akinom 23.01.2005 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 cena szafek łazienkowych nas przeraziła (niewielka szafeczka pod umywalkę kosztuje ok. 2,5 tys) i postanowiliśmy, że zlew w łazience zabudujemy płytami K.G. i obłożymy płytkami, do tego zamontujemy drzwiczki ze szkła matowego - mam nadzieję, ze bedzie to fajnie wyglądało. Co myślicie o takim rozwiązaniu?Oczywiście zdjecia z propozycjami takich zabudowań mile widziane. pozdrawiam,Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 23.01.2005 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Ja mam zabudowę, ale jeszcze bez drzwiczek. Nie wiem, czy takowe będą, czy tylko pułeczka...zobaczymy http://foto.onet.pl/upload/21/4/_331626_n.jpg Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 23.01.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Bardzo ładne !I tylko pamiętajcie coby gk było do stosowania w pomieszczeniach "mokrych".PozdroJ I tylko profile muszą być w miejscach montowania zawiasów drzwiczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 23.01.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 ja mam w planach inne rozwiązanie szafki pod umywalke Z powodu że mam dwie umywalki w łazieńce to maja szafka bedzie taka stelaż drewniany obity płyta drewnianą, przesuwne drzwiczki na boki oklejone płytkami z góry zastosuje jako blad bardzo duże płytki jak najmniej fugi aby tam było z powodu że może od czasu do czasu być woda tam rozlana dlatego takie spore płytki na blad a na oklejenie tej szafki to juz normalne płytki. drzwiczek na zawiasach chyba bym nie zrobił z powodu cieżaru a przecuwane mogą być tylko czy to bedzie łądnie wygkądało takie przesuwane, może jakieś szuflady też zrobie i z czoła sie płytka oklei kto wie PS bardzo fajna łazienka Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miziera 23.01.2005 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Plusy takiego wykonania to wygląd inny niż wszystkie Nurtuje mnie jednak problem szczelności między zlewem a płytą GK,szczelność fug między płytkami itp.Poza tym z reguły glazurnik dodatkowo liczy za taką zabudowę,plus koszt GK,dodatkowego metra płytek,listew wykonczeniowych....No i nie da się takiej zabudowy wrazie potrzeby ...przesunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 23.01.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o szczelność, to w moim przypadku, oprócz zielonych płyt, cała zabudowa była pociągnięta folią w płynie...(tzn. tam, gdzie może być wilgotno). To prawda, że glazurnik dolicza dodatkowo, ale zbudowanie takiego "stoliczka" i zrobienie porządnie trochę pracy wymaga. Listew nie mam, bo płytki mam szlifowane. Nie lubię plastiku. Mogę Wam jeszcze wkleić zabudowę w dolnej łazience http://foto.onet.pl/upload/23/31/_331631_n.jpg Ta jest znacznie bardziej delikatna Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 25.01.2005 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 a jakiej firmy umywalik stosujecie i jaki koszt ta łazienka Tommco to masz orginalny pasek na ściane do czegos on słuzy bo kojazy mi sie z Bankiem lub poczta ale tam sa na podlodze aby takiej lini nie przechodzic Pozdrawiam ARi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 25.01.2005 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 W jednaj łazience mam umywalkę Cersanitu a w drugiej Roca. W Cersanitu nie jestem zadowolony, bo strasznie pokrzywiona była. Gdybym miał więcej czasu, to bym si barował. Ari. Pasek służy dokładnie do tego, do czego służą dekory. Może na tych zdjęciach nie widać, ale te kafelki mają bardzo ciekawą fakturkę i ładnie odbijają śiatło....a że nie jest to motyw roślinny czy morski...to chyba nie każdemu musi się podobać Ma się podobać mnie i tak jest. Miało być skromnie i nowocześnie. A o dekorach do tej serii to myslałem tylko przez moment...dopóki ich nie zobaczyłem Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akinom 25.01.2005 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Tommco sedecznie dzieki za zdjądka.SLiczne macie łazienki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 27.01.2005 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Bardzo ładne ! I tylko pamiętajcie coby gk było do stosowania w pomieszczeniach "mokrych". Ale w zasadzie dlaczego? Do sufitów i nie oklejanych płytkami płyt g-k to rozumiem, że "do mokrych", ale do obklejenia takiej szafeczki to nie bardzo rozumiem dlaczego. Bo na chłopski rozum taka półka z g-k jest szczelnie zaklejona płytkami i wyfugowana zwykle fugami, które są wodoszczelne, więc i tak do nich wilgoć nie wniknie, a może się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 27.01.2005 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Ja mam płytę zabezpieczoną folią w płynie, tam, gdzie może być często mokro, czyli np na blacie umywalki... Pozdraiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts