Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydroizolacja tarasu betonowego - trudny wybór

cziks2

Recommended Posts

Czołem,

Pytanie dotyczy hydroizolacji tarasu. Wylewka betonowa 25m2 na gruncie, na tym jest styro 5tka i chudziak. Taras pod zadaszeniem. Na płycie betonowej, chcę położyć taras z drewna ale wcześniej jakoś zabezpieczyć beton. Pomimo zadaszenia, gdy zacina deszcz to regularnie na obrzeżach jest wilgoć a w jednym miejscu robi się mała kałuża.

W garażu znalazłem opakowanie Baumaster hydroizolacja dwuskładnikowa po zeszłorocznym remoncie. Zastanawiam się czy to wykorzystać (termin ważności po otworzeniu to dokładnie rok). Czy ktoś miał z tym specyfikiem do czynienia?

Trudny wybór polega na tym, czy powinienem dokupić tego baumastera i wykorzystać? Czy szukać czegoś innego? Dodam, że ze względu iż taras jest zadaszony i w większości po deszczu suchy, to szkoda mi wydawać milionów na matę epdm, której w dodatku nie potrafię położyć (wygląda, że jest z tym trochę zabawy). A papy i dysperbitu nie chcę.

Dlatego proszę o radę, czy ten baumaster, czy inna masa mineralna, albo jakiś impregnat typu dynasil, może jakaś farba?

Chcę, żeby to wytrzymało minimum 15 lat do remontu tarasu.