Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

A ja poszukuje kominka stojącego w rogu ale na wskroś nowoczesnego- i nic mi nie wpada w oko, może wy cos macie w swoich zasobach. calkowicie prosty , ksztaltem, pasujący do nowoczesnego wnętrza

cos z blachą, kamieniem, płytkami?

masz jakis na mysli konkretny materiał, z którego chcialabys zrobic obudowe?

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej , mam na widoku grafitowe płyty- 60x60 i marmur czerwony , mysle o kontrastowej ramce z chromoniklu , reszta to sama nie wiem. myslalam o prostopadloscianie -cały ciemny, w linii srodkowej kominka na calej wysokości czerwony marmur. potrzebuje wizji.

ewentualnie zamiast grafitu moze być szary gres- ceramika Rako czeska- lapato coś??

A może macie jakieś pomysły na kominek dwustronny vis a vis ? Kupiliśmy Sartherma...Varię Fd

Wszystko zależy w jakim chcesz mieć stylu kominek i co masz do dyspozycji. Czy będziesz dopiero budować jakieś ścianki, czy masz już miejsce na kominek (może zdjęcie?). A tak wogóle to ten kominek można obudować na wiele sposobów, dokładnie jak kominki jednostronne. Marzył mi się taki, nawet by mi pasował. Tyle tylko, że wychodziłby mi na salon i pokój dla dzieci, więc bałabym się, żeby mi się dzieciska nie poparzyły...

Mam sporą dowolność w aranżacji - musze zmieścić sie z kominkiem miedzy słupami nośnymi ( ok 2m odległości ).U mnie graniczy z salonem i kuchnią. Styl...nowoczesny...

spotkałem się z tymi kominkami, a nawet z takiego korzystam . Działa całkiem spoko, nie wiem, czemu niektórzy piszą ,,polskimi podróbkami'', jak go kupowałem, nikt nie mydlił mi oczu tym, że jest to kominek zrobiony w norwegii, jpo prostu producent ma filię w polsce, tak jak FIAT, Motorola, itd. Czy są to polskie produkty???

Samodzielny montaż jest możliwy, ale trzeba 2 osoby i najlepiej rozłożyć sobie montaż na 2 dni - najpierw zrobić dolną część, następnego dnia górę - jak klej wyschnie. Przemyśl sobie dokładnie wymiary - dokładne znajdziesz na http://www.kominki.sklep.pl

no i tyle.

Nie wiem czy w dobrym miejscu stawiam to pytanie,ale widzę,ze sporo Was zna "sie na rzeczy".

Czy ktos sie spotkał z tymi kominkami?

http://www.kominki.sklep.pl/narozne-northstar.php

I drugie: co myslicie o takim modelu,bo planuje go zamówić?

http://www.kominki.sklep.pl/kominki/narozne/kominki22/firenze.jpg

Co sądzicie na temat tych kominków? Opis w wątku http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108446

Jest kilka stron w internecie gdzie można je obejżeć np. http://www.tapis.pl i inne, obudowy są do samodzielnego montażu.

:D

Kilka misiecy temu sama pytalam o te kominki i nikt mi nic pozytywnego o tym nie napisal, wlasnie pisano ze to podrobki. Bylam i wlasciwie jestem, mimo wiedzy teoretycznej uzyskanej na tym forum - laikiem w sprawach kominkow.

Ciesze sie, ze kos wypowiada sie o nich dobrze. Jezeli ta firma, ktora podjela sie zrobic mi kominek a z ktora nie moge sie dogadac zawiedzie to zdecyduje sie wlasnie na northstar, pod szczecinem jest firma, nie moge teraz znalezc do niej adresu, kora robi je, jak znajde to dopisze :lol:

Witam wszystkich.

Jestem nowym forumowiczem, a przeglądzjąc Wasze posty widze że "zancie się jak łysa konie" :D .

Kominki są super. Każdy jeden ma swój urok. Ja właśnie jestem na etapie zakupu wkładu i się zastanawiam jaki . nie wiem co dobre a co złe , na co zwrócić uwagę, a czego nie kupować. jednak będę na niego patrzył możliwe że resztę życia :lol:

Ale wszystko przede mną.

Pozdrawiam

Własnie wymyslilam cos podobnego. Ustawię chyba kominek jednak nie w rogu a równolegle do ściany. Bardziej mi sie podoba taki. dzieki za pamięć, podobaja mi sie tez kominki Malmuc- podglądnęłam jej dziennik i one mnie natchnęły. :)

acca5 ciesze sie że znalazlaś coś dla siebie :lol:

pamiętam o Tobie, ale kurczę nic nowego oprócz tego co widziałaś w dzienniku nie znalazłam :-?

sama sie teraz bije z wizją kominka od strony jadalni :roll:

nie baw się w szukanie firmy lokalnej, znależ najlepszą ofertę i zapytaj o montaż...czasem można się mocno zdziwic - lokalnie niestety nie znaczy tanio

pzdr

Kilka misiecy temu sama pytalam o te kominki i nikt mi nic pozytywnego o tym nie napisal, wlasnie pisano ze to podrobki. Bylam i wlasciwie jestem, mimo wiedzy teoretycznej uzyskanej na tym forum - laikiem w sprawach kominkow.

Ciesze sie, ze kos wypowiada sie o nich dobrze. Jezeli ta firma, ktora podjela sie zrobic mi kominek a z ktora nie moge sie dogadac zawiedzie to zdecyduje sie wlasnie na northstar, pod szczecinem jest firma, nie moge teraz znalezc do niej adresu, kora robi je, jak znajde to dopisze :lol:

:cry:

Dla milosników kominków otwartych

(...)

Piękny - no ale do takiego kominka trzeba mieć ogromny salon ...

My niestety takiego nie mamy - ale mamy kominek otwarty - taki :

http://img380.imageshack.us/img380/5645/kominekfj5.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/2122/kominek3ys3.jpg

Pozdrawiam

Witam wszystkich.

Jestem nowym forumowiczem, a przeglądzjąc Wasze posty widze że "zancie się jak łysa konie" :D .

Kominki są super. Każdy jeden ma swój urok. Ja właśnie jestem na etapie zakupu wkładu i się zastanawiam jaki . nie wiem co dobre a co złe , na co zwrócić uwagę, a czego nie kupować. jednak będę na niego patrzył możliwe że resztę życia :lol:

Ale wszystko przede mną.

Pozdrawiam

Pierwsze na co się musisz zdecydować, to moim zdaniem rozmiar szyby we wkładzie kominkowym.

W dużym salonie takim ok.35-40 metrów kwadratowych można postawić kominek z szybą o szerokości 60-70cm.

Musisz też określić z których miejsc ogień będzie obserwowany i wybrać jedno lub wieloszybowy.

Na koniec wybierz firmę która produkuje właśnie tak nakreślony wkład kominkowy. Bardzo dobrze sprawdza się wyszukiwarka. Potem możesz zadać pytanie na forum i prośbę o opinię co inni myślą o takim konkretnym kominku, konkretnego producenta.

Ja mogę pochwalić wkład Europa7 -Seguin.