martes_85 29.07.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2015 Witam zakupiłem wkład kominkowy World Kamin HF 1300 WK to jest zmienik SUPRA OREA 58 chciałbym rozprowadzić ogrzewanie z tego kominka systemem DGP ale bez płaszcza wodnego do ogrzewania jest około 100m2 jakie materiały państwo polecacie Obudowę znalazłem taką OBUDOWA KOMINKOWA SAHARA KOMINKADo tego turbin AN1 400 m3/h DARCO 150 mm Wentylatory firmy EBM papst 4865ZFILTR POWIETRZAOKRĄGŁY OCYNKFOK 125 lub FOK 150 (do wyboru)ŚR. WEJ./WYJ. 124 mm lub 148 m Automatyczny regulator obrotów z cyfrowym wyświetlaczem temperatury RC-03 - ARO TITANUMTo nad takim zestawem myśłęm ale teraz nie wiem czym to rozprowadzić wiem ze powietrze zimne doprowadzę do kominka zewnątrz profilem płaskim ale co dalej czy lepiej rozprowadzić to profilem płaskim czy rurą spiro w wełna mineralną .Chyba że ktoś ma jeszcze jakieś inne rozwiązania to proszę mi napisać byłbym wdzięczny za każdy szczegół za każda poprawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts