Janeo 30.06.2024 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca Witam,Ktoś mi powiedział, że są takie oleje w stanie stałym (o konsystencji mydła), żeby wetrzeć w miejsca z gębokimi rysami, które musiałem przeszlifować. Niestety nie mogę znaleźć w internecie, może nie znam formuły szukania. Czy znacie taki olej w stanie stałym?Co jeśli takiego czegoś nie ma? Kupić typowy płynny olej w małym opakowaniu? (jeśli istnieje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josap 04.07.2024 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca to bardziej sztuka niż tylko szlifowanie i nakładanie warstwy wykończeniowej. Musisz wtopić/wymieszać krawędzie istniejącego uszczelniacza polietylenowego. Zawsze należy przeszlifować istniejącą wykończoną podłogę, aby uzyskać dobre połączenie mechaniczne z nową warstwą polietylenu i usunąć wszelkie nierówności i wypustki. Szlifowałbym papierem o ziarnistości 320, a następnie 400 lub użyłbym bardzo cienkiej wełny stalowej. Lekko przeszlifuj nieosłonięte miejsca, aby nie usunąć zbyt dużej ilości materiału. Nie czując fizycznie podłogi, przypuszczam, że w kilku przejściach świetlnych zejdę do ziarnistości 220 Ewentualnie wybielacz, aby pozbyć się niektórych silniejszych przebarwień (to też nie jest nauka ścisła) Następnie utrwalacz lakieru Po wyschnięciu pierwsza warstwa poliuretanu. Pozostawić do wyschnięcia na 24 godziny i nałożyć drugą warstwę polietylenu. Ponieważ jest to obszar o dużym natężeniu ruchu, jeśli wszystkie kolory wyglądają dobrze, połóż w tych obszarach trzecią warstwę polietylenu. Niewielkie nagromadzenie dodatkowego uretanu prawdopodobnie nie będzie zauważalne, jeśli usuniesz je kilka stóp od miejsca naprawy. To znaczy, JEŚLI masz 100% pewności, że masz już przezroczysty puch, a nie przyciemniony (jak dąb). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janeo 07.07.2024 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca Dzięki, ale jak powiedziałem chodzi o twardy ekwiwalent oleju do podłogi, a nie lakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts