycznie jest.Kratka jest węższa.Czym się może objawiać źle dobrana wielkość otworów wlotowego i wylotowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts