mlk 01.03.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 jestem bardzo bliski wybrania Millenium - jest nowa promocja i CHFy wychodzą mi 2.57% a jeśli zdecyduję się na program systematycznego oszczędzania (w jakieś fundusze) u nich (250zł/mies. przez 5 lat, potem jeszcze 5 lat nie można tego wyjąć - ale powinno trochę przyrosnąć) to oprocentowanie jest 2.07% !! zastanawiam się na następującycm "trikiem":PLNy są teraz bardzo mocne, ale zdaje mi się że w najbliższym czasie już więcej nie urosną bo RPP wkrótce powinna obniżyć stopy % dla plnów, zbliżają się wybory u nas więc dodatkowe zawirowania... co oznacza że na jesieni kurs CHFa będzie np. (!) 10% wyższywięc wymyśliłem że wezmę teraz transze na stan surowy w PLN a za kilka miesięcy przewalutuję na CHFy i resztę kredytu na wykończenie wezmę w szwajcarach co o tym myślicie??? wyliczaliście w tym wątku długofalowo zyski z kredytu w CHFach ale nikt nie wspomniał że poza zmianami kursu może zmienić się oprocentowanie - przez ostatnie pół roku LIBOR (od niego uzależnione jest oprocentowanie w CHFach) wzrósł z 0.25% do 0.75% !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kb99 02.03.2005 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2005 więc wymyśliłem że wezmę teraz transze na stan surowy w PLN a za kilka miesięcy przewalutuję na CHFy i resztę kredytu na wykończenie wezmę w szwajcarach CHFach) wzrósł z 0.25% do 0.75% !!! Właśnie złożyłem wniosek o kredyt w Millenium. Sam podobnie kalkuluje - to znaczy że złotówka poleci na jesień (mam nadzieje ze wybory będą na jesieni). Ale wg moich informacji nie można przewalutować kredytu przed ostatnią transzą! Przynajmniej takich informacji w banku mi udzielono. A warunki na PLN mają na dzień dzisiejsze dla mnie ZDECYDOWANIE najlepsze na rynku (WIBOR 6M + 0.75 marży, 0% prowizji, bezpłatna wycena) . I planuje przewalutowanie (biorąc w CHF prowizja jest , więc opłata za przewalutowanie zbilansuje się z brakiem prowizji za udzielenie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts