KamilaWr 25.07.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 malmuc na jakiej stronie znalazłeś te kominki? ten ostatni jest bardzo fajny ---------------------------------------------------------------------------------------------- http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1916709#1916709 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.07.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 nie pamiętam ale to chyba była reklama kafli wielkoformatowych i stronka anglojęzyczna kurczę ale pomogłam co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziemia2 25.07.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Dziewczyny nie wiecie czy opaska ze stali dookola wkladu ogrzewa sie podczas palenia,jak to z nia jest?A moze aranzacje opaski wokół wkladu w kolorze starego złota ktos widzial ?Dzieki za podpowiedzi i pozdrówka.Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 25.07.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 opaska ze stali na obudowie wkadu kominkowego nie powinna sie nagrzewac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redwald 25.07.2007 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Mam zapytanie. W jakiejś gazecie widziałe, jak z przodu kominka, na podłodze drewnianej zamiast części zrobionej z płytek, czy kamienia leżała . . . no własnie . Nie dało się zobaczyć dokładnie ale tak jak zwykle lezy tam blacha ocynkowana srebrna, to tu leżała pięknie dopasowana też chyba blacha ale w koloze złotym. Ma ktoś pojęcie co to mozę być i gdzie można coś takiego dostać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 25.07.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 25.07.2007 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Zachęcony kominkami przedmówców, zaintrygowany dziełami Foresta i oszołomiony realizacją u Rezi'ego, poddam pod opinię inspirację dla mojego kominka. http://images25.fotosik.pl/28/42640eee10f9cfbe.jpg Wkład (Jotul I 18 Harmony) już jest kupiony. Obudowa powstanie na początku sierpnia. Nasz kominek będzie dość wierną realizacją wzoru na zdjęciu. Różnice będą następujące: 1) cegła będzie szamotowa (jasnożółta) 2) portal będzie wykonany z marmuru (na zdjęciu jest drewniany) 3) pod cegłami okalającymi wkład od spodu będzie postument marmurowy, podnoszący całość o ok. 12 cm 4) czerwień na ścianie będzie mniej drapieżna, bardziej burgundowa (reszta ścian kremowa; ten sam burgund przejdzie na detale jadalni i ściany kuchni (z jadalni widać i kuchnię i salon)). 5) po obu stronach "szafy" kominka powstanie zabudowa pod książki, drewno, durnostojki Mam nadzieję, że pod koniec września (wnętrza powinny być już z grubsza gotowe; jeszcze bez podłóg) będę mógł wstawić zdjęcie "tak jest" obok zdjęcia "inspiracja". Pozdr. M Ja też wybrałam ten wkład. Ale Ja planuję zrobic cały kominek w cegle plus cała ściana w cegle ręcznie formowanej przy której będzie stac kominek. Podobno ten wkład mocno grzeje? Jestem ciekawa... kominek będę miała za miesiąc... więc na razie czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 25.07.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Kominek grzeje bardzo mocno! Taki sam mają moi rodzice w domu z bardzo prostym rozprowadzeniem gorącego powietrza (jeden punkt na parterze i jeden na korytarzu piętra). Jak się dobrze napali, to cały parter i cała góra 140-metrowego domu są ciepłe (testowane w temperaturach nie niższych niż 5 C; bo to dom letniskowy, drewniany, mało szczelny termicznie, praktycznie nieocieplony, z jednoszybowymi oknami). Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamila79 26.07.2007 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 To jeden z moich ulubionych http://www.quick-step.com/media/range/intro/elegance.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.07.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd no właśnie siędzę nad kartką paiepru z ołówkiem w ręku i kombinuję jak tu zabudować mój kominek vis a vis myślę na razie nad strona od saloną, a czeka mni jeszcze jadna zaraz cosik poszukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 26.07.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Zachęcony kominkami przedmówców, zaintrygowany dziełami Foresta i oszołomiony realizacją u Rezi'ego, poddam pod opinię inspirację dla mojego kominka. http://images25.fotosik.pl/28/42640eee10f9cfbe.jpg Wkład (Jotul I 18 Harmony) już jest kupiony. Obudowa powstanie na początku sierpnia. Nasz kominek będzie dość wierną realizacją wzoru na zdjęciu. Różnice będą następujące: 1) cegła będzie szamotowa (jasnożółta) 2) portal będzie wykonany z marmuru (na zdjęciu jest drewniany) 3) pod cegłami okalającymi wkład od spodu będzie postument marmurowy, podnoszący całość o ok. 12 cm 4) czerwień na ścianie będzie mniej drapieżna, bardziej burgundowa (reszta ścian kremowa; ten sam burgund przejdzie na detale jadalni i ściany kuchni (z jadalni widać i kuchnię i salon)). 5) po obu stronach "szafy" kominka powstanie zabudowa pod książki, drewno, durnostojki Mam nadzieję, że pod koniec września (wnętrza powinny być już z grubsza gotowe; jeszcze bez podłóg) będę mógł wstawić zdjęcie "tak jest" obok zdjęcia "inspiracja". Pozdr. M Śliczniuśki, poprostu zachwyt. i ja podzelam tę opinię!!!!!!!!!! Taak... Ten przykład to z katalogu Jotula. Tylko że niemożliwy do zrealizowania bez podniesienia kominka właśnie o te 12cm. Też mam zamiar zrobić taką obudowę wkładu. Na dole dam 2 rzędy cegieł co podniesie wkład o te 12cm. Dodatkowo w dolnym rzędzie będzie przerwa ok 40 cm zakryta kratą (nie kratką tylko dość grubą kratą, kutą?). Tędy będzie przepływać powietrze ogrzewane wkładem. MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 http://images29.fotosik.pl/37/aa1322aa2d285278.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.07.2007 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 http://www.westa.ibb.pl/up_galeria/1097696196.jpghttp://images23.fotosik.pl/37/2bf06de2c7bb7a6amed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 26.07.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd no właśnie siędzę nad kartką paiepru z ołówkiem w ręku i kombinuję jak tu zabudować mój kominek vis a vis myślę na razie nad strona od saloną, a czeka mni jeszcze jadna zaraz cosik poszukamy Kombinuj, kombinuj, też jestem zainteresowana. Może Forest coś podrzuci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.07.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd no właśnie siędzę nad kartką paiepru z ołówkiem w ręku i kombinuję jak tu zabudować mój kominek vis a vis myślę na razie nad strona od saloną, a czeka mni jeszcze jadna zaraz cosik poszukamy Kombinuj, kombinuj, też jestem zainteresowana. Może Forest coś podrzuci? no właśnie Forest ratuj stoi ten mój goły wkład koło komina i nie wiem jak go uryźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 27.07.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 dziękuję za słowa uznania , po 3 latach budowania to naprawde miłe słowa wkład to KFD linea 1050 ( wymiar 100 x 50) kamień to marmur Breccia Sarda , płyta wycinana z jednego kawałka, kamień z obróbką i montażem kosztował około 2000 zł Annja na podłodze to polski gres polerowany VentoRosato z Cersanitu oraz wstawki z drewna Merbau Rezi powiedz proszę czy ten komin ponad i wokół kamiennej obudowy masz pomalowany farbą czy jakiś tynk strukturalny, tynk? Chcę obłozyć mój kominek kaflami udającymi kamień i tak zastanawiam się nad resztą komina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.07.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A moją uwagę przyciągnął ten kominek Uważam, ze super wygląda między kuchnią a salonem WIelkie brawa Gratuluję http://czajla.republika.pl/dom/200426-110705.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 27.07.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd Wszystko zależy w jakim chcesz mieć stylu kominek i co masz do dyspozycji. Czy będziesz dopiero budować jakieś ścianki, czy masz już miejsce na kominek (może zdjęcie?). A tak wogóle to ten kominek można obudować na wiele sposobów, dokładnie jak kominki jednostronne. Marzył mi się taki, nawet by mi pasował. Tyle tylko, że wychodziłby mi na salon i pokój dla dzieci, więc bałabym się, żeby mi się dzieciska nie poparzyły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 27.07.2007 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 A ma ktoś może kominek z cegły ale cały z cegły?Dajcie fotkę. Jedną tutaj znalazłąm. Super. Ale chiałabym zobaczyć jeszcze inne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 29.07.2007 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Czy ktos budowal komiek na podwojne paliwo: gazowo i drewno Jak mam ochote na drzewo to pale sobie drewnem, a jak mi sie nie chce to pstryk i ogien gazowy skacze wokol sztucznego drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts