Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zółte żarówki nie gasną

kgadzina

Recommended Posts

Logowanie logowaniem, a u mnie nie gasną żółte żarówki po lewej stronie tytułów wątków i nigdy nie wiem czy od ostatniej wizyty pojawiła się nowa wypowiedź czy nie. Mam tak mniej więcej od 5 sierpnia i zawsze przeszukuję całe forum w poszukiwaniu naprawdę nowych wiadomości. Strach jednak pomyśleć co będzie za rok bo fizycznie nie wyrobię czytając wszystko od początku. Redakcjo, forumowicze, pomóżcie, może to ja robie jakiś błąd?

• 3 weeks później...

Jeśli chodzi o żarówki czy inne sprawy związane z "pamiętaniem" stanu od ostatniego logowania to przeważnie jest to sprawa zbyt wysokiego poziomu bezpieczeństwa ustawionego w przeglądarce co uniemożliwia zapisanie "ciasteczek" na komputerze oglądającego i dlatego przy nastepnym logowaniu system nie ma skąd brać informacji co było czytane lub oglądane a co nie.

Jedym słowem - musi być możliwość zapisywaia cookies.

• 2 weeks później...

No właśnie - czasami bez względu na ustawienia cookie żaróweczki zapalają się i gasną bez sensu, tzn.: zdaża się, że cały dział (np.: Dziennik budowy) jest podwświetlony, a po otworzeniu wszystkie żarówki są zgaszone.

I mam taką propozycję - domyślam się, że posty trzymane są w jakimś SQL, z cookie można wyciągnąć datę ostatniej wizyty - to możnaby zrobić nowy dział pod tytułem: Nowe wiadomości \

Oszczędziło by to forumowiczom skakanie po wątkach.

I co Szanowna Redakcja na to ?

• 2 weeks później...

Jak bywacie codziennie na Forum, to wystarczy użyć Szukaj nie podając nic. Dostaniecie chronologiczną listę ostatnich 200 wypowiedzi. Jest to o tyle dobre, że wiadomo też kto się wypowiadał.

Redakcjo - dla tych co wpadają raz na tydzień przydałoby się ją wydłużyć np. do 1000, nawet jeżeli trzeba by rozbić na strony.

Jesli chodzi o "Zółte żarówki" to dzisiaj zosala zaaplikowana zmiana ktora powinna usunac ten problem - w razie jesliby sie pojawialy jakies klopoty bardzo prosze pisac.

Zostaly tez poprawione inne pomniejsze bledy o ktorych posali forumowicze. Mam nadzieje ze poprawia one komfort korzystnia z forum.

Chciałem założyć watek "żółte żarówki gasną za szybko", ale postanowiłem kontynuować ten.

Korzystam z żółtych żarówek w sposób następujący:

- patrzę, które działy mają żółte żarówki (żż)

- idę do pierwszego z nich, patrzę na nowe wątki

- idę do wątku

- po jego przeczytaniu - wracam wstecz, przyciskiem z przeglądarki by spojrzeć na następne nie czytane wątki

- i niespodzianka!!! od dzisiaj wszystkie żż zgasły!!! juz nie wiem, które były czytane, a które nie!!!

- to juz wolę starą wersję!!!!!