Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cubus2

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też się pochwalę naszym nowym kominkiem. Jest dużo prostszy niż ANSE&DREW.Oto on:

http://img217.imageshack.us/img217/7528/komineknagotowoqn4.jpg

Tu właśnie w trakcie dopieszczania. Białe powierzchnie będą pomalowane na... biało(?) :-? lub kolor ścian-to zdecydujemy w trakcie malowania

Renatka&Petronek - swietny kominek

czekam na zdjęcia juz wykończonego

To ja sie jeszcze dopytam jakiego kamienia uzyliscie do obudowy?

materiał na półce jest tak gruby czy moze krawedzie są ciete, fugowane? mozesz podrzucic fotke-zblizenie?

Wkład Spartherm Varia 2Rh, kamień granit najczarniejszy z dostępnych. Grubość kamienia 2 cm. Tak jak widać wykończenie górnej części i obramówek przy wkładzie. Gruba półka jest zrobiona tak jak blaty kuchenne-to jest po prostu doklejone i krawędź jest sfazowana. Oszustwo widać tylko z 20 cm. Ciekawy patent, że pod tą półką jest schowane cięgło do przepustnicy powietrza z zewnątrz

Wkład Spartherm Varia 2Rh, kamień granit najczarniejszy z dostępnych. Grubość kamienia 2 cm. Tak jak widać wykończenie górnej części i obramówek przy wkładzie. Gruba półka jest zrobiona tak jak blaty kuchenne-to jest po prostu doklejone i krawędź jest sfazowana. Oszustwo widać tylko z 20 cm. Ciekawy patent, że pod tą półką jest schowane cięgło do przepustnicy powietrza z zewnątrz

no tak mi to właśnie na Spatherm wygladało :D

Bo jest prosty :roll: Zlicowany ze scianą, tak by nic nie wystawało :roll: Obróbka tylko w karton gipsie. Docelowo ma być kilka płyt kamiennych nad wkładem i wnęką na drewno przykręconych śrubami (tak na surowo) i położony tynk strukturalny, też taki bardziej surowy, betonowy. :roll:

poniewaz prawie wykonczylismy kominek, to wklejam :)

http://kbprojekt.pl/obrazki/blog/6/o_161_071106081735.jpg

quote]

BARDZO MI SIĘ PODOBA. Moj miał miec podobne scianki od paleniska w góre ale robotnicy spaprali. Mam pytanie - czy ta biała częśc na ceglami i półka drewnianą czyli paleniskiem nagrzewa się w czasie palenia ? Moi kominkarze zapewaniali że nie powinno się tam nagrzewac ale wyszło inaczej. Robili to chyba z gipsokartonu.

Czy mam reklamowac czy zostawic jak jest.