Miesięcznik Murator ONLINE

Jump to content

Konfiguracja Huawei SUN2000

Recommended Posts

Witam,

mam dwa problemy z instalacją fotowoltaiczną Huawei. Falownik SUN2000-10KTL-M1, bank energii Luna2000, licznik L3F1946-SUN.

1. W aplikacji instalatora pojawia mi się komunikat że konieczne jest aktualizacja falownika, w zakładce aktualizacja pokazuje że jest aktualna. Jak sobie z tym poradzić?

2. Nie mogę ustawić blokady wypływu energii do sieci, tak aby bank ładował się w chwili nadwyżki produkcji. To czego nie zużyję oddawane jest do sieci a bank ładuje się bardzo „symbolicznie”. Jak to ustrojstwo ustawić?

Z góry dziękuję

• Like 1

Witam,

2. Nie mogę ustawić blokady wypływu energii do sieci, tak aby bank ładował się w chwili nadwyżki produkcji. To czego nie zużyję oddawane jest do sieci a bank ładuje się bardzo „symbolicznie”. Jak to ustrojstwo ustawić?

Wchodzisz w aplikacji na telefonie w "Urządzenie" wybierasz urządzenie "Dongle", następnie u góry w 4 kropki klikasz i "Ustawienia parametrów". Następnie możesz wybrać Tryb pracy. Zapewne masz ustawione "Pełne oddawanie do sieci", jak chcesz magazynować nadwyżki to ustawiasz "Maksymalne własne zużycie energii", jest jeszcze jeden tryb "TOU" tutaj możesz wymusić np. ładowanie akumulatora z sieci. Każdą z funkcji masz opisaną w instrukcji, dodatkowo firma powinna Ciebie przeszkolić z obsługi. Protokół odbioru podpisałeś, a tam zapewne jest informacja, że Ciebie przeszkolili...