ewa_zm 25.01.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 julienx bardzo fajny kominek, podoba mi się, elegancki, prosty, bez udziwnień, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaus 25.01.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a ja wymarzyłam sobie kominek- tę czapę -PÓLOKRĄGŁĄ ...Czy ktoś ,gdzies widział takie -kto to moze robić ??Innego nie wyobrażam sobie u siebie ...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mój przeszedł ostatnio lifting http://lh6.google.com/magibudowa/R5Y-iHjvF6I/AAAAAAAAAXc/ZPJUdiX9Bf4/s144/magus%20099.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 26.01.2008 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Magi, zmiana rewelacyjna. Twój kominek teraz wygląda po prostu świetnie. To zdumiewające, jak wiele znaczą kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 26.01.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 to prawda - kolor ścian świetny....a jaki to kolor, numer- rodzaj farby?? lifting wyszedł kominkowi na plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dziękuję dziewczyny farba dulux cynamonowy deser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 27.01.2008 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Zuzza ma w rogu, taki sam i tez bardzo ładnie wyszedł Widziałam kominek Zuzzy, rzeczywiście fajnie wygląda. U nas jednak nie dałoby się kominka ustawić w ten sposób, bo z tego co widziałam na zdjęciach z realizacji kominka u Zuzzy ten kąt, w którym stawiano kominek był poprostu pusty, a u nas wtym kącie stoi komin systemowy i wkład trzeba było "przykleić" z boku komina. Tylko wkład narożny mógł się tam więc wpasować jak należy. Ale żeby ktoś nie pomyślał, że jestem niezadowolona ze swojego - wręcz przeciwnie, teraz już nie zamieniłabym go na żaden inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.01.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Przegladnelam caly watek i niestety nie znalazlam osoby ktora zrobilaby kominek o jakim ja mysle.Chcialabym miec kominek ktorego "wnetrznosci" beda calkowicie schowane w scianie.W salonie wygladaloby to jak plazma-sama szyba i wokolo niej jakas ozdobna ramka.Czy pod wzgledem budowalnym jest to mozliwe?Czy wystarczy wymurowac w scianie salonujakas wneke lub zostawic dziure?Kominek bedzie stal na scianie zaraz przy wejsciu do salonu wiec ewenualne wywieniki boczne mozna by bylo je tam umiescic. oze ktos juz zrobil tak u siebie i doradzi jakie wymiary powinna miec taka wneka-nie zdecydowalam jeszcze jaki bedzie wklad albo ma wieksze pojecie o komionkach niz ja Forest Natura pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.01.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 kakusek jest to wykonalne , ale o tym powinno się myśleć na etapie projektowania domu trzeba by sprawdzić w realu czy jest to możliwe może wystarczy popatrzeć na projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.01.2008 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 An-budwlasnie jestem na etapie projektowania dlatego chcialam sie dowiedziec jak to rozrysowac aby bylo dobrze Czy lepiej zaprojektowac jakas wneke i jaka duza czy po prostu wsunac wklad kominkowy w sciane i dopiero nad nim murowac komin?Szkoda ze nikt do tej pory nie zrobil takiego kominka a przynajmniej nie pokazal go na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 27.01.2008 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Przegladnelam caly watek i niestety nie znalazlam osoby ktora zrobilaby kominek o jakim ja mysle.Chcialabym miec kominek ktorego "wnetrznosci" beda calkowicie schowane w scianie.W salonie wygladaloby to jak plazma-sama szyba i wokolo niej jakas ozdobna ramka.Czy pod wzgledem budowalnym jest to mozliwe?Czy wystarczy wymurowac w scianie salonujakas wneke lub zostawic dziure?Kominek bedzie stal na scianie zaraz przy wejsciu do salonu wiec ewenualne wywieniki boczne mozna by bylo je tam umiescic. oze ktos juz zrobil tak u siebie i doradzi jakie wymiary powinna miec taka wneka-nie zdecydowalam jeszcze jaki bedzie wklad albo ma wieksze pojecie o komionkach niz ja Forest Natura pomocy. W naszym projekcie kominek stanął między dwoma słupami nośnymi, które z założenia chciałam ukryć. Wkład z szybami vis a vis. Wstępna zabudowa wyglądała tak : http://images34.fotosik.pl/122/84a776f2b238d4a8.jpg Dalsze kroki zależą od inwencji twórczej i pomysłów inwestora...Mój ostatecznie : http://images29.fotosik.pl/147/87eb4f77cf61ee9e.jpg http://images32.fotosik.pl/122/b66f4507d5edabb2.jpg Nie musisz więc robić specjalnej wnęki, ale na pewno powinieneś popatrzeć w swój projekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.01.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 An-budwlasnie jestem na etapie projektowania dlatego chcialam sie dowiedziec jak to rozrysowac aby bylo dobrze Czy lepiej zaprojektowac jakas wneke i jaka duza czy po prostu wsunac wklad kominkowy w sciane i dopiero nad nim murowac komin?Szkoda ze nikt do tej pory nie zrobil takiego kominka a przynajmniej nie pokazal go na forum wejdz na mój odnośnik "zdjęcia ruinki" i zobacz inny album autora. Podaj projekt i pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 27.01.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 BEATA-BETI co to za wkład? Ile kosztował? Bardzo brudzą sie szyby? Czy narożny kominek ciężko sie czyści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panterka-23 27.01.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Forest-Natura powiedz mi proszę czy polecasz kominki z gięta szybą? Takie narożne ale z całą szybą? Czy ona sie z czasem nie opuszcza?Czy lepjej kupić narożny ale z szybą dzieloną np http://www.kratki.com/product_info.php?cPath=86&products_id=1042 czy taki http://www.arysto.com.pl/index.php?site=produkty&dzial=3 Ze szprosem czy bez? I jaką firmę polecasz tak do ok 4 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 27.01.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 kubaimycha, po raz kolejny jestem pod ogromnym wrażeniem. Kominek super. Nie mogę sie doczekać efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 an-bud ja projektuje domek na bazie Natalki http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php Chce dac kominek zaraz przy wejsciu (bardziej podobaja mi sie kominki plaski niz narozne ) a dajac go maksymalnie z boku zyskuje dluzsza scianke na tv (mam nadzieje ze dobrze robie) Moj domek bedzie lekko poszezony i wydluzony wiec raczej nie ma obawy ze hol zrobi sie ciasnawy wciskajac tam komin.Myslisz ze kominek w tym miejscu bedzie ladnie wygaldal?I jak to zrobic praktycznie? kubaimycha Twoj kominek jest cudny Wogole widze ze masz sliczny domek a w nim wiele przestrzeni i swiatla.Czy ta rura od kominka jest ciagnieta po sam dach czy ponad stropem jest to juz inaczej rozwiazane? Ja raczej nastawiam sie na murowanie komina z cegly gdyz od razu chcialam tam puscic wentylacje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 28.01.2008 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 kakusekwnęka na palenisko musi mieć ok 65 cm i obok komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 28.01.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 BEATA-BETI co to za wkład? Ile kosztował? Bardzo brudzą sie szyby? Czy narożny kominek ciężko sie czyści? O ile się nie mylę to pytanie do mnie a nie do Beti Wkład to Arysto z szybą unoszoną do góry - takie rozwiązanie jest za dopłatą ale uważam, że to bardziej bezpieczna opcja zwłaszcza przy małych dzieciach w domu. Powiem szczerze, że nie wiem ile kosztował sam wkład , bo kominek w całości, z wkładem włącznie, zamawialiśmy u wykonawcy i koszt kominka był określany ogólnie. Nasz kominkarz był zresztą dystrybutorem tych wkładów i robił kominki głównie w oparciu o Arysto właśnie. Z tego co wiem Arysto jest trochę tańszy od Hajduka i duuuużo tańszy od Spartherma. Czyści się normalnie, z boku jest taka śrubka, która pozwala na normalne otwarcie drzwi i swobodne wyczyszczenie szyby. Nie wiem czy taki wkład jest lepszy czy gorszy i pod jakim względem od takiego z szybą dzieloną ale te dzielone szyby narożne poprostu mi się nie podobają. Uważam, że taki wkład jak nasz wygląda bardziej nowocześnie niż wkład żeliwny z "ramką" na kancie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 28.01.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 kubaimycha Twoj kominek jest cudny Wogole widze ze masz sliczny domek a w nim wiele przestrzeni i swiatla.Czy ta rura od kominka jest ciagnieta po sam dach czy ponad stropem jest to juz inaczej rozwiazane? Ja raczej nastawiam sie na murowanie komina z cegly gdyz od razu chcialam tam puscic wentylacje . ...dziękuję...Rura od kominka dochodzi do komina ( postawiony na stropie ) i wychodzi na dach... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlaczynski 28.01.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Takie pytanie - ile płaciliście za podobne kominki? Chodzi mi o obudowę z kamienia i robociznę (bez wkładu). Jak dostaliśmy wycenę naszego projektu na 19k to się nam nogi mocno ugieły P.R. Nasz kominek jeszcze w wersji "roboczej", w niesprzyjającym otoczeniu i zleksza okopcony jako, że jest intensywnie użytkowany do suszenia tynków ale już nas bardzo cieszy więc się chwalę W rzeczywistości kamień nie jest taki pomarańczowy tylko raczej czerwono - różowy, tu na zdjęciu odbija się słońce z okna http://images32.fotosik.pl/108/60dd8bdfd9a18675med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts