jacekp71 26.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 kominek turbo fonte 737, stan niewykonczony, ale dzialajacy obudowa - marmur Breccia Sarda Daino, wycieta z jednego kawalka, krawedzie fazowane pod ukosem, pelna asceza .... ale lubie proste formy .... http://images21.fotosik.pl/384/bc55dda0e8875e3dm.jpg http://images13.fotosik.pl/52/dbeb178505683f78m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 27.08.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Jacek super też lubię takie proste formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gola99 27.08.2007 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 przywieźli mi wkład i jestem przerażona - samo palenisko ma tylko 32 cm głębokości i 53 dł , jest to wkład z szybą boczną i wydaje mi się baaaaaardzo mały . Czy to jest bardzo mało w uzytkowaniu czy ja mam tylko takie złudzenie. Napiszcie jaką macie głębokość samego paleniska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 28.08.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2007 nie baw się w szukanie firmy lokalnej, znależ najlepszą ofertę i zapytaj o montaż...czasem można się mocno zdziwic - lokalnie niestety nie znaczy tanio pzdr Kilka misiecy temu sama pytalam o te kominki i nikt mi nic pozytywnego o tym nie napisal, wlasnie pisano ze to podrobki. Bylam i wlasciwie jestem, mimo wiedzy teoretycznej uzyskanej na tym forum - laikiem w sprawach kominkow. Ciesze sie, ze kos wypowiada sie o nich dobrze. Jezeli ta firma, ktora podjela sie zrobic mi kominek a z ktora nie moge sie dogadac zawiedzie to zdecyduje sie wlasnie na northstar, pod szczecinem jest firma, nie moge teraz znalezc do niej adresu, kora robi je, jak znajde to dopisze artur67 - może się mylę, czy Ty czasami nie pracujesz u dystrybutora tych kominków w Krakowie? Powiedz jak długo kominek trzyma ciepło po wygaśnięciu, czy jest sens robić dodatkową ściankę z szamotu z tyłu kominka aby zwiększyć jego akumulacyjność? (oczywiście zachowując prawidłowy obieg powietrza itd.) Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.08.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Zadam Wam pytanie może głupie - czy każdy kominek musi mieć dopływ powietrza z zewnątrz? I co się dzieje, gdy ma dopływ z zewnątrz, i przestaje się w nim palić? Jak jest ten dopływ odcinany? Murarz mi zadaje dziwne pytania Na razie myślę o Tarnavie 14 kW, wykorzystanie tylko rekreacyjne, bez DGP. Podzielcie się wiedzą, proszę ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Newfie 29.08.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Ankamienna, kiedy myślałam o tym, jak ma wyglądac mój planowany dopiero kominek, wyobrażałam sobie dokładnie taki jak Twój ... Gdzie kupowałaś materiały na niego i skąd była firma która Ci go robiła? Jaki to wkład? no i jakie koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 30.08.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 a co sądzicie o tych wkładach. http://www.kfd.com.pl/produkty.php?kategoria=Wk%B3ady%20kominkowe&id=63 Ma ktoś może w użytkowaniu coś podobnego. A takw ogóle to czy czy trzeba się czegoś obawiać jeśli wkład jest skręcany. Dystrybuorzy zapewniają bardzo dobrym uszczelnieniem, Byłem zdecydowany na ternavę ale jak sobie obejrzałem na żywo to dla mnie ma troszkę za małą szybkę. no inie wiem czy uda mi się coś znaleźć z większą szybka o mocy 14/16kw. większość jest skręcana no i znów snują się domysły jak jest w praktyce. Pomimo gwarancji nie uśmiecha mi się wymieniać wkładu z powodu nieszczelności. dajcie znać jak coć wiecie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 30.08.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 http://www.kfd.com.pl/produkty.php?kategoria=Wk%B3ady%20kominkowe&id=63 zapomniałem wkleić linku sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 30.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 a co sądzicie o tych wkładach. http://www.kfd.com.pl/produkty.php?kategoria=Wk%B3ady%20kominkowe&id=63 Ma ktoś może w użytkowaniu coś podobnego. W naszym domku montują właśnie EKO90 PANO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RURKA 30.08.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 no no. I co czy też kto przekonał Cię do zakupu tego właśnie modelu? dość fajnie wglądają i cena jest też przystępna. mnie się wizualnie podoba tylko nie wiem jak ze szczegółami tymi praktycznymi w eksploatacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 01.09.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 czy ktoś prosił o pomysł na kominek narożny?? http://images28.fotosik.pl/73/a091c83d65eddf3c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bariwa 01.09.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 01.09.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ja też prosiłam ale szukam takiego baardzoo współczesnego narożnego a ten jest tradycyjny niemniej wygląda przytulnie, jaki to jest wkład? normalny czy z płaszczem ja mam z płaszczem i jest on jednak większy od normalnych wkładów -edilkamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 01.09.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Ja też prosiłam ale szukam takiego baardzoo współczesnego narożnego a ten jest tradycyjny niemniej wygląda przytulnie, jaki to jest wkład? normalny czy z płaszczem ja mam z płaszczem i jest on jednak większy od normalnych wkładów -edilkamin. to jest normalny wkład, bez płaszczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 01.09.2007 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Właśnie wykańczam mój kominek. Wkład Tarnava + wodny wymiennik ciepła. Obudowa przygotowana do corocznego otwierania w celu odkurzenia wnętrzności (cztery odkręcane mosiężne gałki nad półką). Do zrobienia zostało: - porządne uchwyty do półki (czytaj: ŁADNE) - fugowanie płytek dookoła wkładu - wycięcie otworów na podłużne kratki po bokach - blaszane wykończenie dziury na drewno - dokupić listwę narożną na tył (połączenie deski i ściany) - pomalować dół (dziś gipsowany) - znaleźć ładne gałki na pokrętło termostatu i szybra - powiesić ładny obrazek nad półką Na razie wygląda to tak - co o tym sądzicie? http://212.160.102.66/foto/komin1.jpg http://212.160.102.66/foto/komin2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankamienna 05.09.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Nasz komiek jest z wapienia a na dole jest taki polokrag z lupka chinskiego. plyta ta bezowa jest to marmur ale nie profilowany tylko obity specjalnie zeby wygladal naturalnie. kamienie ukladane bez fugi tylko na klej tak jak w grecji sa ukladane tarasy miedzy jednym a druim polem w szkocji zreszta tez to niedawno widzialam. wstawiona jest ten duza belka nad wkladem. wklad to jotul rozsuwane drzwiczki dzieki temu mozna miec zamkniety lub otwarty caly kominek. szczerze mowiac to najladniej wyglada takie " cudo" w drewnianym domku jak u nas wykonawca sa miejscowi kamieniarze, a projekt rysowal moj tata nadzorowanie kladzenie kazdego kamienia wskazane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 09.09.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Czy moglibyście podrzucić mi jakieś pomysły na nowoczesną zabudowę półokragłego kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 10.09.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 A co może byc zamiast drogiego kamienia na półke wokół paleniska ?Kamieniarz liczy minim. 500 zł za m kwadr. Czy moga byc jakies kafeli ale tańsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 10.09.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Jednak zamowilam u kamieniarza b. ladny jasnobeżowo-szary kamien za 540zl z robotą. Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 14.09.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Kominek narożny (róg odcięty płytą k-g), w stylu angielskim, MARMUR CREMA MARFIL http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo/P1010103.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts